Öğretmen Olsanız Kopya Çektirirmisiniz?

Konu sahibi son olarak 975 gün önce görüldü
Öğretmen Olsanız Kopya Çektirirmisiniz?

öğretmenim ve görmezden geliyorum.
öğrencidir sonuçta..

Bilerek çektirmem ama belki görmezden gelebilirdim..

çalıştığına inandığım bir öğrenciyse görmezden gelebilirim. boş gelen bir öğrenciyse malesef.

Öğretmenlik yaptım. Hece yarışması yapardım bir kaç haftada bir. Çok kötü olanlara hangi bölümden yapacağımı söylerdim. Küçük sırımızdı. Hiç biri beni ele vermedi. Böylelikle daha fazla hece okuyabilme şansı tanıdım onlara ve bu yüzden de verdiğim kopya ile hiç okumadıkları kadar okumuş oldular o bölümü. Okuyorlardı fazla okuyabilmek için. Dakikada en az hece okuyan çocuk artık en hızlı okuyan ile kapıştığı için havalara uçuyordu. Hava atıyordu artık. Aslında okumaları gelişiyordu. Buna kopya denir ama ben kimsenin hakkına girmedim. O kötü olan çocuklara umut olsun istedim. Umutsuz kaldıklarında kabullenebilirler o şekilde olmayı. Aslında bu da bir eğitim biçimidir. Neyse, sınavda adını yazmayı bilmeyen ilkokul 4. sınıf öğrencisi çocuğun adını ve soy adını da yazdım. Ben biraz olaylara farklı bakarım. Kopya iyi değildir yine de...

Öğretmenlik icra edebileceğimi pek sanmadığım, ciddi yetenek gerektiren,çocuk ve ergenlere tahammül eşiği yükseklik arz eden bir meslek bana göre.Özellikle ilköğretim ve lise öğretmenliğini kast ettim.
Bir ihtimal akademisyenlik yapabilirim o zaman da izin vermem.
Derste mesleki hayatlarında en gerekli olan,sadece lisans düzeyinde bilmesi gerekenleri anlatıp detayda boğmayan,sorabileceği yerlerin derste vurgusunu yapan bir hoca olurdum.
Sınavda da sadece anlattıklarımı , vurguladıklarımı isteyip gereksiz kasmazdım.
Öğrenci yanlısı olmak budur bence.Bir tek üniversitede de değil; lisede de,ilköğretimde de...
Bir eğitimcinin kopyayı teşvik etmesi yapacağı en son iş olmalı belki de.
Küçük etik dışı hareketler büyüğünü doğurur.
Filmlerde, kendi ergenlik dönemlerimizde kakara kikiri yaşanmış bu küçük eylemlerin üstüne bir de teşvik edildiğinde erişkinlikteki sosyolojik yansıması pek iyi olmaz bence.

Bkz.Bazılarının eğitimden anladığının; iyi edebiyat,iyi matematik,iyi coğrafya,iyi x ders bilgisine sahip olmak olması

9. sınfta bi fizik öğretmeniz vardı bir gün gelip sınavı kitaptaki testten yapacağım dedi herkes ilk başta dalga geçiyor sandı sonra ciddi olduğunu öğrenince herkes cevapları ezberledi haliyle herkes 80'in üstünde almıştı sonra yüz yılın tIIIIIIIIIIROLÜNÜ yedik haliyle. Hepiniz kopya çekmişsiniz deyip herkesin sözlü notuna 0 verdi :D :D :D

Yakalanmadan çekebilirler sorun etmem zaten kimin neyi ne kadar başaracağını biliyorum kopya çekip çekmediklerini de :p

Olmadan demesi kolay KaraBiber hariç :)
Sonuç sende öğrenci oldun halada öylesin çok sıkmıcak şekilde ama abartı şekilde olmucak şekilde sorun etmem gibi.

Cekerler, gormemis gibi yaparim
Ama gormedim sanmasinlar diye cekerlerken onlara bakip hafif bi seni seni gulumsemesi olur yuzumde sonra sinav bitince arkamdan aptal bu kari gormedi demezler, gordu ses cikarmadi ay ne iyiiii derler :p

Aslında branşım dışında bir bölümün öğretmeni isem çektiririm.
Örneğin; Tarih, Edebiyat, resim vs öğretmeni isem bilgisayar bölümünde okuyan biri için izin veririm çektiririm. Neticede adam mezun olduktan sonra işlediği ders işine yaramayacak ama bilgisayar öğretmeni isem o zaman o bölümdeki öğrencilerin kopya çekmesine izin vermem. :)

Güler yüzüme aldanıp öyle bir yanılgıya düşerlerdi muhtemelen lakin çektireceğimi hiç sanmıyorum, nalet bir öğretmen olurdum o konuda.

Kitap, defter açık sınav yapardım.

Ne diye sınav yapılıyor o zaman, çalışan ve çalışmayanı ayırmayacaksam sınav yapmam. Çalışan öğrencinin sisteme ve öğretmene güveni gider ve ders çalışmaz.

Ben kurallar konusunda çok katıyımdır , her konuda öyle... Öğretmen olmazdım, asla yapmam o işi ama olsam çok adil , kuralcı ve düzgün yapardım o işi.

Çektircem ya güzel dualar alırım

Bu eğitim sisteminde kopya vesaire not vs hepsi hikaye

Geri