Öbür tarafı düşünerek yaşamak

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Asya tarafında oturanlar hep Avrupa tarafını düşünüyormuş?​

Rahattır herhalde...

bkz: hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için, yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalış

bu konuda raskolnikov ve camus gibi düşünüyorum: "hayata karşı işlenen bir günah varsa; bu günah, hayattan umut kesmekten çok, başka bir hayat umup bu hayatın muhteşemliğini gözden kaçırmaktır."

öbür tarafın korkusuyla ahlaklı olacaksam yemişim ben öyle ahlakı.

Hayyam’a kulak verilmeli , ne dediyse güzel demiştir .

Ben ne camiye yararım, ne havraya.
Bir başka hamur benimki, başka maya.
Yoksul gâvur, çirkin [ARGO]**Spam/Adversiting**[/ARGO] gibiyim:
Ne din umrumda, ne cennet, ne dünya! Ömer Hayyam

Moderatör tarafında düzenlendi:
Gerçek hayat.
Keşke daima düşünerek yaşabilsek.

Hızımı alamadım ;

Bilmem, tanrım, beni yaratırken neydi niyetin, bana cenneti mi, cehennemi mi nasip ettin; bir kadeh, bir güzel, bir çalgı bir de yeşil çimen bunlar benim olsun, veresiye cennet de senin.

Hayyam

Benim böyle bir arkadaşım vardı ilk okul ve lisede sonra torbacı oldu (:

Hızımı alamadım ;

Bilmem, tanrım, beni yaratırken neydi niyetin, bana cenneti mi, cehennemi mi nasip ettin; bir kadeh, bir güzel, bir çalgı bir de yeşil çimen bunlar benim olsun, veresiye cennet de senin.

Hayyam

Ey özünün sırIarına akıI ermeyen; suçumuza, duamıza önem vermeyen; günahtan sarhoştum, ama diIekten ayık; umudumu rahmetine bağIamışım ben. /Ömer Hayyam

Gerekli fazlaca.. İlişiğini kesmeden uzaklaşmadan dünyadan ve kopmadan ahiret inancından ve bu inancın gerekliliklerini yaşıyor olmaktan.. Kimine göre gereksiz bir meşguliyet, kimine göre yaratılış gayesi hava gibi su gibi zaruri bir ihtiyaç..

Öbür tarafın ne taraf olduguna bağlı.
Öbür tarafta buranın öbür tarafıysa biz hangi öbür tarafın öbür tarafındayız?

öbür dünyanın nasıl olduğunu anlama yolundaki çabalar ne denli artmışsa, insan, içinde yaşadığı dünyayı o denli az tanımıştır. bu dünyada yaşamayı beceremeyenler ancak öbür dünyadan medet umarlar. ama yeLdacığım da gelecekse, gelirim.

Son düzenleme:
Düşünmeden yaşayınca zevki çıkmıyor.

Geri