Merhaba Nur,açıklamalarının çoğunu sevdim deneyeceğim birkaç yöntem olacak büyük ihtimal.
Ben de kıvırcık kafalı biri olarak birkaç şey yazmak istedim.
Süveyş kanalıma hoşgeldiniz arkadaşlar....
Üniversite zamanıma kadar hep saçımı düzleştirirdim,
sevmezdim kıvırcığı pek. Sonra sonra jöle ve köpük girdi hayatıma,o asla uslanmayan ve sürekli kabaran saçlar gitti uzun seneler bu şekilde devam ettim.
Ama maalesef sonrasında biraz da bilgisizlikten kaynaklı yavaş yavaş kafamın birkaç yerinde açıklıklar farkettim.
Yıllardır dökülüyordu aslında saçlarım ama çok fazla saçım olduğu için önemsemedim.
Belki de
@Run'a çok güldüm başıma geldi o yüzden bilemedim...
Neyse sonrasında curly hair method olayını araştırdım bu pandemi dönemi. Örneğin büyücü arkadaşımız hindistan cevizi yağı kullanın demiş ama saçınız protein bakımından zenginse maalesef bir etkisi olmuyor. Ben o yüzden hindistan cevizi yağı yerine argan yağı kullanıyorum. Protein olayını nasıl öğreniriz derseniz analiz yaptırmak gerekiyor. Ben yaptırdım mı? Hayır. Sadece hindistan cevizi yağını kullandım hiçbir etki olmadı tersine kabardı saçlarım dedim demek ki protein bakımından zengin ki işe yaramadı saçlarımda... Beyin bedava evet.
Bu kıvırcık saç yöntemi hakkında çok şeyler var örneğin nurun dediği gibi şampuan ve saç kreminde kesinlikle sülfat,paraben,özellikle keratin olmamalı. Keratin zaten düzleştiren bir şey ne alaka kıvırcık saçta? Duşta da çok fazla sıcak suyla yıkamayın saçlarınızı bukleleri bozulur. Ve yabancı youtube kanallarında bu yöntemi araştırırken şey de diyorlar saçları taramıyor çoğu. Benim maalesef taramama gibi bir lüksüm yok kedim her gece saçlarımı birbirine doladığı için duş zamanları mecbur tarıyorsun açmak için ama duşta tarayın. Sonrasında saçınıza su döktüğünüzde bukleler eski halini alsın diye. Veya tarak yerine saç kremini sürdükten snra parmaklarınızla da tarıyor gibi de yapabilirsiniz.
Bir de şey konusu var kurutma,havlu... Kıvırcık saçlılar zaten vigo başlık ile kurutmalı bukleler için ama sıcak kurutma yerine orta ya da soğuk kurutmayı seçin. Evet maalesef biraz geç kuruyor soğukla yapınca ama şuan yaz ayı zaten tamamen de kurutmayın hafif ıslaklık kalsın kıvırcık saç için nem çok önemli.Pamuk olacak havlunuz eğer o yoksa eski bir tişört de kullanabilirsiniz çok fazla kurutmamak lazım çünkü kıvırcık saç kuru bir saçtır ve hep suya ihtiyacı var o yüzden elektriklenmeler bu kadar fazla oluyor zaten. İkinci şey de yastığın saten olması. Bu da elektriklenmesini önlüyor. O kadar çok şey var ki bu konuda ben sadece yapabildiğim şeyleri yazmak istedim. Ve etkisini gördüğüm için yazıyorum. Şampuan meselesi daha yeni bir tane şampuana geçtim saç dökülmesi için maalesef,daha yeni aldığım için sağlam etkiler görür görmez mesajımı yenilerim.
Saç kremine gelirsek duş sonrası kullanılan kıvırcık saçlara özel bir saç kremi buldum,
Resim baya büyük mü oldu yav.
Neyse bunu kullandım iki ay kadar ama ben çok kabarık kıvırcık saç sevmiyorum. Hoş duruyor evet ama kabarık bir saç...
O yüzden otacı markasının saç şekillendirme kremini sipariş ettim henüz sürat kargo sağolsun iki haftadır kargomu getirmediği için denemek nasip olmadı...
Denersem bunu tekrar düzenlerim ya da birkaç şey yeni mesajda eklerim.
Ha şu da aklıma geldi,diyelim akşamdan saçı çok güzel yaptınız uyudunuz bi kalktınız saç allahına çıkmış her tel kendi yönünde,o zaman şey yapabilirsiniz saç kreminizi boş bir parfüm şişesine koyun biraz üstüne de soğuk su koyun saçınıza sıkmadan önce hep çalkalayın ve sabahları öyle yaparak saçlarınızı yatıştırabilirsiniz.
Aklıma gelenler şimdilik bunlar.
Kesinlikle jöle kullanmayın,ben biraz sorumsuz davrandım bu konuda saçım çok diye hava yaptım bir şey olmaz dedim dökülmeler ama kafamın sol kısmında hafif açıklık baş gösterince kendime geldim. Kısa zamanda toparlanır diye umut ediyorum. Stres dönemleri ile de etkili olmuş olabilir bilemedim.
Ayrıca öncesinde şampuan olarak bioblas sarımsaklı şampuanı denemiştim. Kesinlikle sarımsak kokusu yok.
İlk yıkamalar evet fark var dökülmüyordu ama sonradan saçımı çok kuruttu ve dökülmeler yine devam etmeye başladı. O sebeple bıraktım.
Şunu da son olarak söyleyeyim her saç farklıdır. Bu yüzden aslında ben şampuan saç kremi önermeyi sevmiyorum çünkü bana iyi gelen bir başkasında işe yaramıyor. İnanın söylenen çoğu markayı alıp kullanmışımdır ama etki etmiyor bende farklı sonuçlar veriyor. Bu yüzden deneye deneye doğruyu bulacağız. Şuanki şampuanımdan memnunum ama daha yeni aldım erken konuşmak istemiyorum. Saç kremi olarak da hindistan cevizi yağı bende ters etki yapınca argan yağlı kreme geçtim. Baya yumuşacık yapıyor. İşte tek sıkıntım köpük olayı o da kargodan sağ salim bi gelirse deneyeceğim.
Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Yorulmuşke.