O Ses Çocuklar

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Çocuk istismarcılığı üzerinden para kazanmayı hedefleyen yeni TV programı.

Genel olarak bu tür yarışmalar TV izleyicisi için bir tüketim ürünü olarak sunulur ve ne yazık ki toplumda da bunun önemli sayıda alıcısı da vardır.

Pedagogların deyimine göre bu yaştaki çocukların yarışmayı kaybetmesinden ötürü(haliyle yarışmayı sadece bir kişi kazanıyor) üzerinde oluşacak psikolojik etki, yaşının gereğinden fazla oluşan heyecan, büyük hayal ve umutların kesintiye uğraması, yetişkinler gibi giyinmesi, makyaj yapması, yetişkin gibi davranması, gece geç saatlere kadar süre programlardan ötürü geç uyuması ve düzenli beslenmesi gereken çocukların bu etkilerden ötürü bunu yapamaması, kazanmaları için psikolojik olarak çalışmalarına zorlanmaları vs gibi etkilerden ötürü son derece zararlıdır.

Ama bunlar kimin umurunda. Yarışma izleniyor ve kanal sahibi de kazanıyor. Alan memnun satan memnun bana ne kardeşim?

Ben Bu O ses Turkiyeyi Butun Sezon izledim. fakat Busene Olmamis. Cocuklar Kaybetmenin Vermis Oldugu Pskolojiyi Kaldiramaz. Olmasa iyiydi. Aglamalarina Dayanamam Ki Ben :^

Asla izlemeyeceğim ama evdekilerin izlemesi sayesinde her bir katılımcıyı mecburen hafızama kazıyacağım program..

mustafa ceceli, suriyeden istanbula kaçmış mülteci gibi olmuş yarışmaya. xd

Çocuklar hayata karşı nasıl yenik başlatılır onun öğretileceği program.

sembolik bişey sanmıştım ama baya baya yarıştırıyolar çocukları. elenen bi çocuğun yüzündeki ifadeye çok üzülmüştüm, inşallah kaldırabilmiştir bu durumu.

Hayatları boyunca elenmenin verdiği aşağılamayı, ezikliği yaşayacaklar.
Okullarda bile yarıştırmak, sınava tabi tutmak, sınav sonucuna göre ödüller vermek bile bana fazlasıyla saçma geliyorken, bir de bu var işte.

Geçen bir arkadaşım bahsetti tv fazla izlemiyorum haberdar değildim ağzıma geleni saydım.
Yetişkinler sahnede salya sümük kalırken küçücük çocuğun ruh halini hiç mi düşünmez insanlar.
O çocukları oraya gönderen ailelere de selam olsun.

Geri