Öfkenizi nasıl kontrol ediyorsunuz?

Konu sahibi son olarak 1068 gün önce görüldü

Öfkenizi nasıl kontrol ediyorsunuz?

• Ya sabır çekiyorum

Kullanılan: 0 0.0%
  • Sigara yetişiyor imdadıma

• Kontrol altına almış değilim,satın almanın yolları var mıdır diye düşünüyorum

• Kulaklarımı tıkıyor, müziğin ritmine bırakıyorum kendimi

• Yalnız kalacağım bir yerde avazım çıktığı kadar bağırıyorum

• İki soğuk su çarpıyorum yüzüme

• Parmak,boyun kıtlatarak rahatlamayı deniyorum

• İyi ki sayma sayıları var deyip başlıyorum saymaya

• Kullanılan toplam oy
    2
Çok fazla sinirlendiğimizde içimizde tutamayıp öfke patlamaları geçirebiliyoruz çoğumuz. Sakin bir yaklaşımla duran insanlara hayranım, tepkisizlik ve sûkunet en güzeli ama gel gör ki uygulayabiliyor muyuz? Hayır.

Bu konuda sizler nasıl bir yol izliyorsunuz?

Bak arkadaş gelme üstüme diyorum. Üstüme gelmekte ısrar ederse kafasına çekiçle vuruyorum.

esekherif beyefendiyi görüyorum sinirlerim tavan yapıyor, sonra dönüp velevki hanımefendiye bakıyorum, öfke möfke kalmıyor. sola bakıyorum odun, sağa bakıyorum çiçek.

esekherif beyefendiyi görüyorum sinirlerim tavan yapıyor, sonra dönüp velevki hanımefendiye bakıyorum, öfke möfke kalmıyor. sola bakıyorum odun, sağa bakıyorum çiçek.

Beyefendi en toplumsal olarak en büyük sorunlardan biri de herkesin önüne bakmaması. Rica ediyorum sadece önünüze bakın, sadece önünüze! Yoksa önünüzde bakacak bir şeyiniz olmayacak.

Genelde ortamdan-kişiden uzaklaşmaya çalışıyorum çünkü öfke sırasında beyin otomatik kararlar vermeye başlıyor ve hata yapma olasılığımız çok yükseliyor. Sakin kalamadığımız takdirde düşüncelerimiz de berrak olmuyor, çözüme odaklanamıyoruz.
İlk başlarda zorlanmıştım fakat zamanla aşağı yukarı 5 dakika içinde sakinleşmeyi öğrendim ve böyle olunca tepkilerim de normalleşiyor. Karşı taraf tavrında ısrar ederse de mutlaka ortamı terk ediyorum çünkü her türlü hastalığın başı stres-öfke ve zamanla beyinde ciddi hasarlar yaratıyor.
Öfkenin kimseye faydası yok ve işleri daha çok zorlaştırmaktan ya da sağlığınıza zarar vermekten başka işe yaramıyor.

Ayetel kürsiyi okuyorum içimden, sabır çekiyorum. Sonra durum değerlendirmesi yapıyorum. Değer mi diyorum ? bakıyorum değmiyor. Öfkelenmiyorum.
Bunların hepsini de bir iki dakika içinde yapıyorum : )

Ayetel kürsiyi okuyorum içimden, sabır çekiyorum. Sonra durum değerlendirmesi yapıyorum. Değer mi diyorum ? bakıyorum değmiyor. Öfkelenmiyorum.
Bunların hepsini de bir iki dakika içinde yapıyorum : )

mən səhərə qədər ayətül Kursi oxuya bilməz

Etmiyorum...direkt öfkemi karşımdakine kusuyorum :D

didi'cigim, sabır güzelliklerin anahtarıdır.gel sabırlı olmayı dene :)
Allah'ın en sevdiği kulları arasında sabırlı olanlar da gelir.
Öfkelendiğinde bunu kendine telkin et.
Güzel sabırlar diliyorum.kadim dostum

Geri