öğle yemeği sorunsalı

Konu sahibi son olarak 60 gün önce görüldü
Merhabalar, bir tekstil atölyem var. Çalışanlara normalde atölyeden yemek hazırlayıp veriyorduk, ama son zamanlarda aşçımız habersiz gelmemeye başladı. Bu nedenle kısa bi süre için başka bi çalışanı yemek hazırlamazı için mutfağa yönlendirdik. Tabi bu şekilde de olmuyo, zorlanıyor insanlar. Bende burda yemek hazırlanması yerine yemek kartına geçmeye karar verdim. Bu şekilde hem herkes istediğini yer hem de aşçı geldi gelmedi derdi olmaz. Gelenler kısa süre sonra bırakıp gidiyo çünkü. Ama asıl sorum şu; hangi yemek kartını alsam? Yardımıcı olursanız sevinirim. Daha önce hiçbiriyle çalışmadım.

edenred.com.tr incelemenizi öneririm. veya kart işine bulaşmayıp banka ile görüşüp direkt + bakıye olarak yemek bedeli seklinde calısanlarınıza aktarabilirsiniz.calısan arkadaslar diledigi gibi degerlendirir parasını. şöyle ki yemek kartlarıda her yerde geçerli olmuyor.
tabi bu durumu muhasebeciniz ilede görünüşün kdv muhafiyetide çıkıyor sizin açınızdan faydalı olabilir, personel sayısına baglı tabi.

Veya herhangi bir catering firmasıyla anlaşıp günlük kişi sayısı kadar yemek üzerinden anlaşabilirsiniz. Bu şekilde daha uygun oluyor diye biliyorum. Her şehirde böyle firmalar bulunuyor araştırın derim.

öğle yemeği derdim yok ya

birçok yerde geçen bir yemek kartı istiyorsanız, edenredin yemek kartını öneririm. Kullanımı da çok basit.

Bizde ticket restoran kullanıyoruz, memnunuz. Kullanım ağı çok yaygın çalışanlarınız memnun kalır.

Çoğu yerde geçiyo olması güzel. İster kartla ödeyebilyosun istersen uygulma ile. çok pratik

Gezgin kul gizemli ruh mu ? Kuzenler galiba

sitelerindeki muhasebesel hesaplamalara bakma, hepsi aynı biri vergiden önce hesaplıyor biri vergiden sonra. al birini geç ben multinet veriyorum herkese, başka bir arkadaşım pluxee veriyor, ikimizin de vergi aynı.

Yemek kartı ve Catering önerisi gelmiş bunlar dışında iş yerinize yakın bir Lokanta vs. ile anlaşmayı da değerlendirebilirsiniz.

Muhasebeci olarak bilgi;
2026 yılı için 330 TL'dir (300 TL + %10 KDV). Bu tutar Yemek Kartı gibi çözümleri tercih eden işverenler için geçerlidir. Yemek ücretini nakit gibi farklı ödeme yöntemleri ile ödeyen işverenler için ise yemek bedeli istisna sınırı 300 TL'dir. 330 Tl'yi aşan tutarlar gelir vergisine tabidir.

Veya herhangi bir catering firmasıyla anlaşıp günlük kişi sayısı kadar yemek üzerinden anlaşabilirsiniz. Bu şekilde daha uygun oluyor diye biliyorum. Her şehirde böyle firmalar bulunuyor araştırın derim.
onlara baktık hatta iki farklı firma denedik ama yemekler bir süre sonra bozuldu. demek istediğim tatları bozuldu. ilk getirdikleri gibi değildi. zaten çalışanlarımda beğenmediği ve değiştirme taraftarı olduğu için böyle bir değişime gittik. bir de böyle deneyelim.

Yemek kartı ve Catering önerisi gelmiş bunlar dışında iş yerinize yakın bir Lokanta vs. ile anlaşmayı da değerlendirebilirsiniz.

Muhasebeci olarak bilgi;
2026 yılı için 330 TL'dir (300 TL + %10 KDV). Bu tutar Yemek Kartı gibi çözümleri tercih eden işverenler için geçerlidir. Yemek ücretini nakit gibi farklı ödeme yöntemleri ile ödeyen işverenler için ise yemek bedeli istisna sınırı 300 TL'dir. 330 Tl'yi aşan tutarlar gelir vergisine tabidir.
dediğiniz gibi yemek kartları bu noktada daha avantajlı oluyor. şu an toplamda 40 çalışanım var. bakiyeyi de 450 tl olarak düşündük. muhasebecimz buna göre bi hesap yapıcaktır.

Hepsini kullanmış biri olaraktan en avantajlısı çalışan için setcard oldu biriktirdiğim puanlarla üye iş yerlerinde çok kez bedava yemek yedik..

Geri