Non-Stop Filminde Mesajlaşmalar Türkçe!

• Kullanıcı atabey
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Sinema ve Dizi Haberleri
Konu sahibi son olarak 966 gün önce görüldü
20662472.jpg

20662473.jpg

20662474.jpg

20662475.jpg

Daha önce Kimliksiz (Unknown) filminde birlikte çalışmış olan Liam Neeson ve Jaume Collet-Serra'nın yeni filmi Non-Stop Cuma günü vizyonda olacak. Yönetmen Collet-Serra'nın tam bir aksiyon ve gerilim filmi diye tanımladığı yapımın başrolünde yer alan Neeson ise türün en önemli isimlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.
ABD ve gösterime girdiği pek çok ülkede gişe rekorları kıran filmde özel bir sürpriz Türk sinemaseverleri bekliyor. Liam Neeson film boyunca akıllı telefonlar gibi cihazlar üzerinden Türkçe mesajlaşıyor! Calinos Films'in yurtdışındaki yapımcılar ile girdiği ortak çalışmanın sonucu olarak filmdeki SMS'ler tamamen Türkçeleştirilmiş. Bu sayede Türk izleyiciler mesajları altyazılı okumak yerine gerçekten telefon ekranının içinde Türkçe görebilecekler.
Sürprizler ile dolu senaryosuyla bir hayli iddialı olan Non-Stop'ta Liam Neeson, 20 dakikada bir uçaktaki birisini öldürmekle tehdit eden esrarengiz bir suçluyu yakalamaya çalışan hava polisi Bill Marks'ı canlandırıyor. Neeson'a filmde Oscar ödüllü Lupita Nyong'o ve Julianne Moore eşlik ediyor.

BEYAZPERDE

Beklediğim filmlerden, bu olayda işe renk vermiş :)

Liam Neeson'un oynadığı filmleri seviyorum ben. Bunu da izleriz.

Öyle bir anlatmış ki sanki adam Türkçe oynamış yada Türkçe mesajlaşmış. Bizim millet olarak habercilik anlayışımız da egomuz da çok saçma. Yabancı bir dizide/filmde "Türk, Türkiye, Türkçe, İstanbul vs." bize ait herhangi bir şey geçmesin, hemen haberlerde. İşin garibi bu haberlere bakıp sevinen insanlarımız var. Benzer dizi/filmlerde 167 kere İspanyol, İngiliz vs. deniliyor ama hiç "Non-Stop filminde mesajlaşmalar İspanyolca! İspanyol sinemaseverlere büyük sürpriz!" diye bir haber olduğunu zannetmiyorum. Bu davranış şekli ya aşağılık kompleksinin yada yüksek egonun sonucudur ki ikisi de gereksiz şeyler bir toplum için.

Geri