Oğluma nasıl destek olabilirim

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Oğlum bir süre evel nişan bozdu. O günden beri içine kapandı; hayata karşı isteksiz, umutsuz. Biz anne baba olarak bileceğiniz gibi onun üzülmesini istemiyoruz ama ne söylesek, ne yapsak bizle iki laf etmiyor. Farkettiklerimiz vardı Buna rağmen mutlu olsunlar dedik eşimle. Hep sustuk, merak ettik yine de laf etmedik. Nişanlısı rahat bir kızdı, oğlum bu rahatlığından rahatsızdı. Kız hep “Gezelim, tozalım”, oğlum “Para biriktirmemiz gerek, evleneceğiz” derdi. Yanıbaşımızda işittiklerim, gördüklerim bunlar… Ben ve eşim “Eyvah” der idik… Şimdi işinden geliyor, odasına kapanıyor. Çok üzülüyorum. Eşim “Sus karışma bir bildiği vardır” diyor. Benim içim gidiyor, oğluma üzüntüden bir şey olursa diye korkuyorum. Bir evladım var onun bir kız için bu kadar üzülmesini istemiyorum. Oğluma kıyamıyorum, bir bahaneyle odasına gidiyorum yüzüme bakmıyor. Kızı arayıp sorsam mı? Ne yapayım? Böyle olduğundan ona ulaşamadığımı, yanındayken bile çok uzakta olduğunu düşünüyorum. Zorla bir şey yaptırmak istemiyorum, böyle sürüp gitmesi de beni endişelendiriyor. Oğluma nasıl destek olabilirim? Sessizce yanında mı durayım yoksa konuşmaya mı çalışayım? Siz söyleyin.

Ayrılık acısı da ölüm gibi. Bir süre bu acıyı yaşamasına izin verin.
Çünkü bir anda bir şey olmamış gibi hayatına devam etmeye kalkması da uzun vadede ona zarar verir.

Bu süreçte onun kafasını dağıtacak aktivelere katmaya çalışın.
Konu eski nişanlıya gelirse dinleyin.
Olumsuz düşüncelerinizi çok sık dile getirmeyin çünkü bu giderek düşmanlaşmasına ve acı vermesine neden olur.

Sizin aile olarak eliniz üstünde olsun. Fakat hissettirmeden.

abla aynı benim annem gibisin ha, ben de sana oğlunun aklından cevap vereyim çünkü onu en iyi ben anlarım bu forumda

ana yüreği çerçevesinden anlayamadığımı sakın düşünme ben hayatı boyunca annesi üzülmesin, kafasına bir şey takmasın diye mücadele verip en sonunda psikiyatri ilaçlarına başlayan vefalı bir adamım. Senin oğlunun yaşadığı şey ne ilk ne de son. Hayal kırıklığı yaşamasının nedeni kızla ilgili değil, kızı filan aramayı düşünme. bu artık onun yarası. sen yaraya değil, yaranın etrafına sarılacaksın. adam kendine olan güveni sarsıldığı için mutsuz kızı boşver.

Senin yapacağın tek şey hesap sormadan sorgulamadan varlığını hissettirmek.
Çünkü oğlun zaten kendi içinde kavgasını ediyor. Sen niye neden diye sorarsan iç sesini daha da çoğaltırsın.

ara ara küçük sohbetlerle “buradayım, kızmam, yargılamam” mesajını ver yeterli. Kocan haklı.
Kafasını kaldıracağı an gelir illa ki bu belki üç gün sonra olur belki üç ay sonra olur.

Ama kafayı topladığında zaten ilk sana bakar, ilk seninle konuşur. Sabır göster. Yapmazsan annem beni anlamadı düşüncesi yıllarca kalır.

Önemli konu. Allah yardımcın olsun

Geri