nokia lumia 1020 mi samsung galaxy s4 mü

Konu sahibi son olarak 3691 gün önce görüldü
nokia lumia 1020 mi samsung galaxy s4 mü hangisi daha iyi sizce? özellikleri bakımından. önerilerinizi bekliyorum :)

İkisi de tamamen farklı ve kıyaslanamayacak cihazlar aslında.
Nokia Lumia'nın kamerasını saymayarak kıyaslama yaparsak, Samsun Galaxy S4 genel olarak daha iyi.

Ayrıca, Nokia Lumia 1020'nin internet hızı, S4'ten çok daha iyi. Fakat Türkiye'deki GSM operatörlerinin internet hızı maksimum 43.2 Mbps'ye çıkabildiği için 100 Mbps'lik Lumia'yı almanın da şimdilik bir mantığı olmuyor. S4'ün 42 Mbps'lik internet hızı da yetiyor. Ama derseniz ki, "Türkiye'ye 4G gelecek, ilerde internet hızlanacak, o zamana kullanırım", o zaman başka.

Lumia 1020 şarj süresi bakımından da S4'e göre daha iyi. Ayrıca şebeke üzerinden radyo dinlemek istersen de bunu Samsung Galaxy S4 üzerineden yapamazsın.

Onun dışında zaten Lumia'nın kamerasına bir şey diyemeyiz. 41 MP'lik kamerası, S4'ten 3 buçuk kat daha iyi.

Yukarıda yazdıklarım Lumia'nın iyi özellikleriydi. S4'ün iyi yöndeki özellikleri daha fazla.

Mesela,
S4'ün ekran çözünürlüğü Lumia'ya göre 2 kat daha iyi.
S4'ün Süper Amoled ekranı, Lumia'nın Amoled ekranına göre daha parlak ve daha canlı renklere sahip.
S4'ün Bluetooth'u Lumia'dan daha hızlı ve aha az şarj yiyor.
S4 daha hafif.
S4'ün ekran daha büyük.
S4'ün işlemcisi Lumia'nınkine göre daha güçlü ve daha hızlı. S4'te hem işlemci çekirdeği daha hızlı hem de işlemci sayısı daha fazla. Tartışmasız çok daha güçlü.
S4'e hafıza kartı takabilir ve 64 B'a kadar genişletebilirsiniz. Lumia'da bu mümkün değil.

DİPNOT: Yeni bir oluşum olan WindowsPhone 8 işletim sistemli Lumia'larda uygulama sayısı hala çok az. İstediğiniz uygulamaları bulamama ihtimaliniz çok fazla. Çok sıkıntıya sokuyor.

Benim tercihim android olan S4 olurdu. Dokunmatik telefonda Samsung çok iyiydi.

Geri