Öğrenci Karneleri Değişiyor: İşte Yeni Karne Sistemi

• Kullanıcı Aze
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - İlköğretim
Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrenci karnelerinin değişmesi için yeni bir çalışma başlattı. Yeni düzenlemeye göre, karnelerde artık sadece not değerlendirmesi değil, öğrencilerin bir yıllık gelişim süreçleri de yer alacak. İşte yeni karne sistemi ile ilgili bilmeniz gerekenler.

Öğrencilere bir yıllık çalışmanın meyvesi olarak verilen karneler, artık çok daha kapsamlı veriler sunacak. Türkiye’deki milyonlarca öğrenciyi ve velilerini ilgilendiren bir düzenlemeye imza atan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), karne sistemini baştan aşağı değiştirmeye hazırlanıyor.

Öğrencileri yeni karnelerde neler bekliyor?

Artık tek sayfa olmayacak olan karnelerde, not değerlendirmesinin yanı sıra öğrencilerin derslerdeki gelişim süreci de olacak. Ayrıca yeni karne sisteminde, öğrencilerin ezber yapıp yapamadıkları, derste ne kadar söz hakkı istediği ve okuyabildiğini anlayıp anlayamadığı gibi değerlendirmelerde yer alacak.

6074563243384c670535588a265dc8308302ad12.jpeg

Yeni düzenleme için Avrupa ülkelerindeki sistemleri mercek altına alan MEB, velilerin çocuklarının karnelerine baktığında bir yıllık süre zarfında neleri yapıp yapmadıklarını net bir şekilde görebilmelerini amaçlıyor.

Konuya ilişkin resmi internet sitesinden yazılı bir açıklama yapan bakanlık, söz konusu çalışmanın bu 2019-2020 eğitim-öğretim dönemini kapsamadığını söyledi. Yeni karne sisteminin henüz inceleme ve değerlendirme aşamasında olduğunu belirten MEB, çalışmadaki teknik detayların tam olarak belirlenmediğini ifade etti.

İşlerine gelen konularda Avrupa'yı örnek alıyorlar. Avrupa'da öğrenci disiplini nasıl acaba diye bakıyorlar mı hiç? Singapur da eğitim alanında ciddi ilerliyor.
Geçen yıl sonu sosyal davranış belgesi diye bir şey çıkarttılar son hafta uğraştığımızla kaldık. Neye yaradı bilmem ama giden kağıtlar oldu.
Süreci çok iyi değerlendiririm de karşımda da aynı kalitede veli görsem, sistem görsem... Dertli başımıza dert çıkarıyor.
Karneler değişse de kimseye 100 vermeyeceğim değişmeyecek :]

Gülümsetti beni bu. Bir anımı paylaşayım:

Çok iyi bir öğrencim var. Türkçe öğretmeniyim, Türkçe not ortalaması 90 civarında olup bütün derslerinin not ortalamasında okul birinciliğine oynuyormuş.
Bu birincilikler ve belgelere de hiç prim vermem. Günlerce peşimde koşmuştu teşekkür alacağım diye bir öğrenci.
Bu başarılı öğrencinin dönem sonu bütün sınıf içi performans notları 100 olarak verilmiş. Bir tek Türkçe de "99-99-99" yazıyor. Birileri durumu iletince "100-100-100" gibi ender verdiğim bir not olayında bulundum.

Hiç de cimri değilmişim :]

Benim çocukluğumdaki karneler iyiydi. Jiletle rakamı kazıyıp, notu düzeltebiliyordun. Şimdi bir sürü şey yazacak.

"velilerin çocuklarının karnelerine baktığında bir yıllık süre zarfında neleri yapıp yapmadıklarını net bir şekilde görebilmelerini amaçlıyor."

çocuğunu anbean takip eden veliler için gereksiz bir düzenleme olmuş.

bir yıl boyunca çocuğunun hiç mi ödevlerine bakmadın, hiç mi çocuğun öğretmeninden ya da derslerinden şikayet etmedi?

Gülümsetti beni bu. Bir anımı paylaşayım:

Çok iyi bir öğrencim var. Türkçe öğretmeniyim, Türkçe not ortalaması 90 civarında olup bütün derslerinin not ortalamasında okul birinciliğine oynuyormuş.
Bu birincilikler ve belgelere de hiç prim vermem. Günlerce peşimde koşmuştu teşekkür alacağım diye bir öğrenci.
Bu başarılı öğrencinin dönem sonu bütün sınıf içi performans notları 100 olarak verilmiş. Bir tek Türkçe de "99-99-99" yazıyor. Birileri durumu iletince "100-100-100" gibi ender verdiğim bir not olayında bulundum.

Hiç de cimri değilmişim :]

Şu an cok utandım Lütfetmişsin yanı :D yazık cocuğa ya :ayak:

Geri