Obsesif Kompülsif Bozukluk

Konu sahibi son olarak 2990 gün önce görüldü
Takıntılı kisi hastalığınin psikojide ki adı.

Obsesif-kompülsif bozukluğu olan kişiler, kontrol edemedikleri yinelenen ve stres yaratan düşünceler, korkular veya görüntüler *(obsesyonlar) nedeniyle huzursuz olurlar. Bu düşüncelerin yarattığı anksiyete bazı ritüelleri ya da rutinleri acil olarak gerçekleştirme ihtiyacına (kompülsiyonlar) neden olur. Ritüeller takıntılı düşünceleri önleme veya akıldan uzaklaştırma girişimiyle yapılır. Ritüel anksiyeteyi geçici olarak durdurur, obsesif düşünceler tekrar oluştuğunda kişinin ritüeli hemen tekrar etmesi gerekir. Bu OKB döngüsü kişinin gününden saatler çalarak normal günlük işlerini yapmasını engelleyebilir. Obsesif-kompülsif bozukluğu olan kişiler saplantılarının ve takıntılarının gerçek dışı veya manasız olduğunun farkında olabilirler, fakat kendilerini durduramazlar.

Beynin sürekli çalışması durumu . Düşünceleri durduramazsınız . Düşündüğünüz şey salakça olduğunu bildiğiniz halde desteklersiniz . Major depresyonun bi önceki aşaması bana kalırsa.

Bu konuda hiç bişey bilmediğimi farkettiğim konu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

OKB'li hastayla hiç karşılaştınız mı bilmiyorum ama gerçekten beraberinde birçok psikolojik rahatsızlıkları getirecek ciddiyete sahiptir.

Bu forumda bir kişiye bu tanıyı koymuştum hatırlarsanız :asd:

Serap cım az önce Jigsaw'a da dedim. Psikolog olsam bu kadar ruh hastasını bir arada göremezdim. :d

Geçen dost meclisinde bir arkadas ile konuşurken dedi ki;
Hepimiz de var ama bazılarında doz çok fazla.

Belkide haklıdır.

Duyuyorum hep, biliyorum da ama açıkla derseniz açıklayamam tam olarak:) Kişilik bozukluğu derim kısaca.

İyileşme oranı çok düşük bir hastalı. Kronikleşiyor genelde ve o durumun içinde olan kişiyi ciddi bunalımlara sürükleyebiliyor..

Hipokondriat bozukluğunun (Hastalık Hastası) ikiye ayrılmasıyla oluşan Obsesif: Düşünce Bozukluğu (Batıl İnanç) diyebiliriz. Kompülsif: Titizlik hastası diye bilinir.

İletişim dersimizde işlediğimiz Düşünce Bozuklukları.

söyleyemiyorum bile ismini ben demekki rahatsızım :T:

Belgesel kanalında çok izlemişimdir OKV hastalarını, çoğunlukla temizlik hastalığı olarak seyreder.

Geri