Office's ex

🕒 Konu sahibi 15 saat önce aktifti
İş hayatı, birçok insan için sosyal ilişkilerin önemli bir kaynağı. İş arkadaşlarıyla kurulan dostluklar, hem iş performansını hem de yaşam kalitesini artırır. Ancak, işten ayrılmak, bu dostlukları da sonlandırabilir.

İşten ayrılmanın ofis arkadaşlıklarını bitirmesinin birkaç nedeni vardır. Bunlardan biri, iş ortamının paylaşılan bir deneyim olmasıdır. İş arkadaşları, aynı görevleri, sorunları, hedefleri ve kültürü paylaşırlar. Bu da, ortak bir dil ve anlayış geliştirmelerine yardımcı olur. İşten ayrıldıktan sonra, bu ortaklıklar kaybolur. İşten ayrılan kişi, eski iş arkadaşlarıyla konuşacak ortak konular bulmakta zorlanabilir.

Bir başka neden de, iş arkadaşlıklarının çoğunun yüzeysel ve zayıf olmasıdır. İş arkadaşları, genellikle iş dışında çok fazla vakit geçirmezler. İş arkadaşlıkları, işe bağlı olarak gelişir ve sürdürülür. İşten ayrıldıktan sonra, iş arkadaşları arasındaki bağ zayıflar. İş arkadaşları, birbirlerinin hayatlarından uzaklaşır ve ilgi alanları değişir. İş arkadaşlıklarını devam ettirmek için ekstra çaba sarf etmek gerekir. Ancak, çoğu kişi bunu yapmaya istekli veya yeterli değildir.

Peki ya siz eski iş arkadaşlarınızla, birlikte çalıştığınız zamanlardaki kadar yakın mısınız? Aşağıda yorumlara yazın. Ayrıca konuyu beğenin ve bildirin zilini açın lütfen :love:

İş çevrem çok geniş olsa da hepsi ile yakın arkadaş değilim ancak belli ortamlarda denk geldiğimizde mutlaka sohbet ederiz.

Yakın arkadaş ve dost çevrem konusunda seçici olmaya özen gösteriyorum çünkü herkesle her ortama girilmez ve samimiyet de kurulmaz.

İş ortamına ilave olarak sosyal çevrem çok geniştir ancak herkes ile samimi olduğum söylenemez ki bu zaten mümkün değil. Yakın olduklarımla da uzun süren dostluklarım mevcuttur ve hiçbiri de pişman etmedi.

ofis bölümünde 3 kişiyiz; geri kalanlarla sadece telefonda, mailde ya da sistem üzerinden iletişim halindeyiz... o yüzden 8 yıldır iş arkadaşım yok diyebiliriz. geriye dönük sadece 1 arkadaşımla görüşüyorum. 3 sene beraber çalışmıştık; oradan ayrılalı da 10 yıla yaklaşmıştır.

Sex diye okudum.
Neyse.
Pozisyonunuza, yaptığınız işe göre değişiyor.
Mesela farklı bir birimde kasaplardan sorumlu bi arkadaşım var. İş yaptırmak,kale alinmak istiyorsa genel olarak sert, bazen kaba ve mesafeli olmak zorunda; kırmızı etle uğraşan kişiler genel olarak agresif ve empatiden uzak olma eğiliminde olabiliyor, nezaketinizi farklı bi mesaj olarak algilayabiliyorlar falan. Pozitif ilişki ve nezaket hayatın her köşesinde geçer akçe olan bir yaklaşım değil. Okulların en büyük eksiği de (belki kasıtlıdır) ilkokuldan itibaren güvercin kafasının daima kazandiracagini pompalamalari zaten. Hayir canım; her masal iyi sonla bitmiyor.
Neyse sapmasin

Ben de sex diye okudum. Hatta konu başlığı ve içeriği farklı, ben bu konuya ne hayallerle girdim diye yüklenecekken ex olduğunu fark ettim. Hoca bize burada gizli bir mesaj vermek istiyor olabilir. Ben de office kategorisini severim mesela.

Öncelikle kufrederek işe gitmek istemiyorsanız iş arkadaşlarınızla iyi geçinmek zorundasınız. Bu çok samimi olacağınız anlamına gelmiyor ama benim için kistas "günaydın ya da iyi günler demek". Ya da molanda bir kahve içebilecek mesafede olunmalı. Ben iş arkadaslarimla iş dışında görüşme taraftarı değilim ama iş yerince yapilan organizasyon, yemek vs katılırım. Zaten karşılıklı saygı ve mesafe korunduğu sürece güzel gider. Eski iş yerimdekilerle haliyle eskisi kadar gorusemiyoruz, bence bu doğal bir süreç. Ama hala bayramdir, doğum günüdür ya da özel bir durumda bir mesaj atacak kadar iz bırakmışımdır. Bir de biraz da şans meselesi bazıları ne yazık ki saygıyı da anlamiyor ya da mesafeyi koruyamiyor. Örneklerini duyuyoruz. Ben bu konuda hep şanslı oldum.

Her sabah, Climax beyin skriptörlük yetenekleri ile forumda ayikmaya calismak.
Ehvenişer..
Yorum yazacagim tabii ki.

Office seeks diye okudum. Tövbeler olsun. sklksksk

benim ofisim ya öğretmenler odası ya da kütüphane oldu
sorun yaşadığım tek bir kişi oldu bütün çalışma hayatım boyunca, o da pandemi de öldü sonra

office programlarının devri bitti de yerine başka bir şeyler geliyor düşüncesiyle girmiştim ben de konuya, sabah sabah hepimizi bambaşka alemlere sürüklediniz hocam, teşekkür ederiz, abone oldum...
iş arkadaşlarıyla illa fazla samimiyet kurulmasının şart olduğunu düşünmüyorum. yaptığınız iş için ortak bir dil, ortalama bir iletişim becerisi ve birbirinize saygı duymanız sizin konforunuz açısından yeterlidir. aynı iş yerindeyken daha samimi olunan biriyle sonrasında aynı şekilde iletişim kurulamamasını da hayatın içinde olağan karşılıyorum ama mutlaka birilerini de hep ayrı yere koyuyorsunuzdur; özellikle sevdiğiniz bir iş yerinde, enerjinizin tuttuğu birileriyle çalıştıysanız. şöyle bir düşününce de iş yerinde tanıştığım ve sürdürdüğüm arkadaşlıklarım mevcut, üstelik kısa süreli bulunduğum yerden hayatıma katılan insanlar bunlar ama bir şekilde o karşılıklı iletişimi doğru kurup, sürdürmüşüz demek ki. kalabalık bir ortamda, uzun süre aynı yerde çalışanlar için bu oran daha da yüksek olabilir.

Almanya da bu is iliskilerini cok seviyorum.
Is asla özele katilmaz ya da özel işe girmez.Bu mesafeyi korumak, size ögretilir.Vicik vicik is iliskileri hic sevilmez.
Üstelik biz is "arkadasi" demeyiz..kollege deriz ya da kommiliton..ya da Arschloch.

İş arkadaşlarımın birini çok severdim birini hiç sevmezdim. Ama sevdiğim o kişiyle de dışarda pek iletişimde değildik zaten. Ama yine gördüğümde aynı samimiyet oluyor. Onun dışında gelip geçici stajerler oldu. Sadece biriyle çok yakın olduk ama evlenip başka yere gidince biraz daha bağlar koptu.

Doktor tek bir konu başlığı ile üyelerin fantezilerini tetikledi.
Yazılı bir kural yok, bazısı ile devam eder bazısı ile etmez.

Çok birimli, personel sayısı yüksek bir kurumda çalışıyorum, kendim de çeşitli departmanlarda bulundum. İyi insanlar tanıdım ve adına dostluk diyebileceğim iletişimlerim de oldu; ilginçtir ki dostluğa dönüşmesi ilgili departmanlardan ayrılmamla gerçekleşti. İletişimin bir üst levela geçmesi belki yıllanmışlıkla belki de artık aynı departmanda olmayışımızla alakalıdır. Belki hepsi birden.
Velhasıl ben çok iyi dostlar kazandım. Hiçbir zaman arkadaşlık aramadım ama o maya tuttu ve iyi ki oldu. Şimdi ise tercih etmiyorum kesinlikle. Hem artık hayatımda bundan fazla insan istemiyorum (kfjdj) hem de bu sınırlardan çok memnunum, öbür türlü ister istemez bazı şeylere daha duygusal yaklaşıyorsunuz. Eh bence iş yerleri en az duygusal olmanız gereken yerlerden biri. Bazen işle alakalı karşı karşıya geldiğiniz zamanlar oluyor iş ortamındaki insanlarla. Arada iş ortaklığından başka bir ilişki olmayınca meseleleri kişiselleştirmiyor insanlar.
Bütün bunlar bir yana iş ortamında belli bir düzeyde iş arkadaşlarınızla uyum yakalamanız da önemli benim görüşüm. İş yeri barışı, size de huzur verir. Sözlerime son verirken herkese iyi günler ve iyi çalışmalar diliyorum…

iş arkadaşı, iş yerinde kalması gereken bir şeydir bana göre.

Geri