oggy ile sucuklu yumurta yapıyorum

Konu sahibi son olarak 1 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hepimiz bir zamanlar jessienin yaptığı amatör sucuklu yumurtasını görmüştük. o kadar acemiydi ki adeta insanın ekmek banası kaçıyordu.

peki bir sucuklu yumurtasever oggy, sucuklu yumurta sanatını nasıl icraa eder onu anlatıyorum.

öncelikle malzemelerimiz yiyeceğiniz kadar sucuk, yiyeceğiniz kadar yumurta -ben estetik açısından 1 tane tercih ediyorum-, tava ve bıçak.
:dyg:
VVDgmB.jpg

sucuk çok narin ve duygusal bir yiyecek olduğu için doğranırken de kendisine o şekilde davranılması gerekiyor. o sebeple sucuğumuza sanatsal bir görüntü kazandırmak için alt kısmından fazla derin olmamak şartı ile bir çizik atıyoruz. ardından bıçağımızı sucuk eksenine çapraz bakacak şekilde tutup uzunca dilimler keserek tavaya dilimlerin kesik yerleri üst tarafa bakacak şekilde yine aynı sanatsallık ve narinlikle dizmeye başlıyoruz.

7kDV9P.jpg

sonunda şöyle bir görüntü elde edip yağını da ekleyerek pişirmeye başlıyoruz.

LaDYJb.jpg

pişen sucuk dilimlerimiz çizik kısımlarından ayrılmaya ve lalemsi bir görüntü almaya başlayınca ters çevirip yumurtayıp kırmak için hazırlanıyoruz.

3DzNBr.jpg

yumurta tam merkeze gelecek şekilde kırılıp kısık ateşte pişirilmeye bırakıldıktan sonra üzerine biraz tuz isteğe göre de sevdiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.

AmzEZQ.jpg

afiyet olsun. <33
yapıyorsanız sucuklu yumurtayı doğru düzgün yapın. o karnım doydoysun da gerisi önemli değil tarzında bir atıştırmalık değil bir sanattır.

ekmegi banacaksın o sarıya ufss yapmayın böyle.

Elinize sağlık istemeye gelirler artık bu beceri ile sizi .

valla elıne saglık bu cızıklıyı bende denıcem hajhjdhhjhgjg

Yumurta az olmuş :D ama görüntü olarak güzel sana puanım 10 üzerinde 7 buçuk :D

yemin ederim bu kadar güzel dilimlenen ve kızartılan ve özenle yapılmış sucuklu yumurta görmemiştim :T:
ablama göstereyim de bunu sucuklu yumurta yerine yedirdiği bulamaçı azıcık bişeye benzetsin .p
Afiyet olsun oggy.

Niye yalan söyliyim benden bile güzel yapmış. Sucuklar biraz hazır doğranmışa benziyor, ne dersin? :D

Gerçekten güzel.

Oggy doğru söyle.. Muhterem validenin bu işte parmağı var mı ?

İnsan sevdiği yiyecekler üzerinde titizce çalışır. Sizinki de öyle olmuş. Ellerinize sağlık Oggy.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri