Öfkeli ya da stresli durumlarda sakinleşmenin yolları

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Kötü bir haber ya da ani gelişen bir gerginlik / kavga durumunda insanın sakin kalabilmesi, alacağı kararlar açısından çok önemlidir. Bu tip durumlarda mutlaka dikkati başka bir yöne çevirmek gerekiyor.

Yapılabileceklerin başında ortamı terk etmek, yürüyüşe çıkmak, güvendiğiniz birini aramak ve dertleşmek sayılabilir ancak ne olursa olsun sakinleşmeye çabalamak şart yoksa sonuçları olumsuz gelişebilir.

• Kalp Gözler
Tepkiler: ne
şu şekil

644288_672262406137104_2139043060_n.jpg

Bazılarına cevap vermem, bazılarına kafam atar her şeyi söylerim. Tamamen şekerimin yükselmesine bakıyor tepkilerim de…

Yüzme imkanım varsa yüzerim ve bir şekilde konuyu belli bir süre düşünmemeye çalışır, sakinleştikten sonra da olayı yeniden değerlendiririm.

Öfke ve sinir anında söylenen sözlerin, davranışların hiçbir şekilde geri dönüşü olmuyor.

Aklıma medcezir mira geldi havuz sahnesi :d Allahım öyle hayat istiyorum çok amin

Ben hareket edince sakinleşiyorum. Bir şey olduğunda sürekli yürürken buluyorum kendimi.

Gerilim zincirleme etkisiyle başka kişilere bulaşır. Bazı kötü insnlar bunu bilir ve gerilim yaratmaya çalışır. Hatta insan kendini gerebilir. Tamamen irade meselesi. Ben sinirliyim diyorsanız, sinirli olursunuz. Ben kendime hakimim diyorsaız sakin ve konuya hakim olursunuz. Kendinizi manipule edebilirsiniz. Fikriniz zihninizi yönetir.

Geri