Nomofobi

Konu sahibi son olarak 2 gün önce görüldü
Cep Telefonsuz yaşayamam diyenlerin yeni korkusu. No mobile phobia'dan gelen nomofobi araştırmalara göre Amerika da %70e ulaştığı söyleniyor.

Şuan ofisde 5 kişiyiz hepsinin kafa telefona gömük.ortamdaki sessizliği sorumla bozuyorum.telefonu elinizden bırakınca ne yapıyorsunuz?
62 yaşındaki yoğun tecrübe ve birikim sahibesi dayıcım yapıştırıyor cevabı..ben geri alıyorum.budamı gol deği

Şuan ofisde 5 kişiyiz hepsinin kafa telefona gömük.ortamdaki sessizliği sorumla bozuyorum.telefonu elinizden bırakınca ne yapıyorsunuz?
62 yaşındaki yoğun tecrübe ve birikim sahibesi dayıcım yapıştırıyor cevabı..ben geri alıyorum.budamı gol deği

Dayımın ellerinden öpüyorum, saygılar efendim...

Tüketim kültürünün haddinden fazla yozlaşmışlığı.Eskiden çaba,emek,vakti önemli şeyler için kullanmak vardı;naif mektuplar ile kişiler kendini anlatırdı.Samimi ve dürüst söylemler esastı.Şimdi telefonun markası,fiyatı,nerede ne yaptığının abartılı görsel sunumu,sosyal medyanın nabzına bağlı yaşamalar moda olmuş.Bunlar olmazsa adeta kişi kendini kimliksiz ve kimsesiz hissediyor.Kendi değerini telin sunumları ile ölçüyor bir nevi.Sanal avuntuların tutsağında yaşama popüler kültüre dönüşmüş durumda.Ne yazık ki yalanlar da o nispette artmakta,gösteriş de.Ruh farketmeden ötekine bağımlı bir tempoda yol almakta.Taklit yaşamalar çoğalmakta.

Geri