Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
yabani hayvan sevgisi çok güzel bir şey . Evimde kuzudan tut ,oğlak, ördek tavuk köpek var !Sadece hayvanların ölümlerinden yakınıp milyonlarca öldürülen insanlara özellikle müslümanlara sessiz kalıp hayvan sever takılanları samimiyetsiz iki yüzlü ve merhametlerini sahte görüyorum
Neden çocuk dövülerek eğitilsin ya. Çocuğa hayvan sevgisi dövmeden de kazandırılır. Sadece hayvan değil, canlı, doğa.
Yeni nesil çocuklarında çok duyarlı , empati kurabilen çocuklar var. Çocuğu nasıl eğitirsen öyle gider. Dayak olmaz, döverek terbiye olmaz. Çocuk anne babanın yansımasıdır.
Olmaz. Yanlış, sevgi öyle kazandırılmaz.
Habere çok üzüldüm. Yazık, artık böyle haberler görmek istemiyorum.
Ben de yoğun sevgiyle büyüyen çocukların dövülerek büyüyen çocuklardan daha duyarsız olabilmelerini masaya yatırıyorum.Burada çocuk kavramına duygusal bir bakış açısıyla değil homo sapiens olarak yani psikolojik anlamda 'öğrenme,güdülenme' kavramıyla paralel bir organizma gözüyle bakıyorum.Pavlov'un köpeğini eğitmesi gibi.
Dayak tabii ki yanlış fakat belli noktalarda olumsuz davranışları kırdığı yadsınamaz hani pire için yorgan yakmak gibi.Pire ölüyor ama yorgan da yanıyor.
Ben de diyorum ki o zaman doğrusu/dengelisi ne? Soyut zekası yeterince gelişmemiş bir canlının olumsuz davranışlarını sorgulamayla,istişareyle kıramazsın.
Senin çocuğun yavru kedileri tekmelese onu nasıl terbiye ederdin mesela? Hayvan haklarıyla ilgili hukuksal normları ya da özlü sözleri okumazdın herhalde.
Ki komikte olsa bu da yapılmıyor.
Odasına kapatmak mı,oyuncaklarından bir süre mahrum etmek mi? Dayaktan ve hiçbir şey yapmamakran daha mantıklı olanını merak ediyorum.
Dayağı savunduğum yok yani.
Bak Murat okulda en çok problem yaşayan, davranış sorunu olan çocuklar evde ana babasından dayak yiyen çocuklar oluyor. Çocuğu eğitmek için dayak atmaya gerek yok. Kurallar daha net bir şekilde verilir, örnek davranış, örnek model olunursa çocuk doğruyu ve yanlışı ayırabilir.
Benim çocuğumun kediyi dövmesi için benden bu davranışı görmesi lazım, ben hayvan seven birisiyim ve muhtemel evde hayvanlarla büyüyeceği için zaten bir canlıya kötü davranamaz.
Ben senin hayvanlar konusunda duyarlılığını biliyorum ve dayağı bir öfkeyle ağzından çıkardığından Emin’im. Dayak bir eğitim aracı olamaz. Hele ki çocuğu cezalandırmak için kullanılması benim felsefemde yok. Yanlış çünkü.