Obsesif kompulsif konusunu bir araştırın.

Konu sahibi son olarak 8 gün önce görüldü
Bu konu dikkatimi çekti her nasılsa biraz okumak istedim gerçekten ilginç sonuçlara vardım maalesef etrafımızda çok sayıda bu insanlardan var.

Ve aklıma gelen ilk düşünce, insanın kendi korkularıyla yüzleşmek için bir iç hesaplaşmaya gitmesi gerekiyor. Bunun içinde doğru bir çerçevede okumak düzgün bir dil ile kendi ile konuşması şart.

Insanlar genelde kendi korkularindan bihaber Kamil abiciğim.
Yüzlesmek bekleye dursun.
Okb okumakla gecmiyor.

basit bir takıntısı olan herkesin kendi kendine koyduğu ilk tanı obsesif kompulsif bozukluk oluyor. bunu keşfeden ilk ergen kimse aynı hızla çevresini etkileyerek kendilerini hasta ilan edip bundan mutluluk duyuyorlar. bir yandan hasta olduğuna inanma ve kendine hastalık yaratma da bir obsesyon olarak görülebilir aslında ama bir psikolojik rahatsızlığınız varsa bunu ilk aşamada pek kabullenmezsiniz. bizim ülkemizde ise psikolojik hastalıklar ''havalı'' geldiği için herkes kendine bir isim bulma derdinde, oysa süreç gerçekten bu durumu yaşayan insanlar için hiç de öyle ilerlemiyor. bir de her davranışını sürekli tekrarlamasını yine bir obsesyon olarak görüyorlar, mesela ben sürekli cif alıyorum diye bana bunu yakıştırmıştı biri ama cif almak benim hayat kalitemi düşüren, beni olumsuz etkileyen ve çevreme zarar veren bir şey değil. böyle bir tanıyı koyabilmek için görülen davranışların sıklığının hayatınızı olumsuz etkilemesi, sizi aşağı çekmesi, başkalarına zarar verebilecek boyutlara getirmesi lazım. lütfen bu tarz hastalıkları küçümseyerek kendinize böyle bir dünya kurmaya çalışmayın.

olmadığını iddia edenleri her an gözlemleyemediğimizden demekki onlarda obsesifkb sahip

basit bir takıntısı olan herkesin kendi kendine koyduğu ilk tanı obsesif kompulsif bozukluk oluyor. bunu keşfeden ilk ergen kimse aynı hızla çevresini etkileyerek kendilerini hasta ilan edip bundan mutluluk duyuyorlar. bir yandan hasta olduğuna inanma ve kendine hastalık yaratma da bir obsesyon olarak görülebilir aslında ama bir psikolojik rahatsızlığınız varsa bunu ilk aşamada pek kabullenmezsiniz. bizim ülkemizde ise psikolojik hastalıklar ''havalı'' geldiği için herkes kendine bir isim bulma derdinde, oysa süreç gerçekten bu durumu yaşayan insanlar için hiç de öyle ilerlemiyor. bir de her davranışını sürekli tekrarlamasını yine bir obsesyon olarak görüyorlar, mesela ben sürekli cif alıyorum diye bana bunu yakıştırmıştı biri ama cif almak benim hayat kalitemi düşüren, beni olumsuz etkileyen ve çevreme zarar veren bir şey değil. böyle bir tanıyı koyabilmek için görülen davranışların sıklığının hayatınızı olumsuz etkilemesi, sizi aşağı çekmesi, başkalarına zarar verebilecek boyutlara getirmesi lazım. lütfen bu tarz hastalıkları küçümseyerek kendinize böyle bir dünya kurmaya çalışmayın.
Sen olayı maddesel boyutta düşünüyorsun Skolastik olarak bakarsan Bu sorunun çoğu insan da olduğunu göreceksin

Alışılmış kalıpların dışına çıkmama denememe hayatı sekteye uğratır

Insan daima bir gelişim sürecinde olmalı bunun aması Lakini fakatı yok.

Simetri ve düzen takıntısı kaşıntı gibi.lll.png

Düşünce sistematiği üzerine olumsuzluklara değil olumlama yöntemi ile ama polyannacılıktan uzak durmak.

obsesif komulsif bozukluğu olanlar, kadifeye dokunamaz, balon falan yalayamazlar.
bir de evlerinden başka yerde kaka yapamazlar

Geri