nüfus sayımında evde beklemiş efsane nesil

🕒 Konu sahibi 15 saat önce aktifti
Her şeyin muhteşem olduğu zamanlardı.
Pazar günleri yapılırdı, her yer kapalı her işyeri kapalı, yollar bomboş, harika.

Mesela bakkal sayılmışsa, açardı. Fırıncı da öyle.

hatırlamıyorum bunu

Ben hatırlıyorum günü bk eden bir uygulamaydi sayilana kadar evdesin maalesef

Evde ailesiyle vakit geçiremeyen çocukların en mutlu olduğu gündür.

Tüm aile bireyleri zoraki de olsa evdedir ve birlikte vakit geçirir.

• Beğen
Tepkiler: RK
son sayim bizlerle oldu yine sanki. Hayal gibi geciyor gözümün önünden koltukta bekleyisim .

cine5 şifresiz yayın yapardı sayım günlerinde onu hatırlıyorum. godzilla filmleri ya da amerikan gençlik filmleri oynardı. bunlar o zamanlar için lüks şeylerdi, oturup izlemesi aşırı keyifli olurdu. benim hatırladığım 2000 senesi olması lazım, ondan sonra yapılmadı zaten.

Evet hatırlıyorum.

annem ikramlarda bulunurdu gelenlere..yer , içer , sohbet eder , sayar giderlerdi .p
sokağa çıkma yasağı olurdu falan

Ben çocuklara dışarı çıkmak yasak değildi diye hatırlıyorum. Sokaklar çocuklara ait olurdu.

Tabii çıtır olduğumdan hatırlamıyorum pek de. En son bence 6-7 yaşlarındayken ben yapılmıştı sayım.

Ben hayal meyal hatırlıyorum sadece bir kez yaşadım onu ...ne günlerdi beee

Evde nüfus sayımı en son 2007 de yapılmış diyor Google amca
İlginçtir hatırlamıyorum bunu

Bu uygulama esnasında ülke çapında sokağa çıkma yasağı uygulanmıştır. İlk kez sokağa çıkma yasağı olmaksızın adrese dayalı nüfus sayımı 2007 yılında yapılmıştır. Nüfusun artışı incelendiğinde ilk yıllarda erkek nüfusunun az olduğu görülür çünkü savaşlardan dolayı erkeklerin birçoğu ölmüştür.
Türkiye'de genel nüfus sayımı - Vikipedi

2007'yi değil de daha eksiyi hatırlıyorum ilkokuldaydım galiba boş boş bekledik evde geldiler 3-5 dk bir şeyler kayıt edip gittiler
bir de diyordu ki arka odada saklanan kimse var mı bana soruyor çakkal

2007'yi değil de daha eksiyi hatırlıyorum ilkokuldaydım galiba boş boş bekledik evde geldiler 3-5 dk bir şeyler kayıt edip gittiler
bir de diyordu ki arka odada saklanan kimse var mı bana soruyor çakkal
Ne bu asker kaçağı mi arıyorlar? İnsan niye sayımdan kaçsın ki şapşal deseydin sende kjkj

Ne bu asker kaçağı mi arıyorlar? İnsan niye sayımdan kaçsın ki şapşal deseydin sende kjkj
galiba 2000 deydi mavi önlüğümü hatırlıyorum,
anne babalar yalan söyler diye beklediklerinden, evin çocuğuna soruyolardır,
asker kaçağı değil de, gerçekten ne arıyordu bunlar asjdsf

Ben çocuklara dışarı çıkmak yasak değildi diye hatırlıyorum. Sokaklar çocuklara ait olurdu.

Tabii çıtır olduğumdan hatırlamıyorum pek de. En son bence 6-7 yaşlarındayken ben yapılmıştı sayım.
evet, çocuklara yasak yoktu.

geçmişi ben de özlüyorum ama nüfus sayımını da böyle romantize etmek bana komik geldi.gjkh yok bütün aile bir aradaymış da bilmem ne.flgjk rahmetli babam hepimizin kimliğini alır, memurları misafir odasında ağırlardı; beş dakikada say, hop bitti. görmezdik bile memurları biz. -komik bir durum da bu mesela: misafir odası...... jhhg girmek yasak, annem terlikle kovalardı.jgff- güzel olan yanı, sokakların bomboş olup istediğin gibi top koşturma, ip atlama, korkusuzca bisiklete binme olurdu; araba yok, bir şey yok, mis.

Tamam aynen 2007 senesi benim de hatırladığım. 7 yaşındaydım. Hunharca mahallede arkadaşlarla oynamıştık.

Konuya bir Emrah Serbes alıntısı ekleyelim ;

Karanlıkta nüfus sayımı şöyle yapılır: Yaşayanlar bir sigara yakar.

Geri