''Nuh Tufanı'' ile İlgili Bazı Sorular

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Nuh hikayesi Kuran’da Hud-25 ile Hud-50 arası, Muminun-22 ile Muminun-30 arası ve Yunus-71-72-73-74 de geçer. (Gerçi başka yerlerde de sıkça söz edilir, ama bu surelerde daha geniş bir şekilde aynı hikaye tekrarlanır.)

1. Bilim adamlarının yaptığı hesaba göre tüm dünya yüzeyini kaplayacak miktarda su yeryüzünde bulunmamaktadır. Kutuplardaki tüm buzlar erise ve atmosfer ve bulutlardaki tüm su yoğunlaşıp yeryüzüne dökülse bile, böyle bir facianın gerektirdiği miktarda suya yaklaşılamamaktadır. Peki bunca su nereden gelmiş ve nereye gitmiştir?

2. Bilindiği gibi pek çok canlı türü yalnızca kendi doğal habitatında yaşayabilir. O zaman, Tazmanya’da, Galapagos’larda, Antarktika sahillerinde, Patagonya’da, Güneybatı Amerika sahilinde yaşayan türler gemiye nasıl getirilmiş, gemide nasıl yaşatılmıştır?

3. Sadece insanlarda görülen bazı hastalıkları (örneğin ‘bel soğukluğu’) Nuh’un gemisine kim taşımıştır? (Hatta daha öncesinde, bu hastalıları zamanında Allah Adem ve Havva’ya vermiş olmalıdır ki, bu hastalıklar bu zamana dek gelebilsin). Ayrıca Allah ve Nuh böyle
hastalıkların etkenlerini niye kurtarmak ihtiyacı hissetmişlerdir?

4. Tenyalar ve diğer parazitler Nuh’un gemisine nasıl taşınmıştır?

5. Simbiotik (yaşamak için birbirine ihtiyaç duyan) canlılar ve parazitler tufandan hemen sonra yaşamlarını nasıl sürdürdüler?

6. Canlı türlerine ait genetik varyasyonlar, tufandan sonra yalnızca birer çift halinde bulunan canlılardan nasıl meydana gelmiştir?
(Bu soruya vereceğiniz cevap, tutarlı olmak istiyorsanız evrime inanmanınızı
zorunlu kılar).

7. Nuh’un gemisinin büyüklüğü ve yapısı nasıldır?

8. 2.5 milyon canlı türü bu gemiye nasıl taşınmış, gemi içinde nasıl barındırılmış ve nasıl beslenmiştir?

9. Yalnızca başka bir canlı türüyle beslenen canlılar (Örneğin koalalar yalnızca belli bir tür ağacın yaprağıyla beslenir) tufan sırasında ve tufandan sonra nasıl hayatta kalmıştır?

10. Pek çok canlı türü, örneğin meyve sinekleri, çok kısa ömre sahiptir. Bunlar tüm tufan dönemini nasıl atlatmıştır?

11. Asekseül üreyen canlılar (yani üremek için karşı cinse ihtiyacı olmayan canlılar)’dan nasıl birer çift alınabilmiştir? (Tüm canlılardan birer çift alındığına göre).

12. ‘Parthenogenic’ (yalnızca dişi) ve ‘Hermafrodit’ (iki cinsiyet de tek canlıda) canlılardan birer çift nasıl alınmıştır?

13. Eğer tufan 6500 yıl önce olduysa, o sıralarda mevcut olan Mısır uygarlığı o piramitleri nasıl dikebilmiştir?

14. Sadece özel bir coğrafyada yaşayan (örneğin Güney Amerika’da Amazon ormanlarında ya da Kuzey Kutbu’nda) bir canlı türü, tufan bittikten sonra yaşadığı yere nasıl gitmiştir?

15. Dinozorlar Nuh’un gemisine alınmış mıdır? (Verecekleri her cevap başka açıdan çelişkiye düşürür yaratılışçıları. Zaten pek çoğu dinozorların neslinin 65 milyon yıl önce ortadan kalktığının bilincinde değildir ya da bu bilginin doğruluğunu kabul etmez).

16. Mikroorganizmalar gemiye alınmış mıdır? Alınmışlarsa nasıl?

17. Bitki türleri gemiye alınmış mıdır? Alındılarsa dünya üzerindeki tüm bitki türleri gemiye nasıl sığdırılmıştır? Alınmadılarsa, tufan sırasında bitkiler nasıl canlı kalmıştır? Eğer kalmadılarsa, sadece bitkilerle beslenen canlılar tufandan sonra nasıl hayatlarını sürdürebilmişlerdir?

Kaynak : Aydın Türk - Ateizmi Anlamak - Propaganda Yayınları - sf: 186-187

İşte herşeye biyolojik/organik açıdan ve fen kanunlarına göre yaklaşılıyor.İnsanlar biraz felsefenin kapısını çalıp metafiziksel düşünse olamaz mı ? Tamam dünyada yeryüzeyini kaplayacak öyle bir faciaya yol açacak su yok, Belki Tanrı o gün için aniden gökten dünyaya bardaktan boşanırcasına su yağdırdı, facia geçincede suyu geri aldı,Tufan sonrası yol olan canlılarıda pat diye yarattı belki, hayvanlar gemiye binemez diyorsunuz belki Tanrı hepsini uçurdu.Komik geliyor belki bir çoğunuza farkındayım ancak Tanrı ve onun kudreti teist anlayışa göre mucizelerle dolu zaten.O yüzden Tanrı'ya basit insani bir güç yükleyip fen kanunlarına göre olabilmesi muhtemelin en yükseği baz alınarak yorum yapılmasını mantıklı bulmuyorum ben.Teist anlayışa göre fen kanunlarını yaratanda Tanrı zaten.Dolayısıyla onlarla dilediği gibi oynamakta yalnız Tanrı'nın elinde.Hee saçma ve gülünç mü geliyor? O vakit inanmamayı tercih ediyorlar zaten.

İşte herşeye biyolojik/organik açıdan ve fen kanunlarına göre yaklaşılıyor.İnsanlar biraz felsefenin kapısını çalıp metafiziksel düşünse olamaz mı ? Tamam dünyada yeryüzeyini kaplayacak öyle bir faciaya yol açacak su yok, Belki Tanrı o gün için aniden gökten dünyaya bardaktan boşanırcasına su yağdırdı, facia geçincede suyu geri aldı,Tufan sonrası yol olan canlılarıda pat diye yarattı belki, hayvanlar gemiye binemez diyorsunuz belki Tanrı hepsini uçurdu.Komik geliyor belki bir çoğunuza farkındayım ancak Tanrı ve onun kudreti teist anlayışa göre mucizelerle dolu zaten.O yüzden Tanrı'ya basit insani bir güç yükleyip fen kanunlarına göre olabilmesi muhtemelin en yükseği baz alınarak yorum yapılmasını mantıklı bulmuyorum ben.Teist anlayışa göre fen kanunlarını yaratanda Tanrı zaten.Dolayısıyla onlarla dilediği gibi oynamakta yalnız Tanrı'nın elinde.Hee saçma ve gülünç mü geliyor? O vakit inanmamayı tercih ediyorlar zaten.

Ok o zaman, ben tatmin oldum şahsen.

65:12 - Allah O'dur ki yedi göğü ve yerden de onlar kadarını yarattı. Emir bunlar arasında iner ki Allah'ın her şeye kâdir olduğunu ve Allah'ın bilgisinin, her şeyi kuşattığını bilesiniz.

" Ol deriz oluverir " buyuran bir yaratıcı için plenkton yaratmak ne kadar zor olabilir !! Soruların hepsi havada kalıyor ..

Hacı illa her şeyi maddeye mi dayandirmak gerek ya da bilimsel verilere? Sen zaten Allah'a inanmiyorsan söylenen her şey sana saçma gelecek. Her şeyin delilini istiyorsun peki sevgi somut olarak var mı? Elle tutabiliyor muyuz? Senin düşüncene göre Allah'ı göremiyoruz o yok diyorsun. Sevgi gibi soyut kavramlar da elle tutulamaz gözle görülemez. o zaman yoktur mu diyeceğiz? Yukarıda anlatılanlar Allah'ın hikmeti, gücü, kudretidir.

madem allahın hikmetiyle uçuyolardı o zaman niye bir erkek bir dişi almaya çalışmış gemiye?

burda bilgili abiler var galiba, ben de kuranda her canlıyı bir erkek ve dişi olarak yarattık sözünün tefsirini merak ediyorum. onca cinsiyetsiz canlı gördükten sonra :)

madem allahın hikmetiyle uçuyolardı o zaman niye bir erkek bir dişi almaya çalışmış gemiye?

burda bilgili abiler var galiba, ben de kuranda her canlıyı bir erkek ve dişi olarak yarattık sözünün tefsirini merak ediyorum. onca cinsiyetsiz canlı gördükten sonra :)

Çift olmak, yalnız cinsiyet bakımından dişi-erkek anlamında kullanılmaz. Bunun yanında bir şeyin iki farklı parçadan meydana geldiğini de ifade eder. Örneğin insanlar bir yandan erkek-kadın çiftinden meydana gelir, diğer taraftan her erkek ve her kadın ruh ve beden ikilisine/çiftine sahiptir.

Çift kavramı, aynı zamanda evrenin ikili sistemini ifade etmektedir.

Kozmik Çorba: Kâinat da bu kusursuz ikili /çift sistem çer¬çevesinde yaratılmıştır. Yaratılışın ilk anlarını tasvir eden "madde-i aciniye," "ilk cevhere", "kozmik çorba" gibi isimlerle andığımız kâinatın o ilk döneminde varlıklar, "madde-anti madde" şeklinde ikili bir sisteme göre ayarla¬narak yaratılmıştır. Einstein'ın meşhur “E=mc2” formülü de kâinatın, madde-enerji ikilisinden meydana gelen bir hamurdan yaratıldığını ortaya koymaktadır(bk. Niyazi Beki, Rahman Suresi tefsiri, s.77).

Atom Sistemi: Kozmoloji uzmanlarının bildirdiğine göre, "kozmik çorba" döneminden sonra kâinatın temel maddeleri olan atomlar yaratılmıştır. Canlılar gibi çifttir. Meselâ: Bir protonun yaratılması için, bu kadar enerjiyi taşıyan iki fotonun bir araya gelmesi gerekir. Kütle enerjisine sahip iki gama ışınının çarpışması sonunda bir proton, bir de antiproton olmak üzere bir parçacık çifti yaratılır. Proton pozitif, antiproton ise negatif elektrik yüküne sahiptir. Kütlesi ise protonla aynıdır.

Yine atomun çekirdeği dışında iki önemli parçasından biri olan elektonlar da anti maddesi olan pozitronla birlikte yaratılmıştır. Müspet ilim, kâinatın temel yapısının “atom” olduğunu, atomun ise eksi ve artı yüklü unsurlardan meydana geldiğini belirtmektedir(a.g.y).

Melekler nurdan/ışıktan yaratılmıştır. Işıktaki ikili sistem meleklerde de var demektir. Işığı oluşturan parçacıkların yani fotoların kütlesi olmasa da enerji yapısı vardır. Fizik biliminde foton, elektromanyetik alanın kuantumu, Işığın temel "birimi" ve tümel elektromanyetik ışınların kalıbı olan temel parçacıktır. Diğer bütün temel parçacıklar gibi foton da kuantum mekaniği ile yönetilir ve dalga parçacık ikiliği gösterir. Bu durum fotonun hem dalga hem de parçacık özelliğine sahip olduğunu gösterir( VİKİPEDİ).

Bu açıklamalardan da anlaşılıyor ki, Nurdan/ışıktan yaratılmış olan melekler için de çift kavramı, ikili sistem kavramı geçerlidir.

Diğer taraftan, nurdan yaratılmış olan meleklerin temessül kabiliyetleri olduğu için misalî bedenlere de girebiliyorlar. Hz. Cebarail’in Dihye suretinde girmesi gibi. Bu misalî bedenleri onları bir çift sisteme dahil edebilir.

Tek hücreli canlılar bir hücreden oluşmuş canlılardır

Genellikle tek hücrelilerde görülen AMİTOZ bölünmeyle o türe ait birey sayısı artar. Amitoz bölünme yapan hücrelerin önce çekirdeği uzar, çekirdeğin uzamasıyla çekirdekçik de uzayıp boğumlanarak ikiye ayrılır. Bunu sitoplazma bölünmesi takip ederek, bir hücreden iki yeni yavru oluşacak şekilde bölünme gerçekleşir.

Diğer hücreler için eşeyli bölünme denildiği gibi, tek hücreli bölünmeye de eşeysiz bölünme denir. Hz. İsa’yı babasız yaratan Allah, tek hücreyi de eşeysiz yaratıyor. Ancak bu bölünme de bir nevi döllenmedir ve çift olma kavramına dahildir.

Özetle, canlı-cansız her şey, elektron, nötron ve protonlardan meydana gelir. Bu üç unsurun da eşleri vardır ki bunlar anti elektron, anti nötron, anti protondur. Buna göre her şey çifttir, ikili sisteme sahiptir.

Ey insanlar! Biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık. Sizi tanışasınız diye kollara ve kabilelere ayırdık. Allah, katında en şerefliniz, ondan en çok sakınanınızdır. Şüphesiz Allah, alimdir, haberdardır.

bir nevi döllenmedir ve çift olma kavramına dahildir??? abi kopyala yapıştır yapıyosun bari oku ya bu nedir :D kaldı ki adam sadece amitozdan haberdar galiba veya hermafrodit canlılara kulp uyduramamış :D

Alıntıları her daim okurum ama her alıntıya da hakim olduğumu iddia edemem ..
Milyonlarca canlı türü çift yaratılmışken bu kaideye uymayan bazı canlı türleri genellemeyi bozar mı ?!
Çift cinsiyetli insanlar da var ..
Bu türden istisnalar imtihanın parçası .. ALLAH'ın sözlerini değiştirmiyor ..

Sümer yazıtlarından geçen bir masal. Bu tür masallar her zaman abartılarak anlatılır, doğa üstü olaylara yorumlanır. Çünkü insanlar böyle şeyleri severler. Mezopotamya ve çevresinde gerçekleşen bir olay, sanki bütün dünyada gerçekleşmiş gibi anlatılır.

Hacı illa her şeyi maddeye mi dayandirmak gerek ya da bilimsel verilere? Sen zaten Allah'a inanmiyorsan söylenen her şey sana saçma gelecek. Her şeyin delilini istiyorsun peki sevgi somut olarak var mı? Elle tutabiliyor muyuz? Senin düşüncene göre Allah'ı göremiyoruz o yok diyorsun. Sevgi gibi soyut kavramlar da elle tutulamaz gözle görülemez. o zaman yoktur mu diyeceğiz? Yukarıda anlatılanlar Allah'ın hikmeti, gücü, kudretidir.

Benden veya başkalarından akıl dışı bir kurguya inanmamız bekleniyor. Evet, hal durum bu iken bununla ilgili sorular sormamanın da meşruluğu var.

Somut ve soyut şeylerin ne olduğunu bilmeyecek kadar delirmedim. Milyonlarca canlı türünün bir gemiye sıkıştırıldığını "hadi o zaman sevgiyi açıkla" argümanıyla çökertmeye çalışıyorsun. Benim düşüncelerimin ne olduğunu bilemezsin zira Allah'ı nerede göremiyorum gibi basit yargılarla teizme eleştiri yöneltecek kadar kısır değilim. Bu da kendince son derece gerçekçi bir argüman olsa da. Nuh'un 950 yıl yaşadığına, mısır piramitlerimin tufan esnasında yapıldığına ve konuda belirtilen bir çok saçmalığa olsun dedik oldu gibi argümanlarla açıklamaya çalışman fazlasıyla ilginç. Tutarlı bir cevap veremezsiniz bu sorulara. O yüzden tutarsızlığınızı başka sorularla yatıştırmayın.

Aslında kimseden birşeye inanması beklenmiyor ben daha önce de demiştim , islam dinin önceliği aslında hristiyanlık da böyledir , akla mantığa uysun diye beklemeden inanırız. Hristiyanlar da hz isanın babasız olarak dünyaya geldiğine inanırlar öyledir de , ve şu an ölü olmadığını semada bir yerde kıyametin yakınına kadar bekletildiğini ve gökten ineceğine inanırlar. Bunları insanın aklı alabilir mi ? hangi bilim kitabını araştırırsanız araştırın hiçbir bilim adamı dünyaya babasız gelinebileceğini açıklayamaz. Ama bu bir hikmettir , bu insanlar için bir mucizedir , özellikle o devirdeki inanmayan insanlar içni hatta şu an bile Allahın herşeye gücünün yeteceğine bir kanıttır. Yani Nuhun gemisiyle alakalı türlü sorular üretilebilir , bunların hepsine ben yada bir başkası şöyle şöyledir diyemez zaten. Çünkü herşey akla mantığa uysa ve bu şekilde açıklanabilecek olsaydı Benim tabirimce Allah, sizlerin tabirinizle Tanrı , bizden farksız olurdu . Benim gibi düşünür benim gibi konuşur ve benim gücümün yeten şeyleri yapabilirdi, o zaman nasıl insanlardan üstün olacak ki, nasıl beni yaratabilecek nasıl dünyayı ve içindeki tüm mahlukatı yaratabilecek kudrete sahip olabilecek ? Benden farkı olmaz.

Yani benim bu konuya vereceğim cevaplar bu şekildedir, elbet bu sorularının daha geniş cevabı ilim kitaplarında vardır ama ben , bu türde cevapsız akla ve mantığa uymayan ve bizim aklımızın sınırları dışında kalan konuların sadece Nuhun gemisinden ibaret olmadıgını söylüyorum. Mesela kim bana miracı açıklayabilir ? Kimin aklı alıyor bir insanın göğe yükselerek dünyadan yıllar önce göçüp gitmiş olan peygamberlerle görüşüp cenneti cehennemi gördüğünü gökyüzüne kat kat çıkıp sonra tekrar geri dönebildiğini ? Veya Hz Musanın Allahü teala ile konuşabildiğine kim inanır ? Hz Süleymanının hayvanlarla konuşabildiğini ? Hz İbrahimin ateşe atıldığı yerde ateşin sönüp bütün ateşin gül bahçesine döndüğünü, ki bunlar o devirdeki insanların gözünün önünde olur ve çok kişinin iman etmesine sebep olur. Böyle yüz tane örnek sayılabilir yani. Demem o ki bu tür sorulara akıl mantık çerçevesinde cevaplar bulmanız biraz zor. Yinede sizi ikna edebilecek cevapları bulursunuz inşAllah

Tartışmaya girmek istemiyorum ama tek ve basit bir şey söyleyeceğim. Duyguların fizikselliği beyin dalgalarının ölçümüyle ispatlanmıştır. Hatta her duygunun frekans aralığı bile bellidir, yalan makineleri vs. bu skalaya göre çalışır.

lan oğlum Sümerlerin gılgamışındaki tufandır bu :) islamla alakası yoktur,efsanedir mitolojidir.az okuyun la.hem,inanmayanı ayetle inandırma çıkmazına girmişsiniz yine çok güldüm :) ben desem ki Süpermen gerçek.siz deseniz ki "hadi ordan"ben çıkarsam çizgi romanı "aha bak burda yazıyor" desem siz de bana gülersiniz

Sümerler hangi tarihler arasında yaşamışlardır ?
Nuh tufanına inanmıyorsunuz ama bu tufanının Sümer destanında ki tufan olduğuna inanıyorsunuz !!
Süperman örneğin gülünç Cli zira o çizgi romanın yapımcısı hala aramızda ve adam hiç bir zaman süperman'ın tanrı olduğu iddiasında bulunmadı ..
Sen çaktırmadan üstü kapalı bayağı bayağı bu forumda ki inançlı insanların zekasıyla dalga geçiyorsun ..

Sahsen sevdigim bir kissa.
Varolusculuk mücadelesi.

Geri