O köpek öldü.

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Jax7EM.jpeg
. Bu yavru köpek 4 bacağı ve kuyruğu kesilmiş halde bulunmuştu. Istanbul'da tedavisi devam ediyordu ama kurtarılamadı. Bu hayvana bunu yapanlar kendilerine "insan" diyor. Yapanlarında kolsuz bacaksız kalmasını temenni ediyorum.

İnsanlar olarak dünyanın anasını belledik. Allahım dünyanın ne suçu günahı vardı da biz insanları bu dünyaya yolladın

Evet bende yapanların kolsuz bacaksız uzun bir ömür sürmesini istiyorum

Canım ya bakışına bak

Yavrum yaa nasıl kıydılar, nasıl yapıyorlar anlamıyorum.

@iç oglanı nin da degindigi gibi
Yetistirilmiyor insanlar
Gecmiste ne vardi .. Ne artik yok idrak etmesi guc ama
İnsan olmanin gerekliliklerinden uzaklasiyoruz
Vicdanimiz sonuyor sagduyumuz artik yok

Anne babalar egitimli degil cocuklarina kazandirabilecekleri yetkinlikleri yok
Para bazli millet olduk iyice
Egitim, malumunuz okullarimiz ogretim belki ama asla egitim yuvasi degil siyasi ve ekonomik rant alanlari tamamen

Tv sinema yazili basin edebiyat ?
Son on yilin en konusulan kitabi 50 shades of grey
Once ki on yilda twilight serisi
Nazik hikmeti yasar kemali oktay ihsan anar i anan yok tolstoy falan anmiyorum bile
Bu gencligin bugun ki durumundan daha ileriye daha insana benzeyen bir hale donusmesini ne saglayacak
Hangi mucize ?

Kayboluyoruz
Geriye kazandigi oranda saygiyla anilan organizmalar kalacak

Tv yi atlamisim
Haydutlar sevimlilestiriliyor
Kadina siddet normallestiriliyor
Mafyalar ilahlastiriliyor
Aile kavraminin sicak sevimli ozenilesi anlatildigi tek kare yok tv de
İyiligin hicbirsey kazandirmasa da temiz bir vicdanla yasama zenginligi verdigi tek senaryo yok

Aaaah ah. Rastlamaz bize öyle mahlukatlar.

yabani hayvan sevgisi çok güzel bir şey . Evimde kuzudan tut ,oğlak, ördek tavuk köpek var !Sadece hayvanların ölümlerinden yakınıp milyonlarca öldürülen insanlara özellikle müslümanlara sessiz kalıp hayvan sever takılanları samimiyetsiz iki yüzlü ve merhametlerini sahte görüyorum

Biri çıktı yine evet bu iyi güzel bir şey ama diğerleri bla bla bla diye konuştu.
Ben fotoğrafa bakamadım, içim sızladı. Bunu yapanlar gebermeli.

Bu tarz haberleri okumuyorum elimden geldiğince.
Küfredip çileden çıkınca bir şey de değişmiyor sadece İç Oğlanı'nın parmak bastığı yere ben de basmak istedim.
Şu anki nesil cidden korkunç.Önceden dayakla büyütülürdü çocuklar,şimdiki nesli görünce dayağın gerekliliğini sorgulamaya başladım.Çocuklar kutsanarak büyütülüyor.Benim çocuğum ne yapsa yeridir zihniyeti virüs gibi yayıldı tüm coğrafyaya.
Önceden bir komşu ağırlığı vardı,ne bileyim bir öğretmen ağırlığı vardı.Onlar bizi velimize şikayet ettiğinde velimiz arkamızda durmaz,ya dayak atar ya da başka bir ceza verirdi.Şimdi tam tersi.
O annenin Iç Oğlanına saldırmamasına şaşırdım mesela.
Çocuğun her davranışı alkışlandıkça yanlışı ayırt etme algısı köreliyor, buna paralel vicdanı da sağlıklı bir gelişim gösteremiyor.
Travmalarla dolu bir çocukluk nasıl psikopatlaştırıyorsa, alkışlarla dolu bir çocukluk da aynı seyir gösteriyor.
Hele şu 2000 sonrası var ya tek kelimeyle korkunç,tahammül edilecek gibi değil.
Şimdi düşünüyorum, korku filmlerine konu olacak kadar yaramaz bir çocukluğu olan benim ve beni canından çok seven annemin sırtımda oklava,kafamda tahta kaşık kırmışlığı bile vardır.
Hatırlıyorum da mesela ne kadar yanlış bir yöntem olsa da oklavayı yedikten sonra tekrar o komşuya gittiğimizde bir çanta dolusu dantelini sökmedim,tencere takımlarını camdan atmadım.
Yöntem yanlış olsa da başkalarının hayatını gasp eden taşkın davranışlarım hakikaten körelmişti.
O yüzden soruyorum: Ebeveyn olsanız,çocuğunuzun ileride daha psikopat olmasını önleyecekse dayak ne kadar canice bir eylem ya da cezanın sınırları ne olmalıdır?

Iç oğlanı kendini iyi tutmuş gerçekten ben olsam bir defa vururdum hiç affetmezdim nereye şikayet ederse etsin hiç umrumda olmaz Muratın dediği gibi yeni nesil çok fena yetişiyor dokunulmaz yetiştiriyorlar havalı yetiştiriliyor sonra kediye vurunca ne olacak hayvan işte demek bu kader kolay oluyor daha çok çocuklara değil yetistirene aynı eziyeti yapmak lazım sonra o çocuklara yapmak lazım aynı şeyi.

Bu iğrenç dünyada en temizleri hayvanlar ve çocuklar
Çocuklarıda pisleştiren yine ailesi ve çevresi eğitim aldığını sanan o cahiller hiç bir zaman o hayvan sevgisini bilemeyip çocuklarınada aşılayamayacaklar

yabani hayvan sevgisi çok güzel bir şey . Evimde kuzudan tut ,oğlak, ördek tavuk köpek var !Sadece hayvanların ölümlerinden yakınıp milyonlarca öldürülen insanlara özellikle müslümanlara sessiz kalıp hayvan sever takılanları samimiyetsiz iki yüzlü ve merhametlerini sahte görüyorum

Yaklaşık 15 dakikadır postunuzu okurken sürekli editlediğinizi gördüm. Bu ne yaman çelişkili post diye düşünürken bu 15dakikada postunuzu 3 4 sefer değiştirdiniz. Aslında kendinizde anladınız cümle içinde ki çelişkilerinizi ama bi türlü toparlayamadınız değil mi ?
Neyse, ben şunu diyecektim; evinizde kuzudan tut kediye kadar hayvan olması önemli değil. Önemli olan bunca sessiz savunmasız canla aynı çatı altında yaşamış olup hala daha bu tür konularda hayvanseverlere "iki yüzlü" vb tarzı yargılayıp "insanın ölüsüne sessiz kalıyosan hayvana da kall kardeeşim" vari yorumlarınızın olması. Garip değil mi ? Bunca hayvanla bir arada yaşayıp bu sevgiyi "ciddi anlamda" içerinize işlememesi nebilyim biraz şey değil mi ? Ben diyemedim, adını sen getir? Yada tabirinizde "iki yüzlü" betimlemenizin alt yapısı "samimiyetsizlik" hemi ?
Evet, şimdi oldu.

Neden çocuk dövülerek eğitilsin ya. Çocuğa hayvan sevgisi dövmeden de kazandırılır. Sadece hayvan değil, canlı, doğa.

Yeni nesil çocuklarında çok duyarlı , empati kurabilen çocuklar var. Çocuğu nasıl eğitirsen öyle gider. Dayak olmaz, döverek terbiye olmaz. Çocuk anne babanın yansımasıdır.

Olmaz. Yanlış, sevgi öyle kazandırılmaz.

Habere çok üzüldüm. Yazık, artık böyle haberler görmek istemiyorum.

Neden çocuk dövülerek eğitilsin ya. Çocuğa hayvan sevgisi dövmeden de kazandırılır. Sadece hayvan değil, canlı, doğa.

Yeni nesil çocuklarında çok duyarlı , empati kurabilen çocuklar var. Çocuğu nasıl eğitirsen öyle gider. Dayak olmaz, döverek terbiye olmaz. Çocuk anne babanın yansımasıdır.

Olmaz. Yanlış, sevgi öyle kazandırılmaz.

Habere çok üzüldüm. Yazık, artık böyle haberler görmek istemiyorum.

Ben de yoğun sevgiyle büyüyen çocukların dövülerek büyüyen çocuklardan daha duyarsız olabilmelerini masaya yatırıyorum.Burada çocuk kavramına duygusal bir bakış açısıyla değil homo sapiens olarak yani psikolojik anlamda 'öğrenme,güdülenme' kavramıyla paralel bir organizma gözüyle bakıyorum.Pavlov'un köpeğini eğitmesi gibi.
Dayak tabii ki yanlış fakat belli noktalarda olumsuz davranışları kırdığı yadsınamaz hani pire için yorgan yakmak gibi.Pire ölüyor ama yorgan da yanıyor.
Ben de diyorum ki o zaman doğrusu/dengelisi ne? Soyut zekası yeterince gelişmemiş bir canlının olumsuz davranışlarını sorgulamayla,istişareyle kıramazsın.
Senin çocuğun yavru kedileri tekmelese onu nasıl terbiye ederdin mesela? Hayvan haklarıyla ilgili hukuksal normları ya da özlü sözleri okumazdın herhalde.
Ki komikte olsa bu da yapılmıyor.
Odasına kapatmak mı,oyuncaklarından bir süre mahrum etmek mi? Dayaktan ve hiçbir şey yapmamakran daha mantıklı olanını merak ediyorum.
Dayağı savunduğum yok yani.

Ben de yoğun sevgiyle büyüyen çocukların dövülerek büyüyen çocuklardan daha duyarsız olabilmelerini masaya yatırıyorum.Burada çocuk kavramına duygusal bir bakış açısıyla değil homo sapiens olarak yani psikolojik anlamda 'öğrenme,güdülenme' kavramıyla paralel bir organizma gözüyle bakıyorum.Pavlov'un köpeğini eğitmesi gibi.
Dayak tabii ki yanlış fakat belli noktalarda olumsuz davranışları kırdığı yadsınamaz hani pire için yorgan yakmak gibi.Pire ölüyor ama yorgan da yanıyor.
Ben de diyorum ki o zaman doğrusu/dengelisi ne? Soyut zekası yeterince gelişmemiş bir canlının olumsuz davranışlarını sorgulamayla,istişareyle kıramazsın.
Senin çocuğun yavru kedileri tekmelese onu nasıl terbiye ederdin mesela? Hayvan haklarıyla ilgili hukuksal normları ya da özlü sözleri okumazdın herhalde.
Ki komikte olsa bu da yapılmıyor.
Odasına kapatmak mı,oyuncaklarından bir süre mahrum etmek mi? Dayaktan ve hiçbir şey yapmamakran daha mantıklı olanını merak ediyorum.
Dayağı savunduğum yok yani.

Bak Murat okulda en çok problem yaşayan, davranış sorunu olan çocuklar evde ana babasından dayak yiyen çocuklar oluyor. Çocuğu eğitmek için dayak atmaya gerek yok. Kurallar daha net bir şekilde verilir, örnek davranış, örnek model olunursa çocuk doğruyu ve yanlışı ayırabilir.

Benim çocuğumun kediyi dövmesi için benden bu davranışı görmesi lazım, ben hayvan seven birisiyim ve muhtemel evde hayvanlarla büyüyeceği için zaten bir canlıya kötü davranamaz.

Ben senin hayvanlar konusunda duyarlılığını biliyorum ve dayağı bir öfkeyle ağzından çıkardığından Emin’im. Dayak bir eğitim aracı olamaz. Hele ki çocuğu cezalandırmak için kullanılması benim felsefemde yok. Yanlış çünkü.

Bence insan yetiştirirken sevgi vermek, sevgi ile büyütmek yeterli değil. Vicdan terbiyesi, merhamet duygusu, edep, haddi aşmama vs gibi insani davranışları kazandırmak için yeterli olmuyor sevgi. Ha sevgi ile büyüyen çocuğun bunları içselleştirme becerisi daha yüksektir, o ayrı.
Fiziksel ve psikolojik şiddeti hiçbir sağlıklı bireyin desteklediğini düşünmüyorum. Burada yazılanlardan da onu çıkarmadım. Çocuk gelişiminde kritik dönem denilen bir süreç var. Değerler eğitiminin, insani ve vicdani her vasfın ya da kritik ve önemli davranışlar bütünün kazandırılması gereken dönem, bu dönem. O dönemi bu tarz kritik davranışlarda kaçırmamak ve çocuğa müdahale etmek gerekir ki bunlardan yoksun psikopat bir yetişkin olmasın.

Biz de yeri geldi dayak yedik ama kalkıp hayvanlara eziyet etmedik, bunun altında başka bir şey yatıyor

Bak Murat okulda en çok problem yaşayan, davranış sorunu olan çocuklar evde ana babasından dayak yiyen çocuklar oluyor. Çocuğu eğitmek için dayak atmaya gerek yok. Kurallar daha net bir şekilde verilir, örnek davranış, örnek model olunursa çocuk doğruyu ve yanlışı ayırabilir.

Benim çocuğumun kediyi dövmesi için benden bu davranışı görmesi lazım, ben hayvan seven birisiyim ve muhtemel evde hayvanlarla büyüyeceği için zaten bir canlıya kötü davranamaz.

Ben senin hayvanlar konusunda duyarlılığını biliyorum ve dayağı bir öfkeyle ağzından çıkardığından Emin’im. Dayak bir eğitim aracı olamaz. Hele ki çocuğu cezalandırmak için kullanılması benim felsefemde yok. Yanlış çünkü.

Ben dayağı savunmuyorum yalnız kendimi iyi ifade edemedim sanırım.
Çocuğun kişilik bozukluğuna sahip de olabilir.Grip olmayı tercih etmediğimiz gibi davranış bozukluklarını da tercih etmiyoruz çoğu zaman.Çevre/yetiştirilme ne kadar önemli olsa da genetik faktörler de mühim.Belki atalarından ciddi davranış bozukluğu olan biri vardı, genotipinde var ve çocuğuna geçecek.
Senin ne kadar erdemli/hayvansever vb. bir baba olduğunun önemi kalmıyor bu noktada.
Çevrende illaki görmüşsündür melek gibi anne-baba olup canavar gibi hayırsız evlatları olan insanlar.Baktığın zaman onlar da çok iyi anne babaydı mesela.
O yüzden gerek çevreden gerek genetik( her neyse) kaynaklı olumsuz davranışları eğitmek için ceza sisteminin olması gerektiğine inanıyorum ve bu dayak olmamalı tabi savunduğum şey bu değil zaten.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri