O Müslüman Değil mi ?

• Kullanıcı eSc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 4823 gün önce görüldü
O MÜSLÜMAN DEĞİL Mİ
Prof.Dr. Saffet Solak anlatıyor :

Amerika'da master yaptığım yıllarda,çalıştığım üniversitenin yemek salonu açık büfe şeklindeydi.

Herkes dilediği yemekten istediği kadar alabiliyordu.

Yemekhanenin kapısında "Take what you need.Eat what you take" (Yiyeceğin kadar al, aldığını da ye) diye yazmakta idi.

Bir gün aynı masada yemek yediğimiz Çinli bir arkadaşı,tabağında kalan son pirinç tanesini almaya çalışırken görünce dayanamadım ;denemek için dedim ki :

"Bir pirinç tanesi için neden bu kadar uğraşıyorsun?Bırak tabakta kalsın."Çinli arkadaşın verdiği cevap çok düşündürücüydü:

"Her Çinli bir pirinç tanesi israf etse,Çin nüfusu ile çarp bakalım,kaç ton pirinç yapar?

Biz kalabalık bir ülkeyiz,israf etme lüksümüz yoktur." dedi.

Yine denemek için dedim ki :

"Şu anda Çin'de değil Amerika'dasın.

Tabağında bırakacağın pirinç tanesi Çin'i değil,Amerika'yı zarara uğratacaktır".

Bu sözlerim karşısında güldü ve şöyle dedi :

"Yaşadığım ülke olan Amerika'yı bu şekilde zarara uğratmak onurlu bir davranış olmaz."

Çinli arkadaşı bu onurlu davranışından dolayı tebrik ettim ve düşüncesini paylaştığımı söyledim.

İslam dininin bu konudaki, "Yiyiniz içiniz, fakat israf etmeyiniz. Çünkü Allah israf edenleri sevmez" buyruğunu açıkladım.

Çok hoşuna gitti.

Tam o sırada ,Ürdünlü Müslüman bir tanıdık tabağındaki yemek artıklarını çöp sepetine boşalttı.

Bunu gören Çinli arkadaş Ürdünlü'yü göstererek :

"O Müslüman değil mi? dedi.

O kadar üzüldüm ki ,ne diyeceğimi bilemedim.......

Not: Babam`a gelen mailerden biri...

Yüz kızartıcı bir durum.

Bende restoranlardaki israfa deli olyorum.gelen tabağa elinizi uzatmasanız bile,çöpe gidiyor.Yazık.

Bu işlerin dinle alakası yok. Kişilikle alakalı.
Siz her Çinlinin tabağını sünnetlediğini mi sandınız?
Yada her sakallıyı Müslüman mı sandınız?

Adamın adı Abdullah, ama hristiyan (süryani)

Müslümanlara laf sokan konulara ve mesajlara illet oluyorum.
Belki bu konu onlardan değildir bilemem.

Neyse...

Eminim burda şu konuyu okuyup çok ahh ahh çekip içi giden olmuştur, müslümanız değilmi elhamdurullah?
Eminim hemen hemen hiç birimiz başka ülkelerdeki yardıma ihtiyacı olan veya aç olan insana el uzatmamışızdır.

Afrika - Su yok hastalık ve virüslerle dolu insanlar var içten içe eriyen acılar içinde kıvranan insanlar, vucutlarının içinde bir dünya parazit canlı böceklerle dolu.

Şuan savaşta olan ve çoğu insan evsiz ve aç susuz kalmış Gazze
Bir sürü insanın anası babası, kardeşleri sevdikleri kucaklarında can çekişerek ölmüş caresiz kalmış : Suriye. Vb vb.

Ama eminim Bizler müslümanız ya :)
allahın her günü olmasada haftada 1 2 defa yardım ediyoruzdur kesin.
bakkaldan Cola almayı çikolata almayı bırakıp 10 lira 20 lira Eminim gönderiyoruzdur bir ''müslüman'' olarak..

Bende en çok buna kızıyorum okuyorsunuz göruyorsunuz ahh ahh vahh vaahh diyoruz ama icrat yok?
Kimse kusura bakmasın. :)

Geri