Noel baba değil Ayaz Ata !

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ'ın konuyla ilgili güzel bir yazısı vardı. Merak edenler mutlaka okusun

Sen kitap ehlindensin anlaşıldı.

Durup dururken niye aşağılayıcı
küçümseyici cümleler kürüyorsun
anlamadım. Komik olduğumuda
ilk sen söylüyorsun.
Bu şekilde üstünlük kurmaya çalışman
aciz insanların işi, bilesin

Benden önce burada işkembe-i kübradan
çok şey atıp tutmuşun
ama ben buna müsade etmem

Konumuz Noel baba
Sen şimdi kıvırma
Yılbaşını, Noel babayı hıristiyanların
değerlerini kabul ediyormusun, etmiyormus?

Benimle adam gibi diyalog kurmaya çalışırsan elbette o zaman hoşuna gidecek şekilde cevap veririm sana ama pislik yapıp beni yaftalamaya kalkışırsan da o pisliğini üzerinde patlatırım az önce yaptığım gibi .. Bir de şu cümlene çok güldüm ;Benden önce burada işkembe-i kübradan
çok şey atıp tutmuşun
ama ben buna müsade etmem

:asd: sen kimsin nesin neyime müsade etmedin şimdiye dek ? Hangi hayal dünyasında yaşıyorsun ? Dini bilgin sıfır denecek kadar azken ve benim karşımda defalarca kez aciz durumlara düşmüşken halen böyle yazıp çizebilmen gerçekten ayrı bir espri yeteneğin olduğunu gösterir ..

Kıvırma konusunda master yapmış olanlar da sen ve senin gibilerdir bunu en iyi sen bilirsin zaten ..

Gelelim konunun sonunda sorduğun tek adam akıllı soru cümlesine .. Hazır ol bilgiler ağır gelebilir biraz ..

Noel Baba denilen adamın M.S 300 yıllarında yaşadığına inanılır .. O dönemin Hristiyan din adamlarından biri olduğu kabul edilir .. Yardımseverliği ve dürüstlüğü ile de halk tarafından aziz kabul edilmiş ..

Bu noktada kafanı az çalıştır bakalım .. ( sen yine çok çalıştır ) peygamberimizin doğumundan iki asır önce yaşamış bir papaz HANGİ DİNİN KUTSAL ADAMIDIR ? İSLAMİYET'DEN ÖNCE HRİSTİYANLIK HAK DİN DEĞİL MİYDİ ? ( DANNNN!!! Noluyor yaa!! ) İncili bozdukları ve hükümlerini değiştirdikleri için sonradan Kuran indirilmiştir değil mi ?
Sen ve senin gibiler burada bilgisizce belki de döneminin en iyi insanlarından biri olan ve ALLAH için yaşamış bir adama fütursuzca saldırıyorsunuz ? Peki peygamberimizden önce ALLAH yolunda olan insanlar Müslüman değiller miydi sanıyorsunuz ?

Bir halt bildiğin yok bari oku be .. Aç Kuranı oku bak Rabbimiz ne buyurmuş ?

2:62 - Şüphe yok ki, iman edenler, yahudiler, hıristiyanlar ve sabiîler, bunlardan her kim Allah'a ve ahiret gününe gerçekten iman eder ve salih amel işlerse elbette Rabbleri katında bunların ecirleri vardır, bunlara bir korku yoktur, bunlar mahzun da olacak değillerdir.
( Şu birrr )

5:82 - İman edenlere karşı düşmanlık yönünden insanların en şiddetlisi olarak yahudileri ve Allah'a ortak koşanları bulursun. Ve yine iman edenlere sevgi bakımından en yakın olarak da: "Biz hıristiyanlarız" diyenleri bulursun. Çünkü onların içlerinde keşişler ve rahipler vardır. Ve onlar büyüklük taslamazlar.

( Şu ikii )

Sonra bunların izinden ard arda peygamberlerimizi gönderdik. Meryem oğlu İsa'yı da arkalarından gönderdik, ona İncil'i verdik ve ona uyanların yüreklerine bir şefkat ve merhamet koyduk. Uydurdukları ruhbanlığa gelince onu, biz yazmadık. Fakat kendileri Allah rızasını kazanmak için yaptılar. Ama buna da gereği gibi uymadılar. Biz de onlardan iman edenlere mükafatlarını verdik. İçlerinden çoğu da yoldan çıkmışlardır.
( Şu da üçç )

Daha da var ama bu üç ayet yeterlidir .. Sizin kafanızın basmadığı nokta tam olarak da burası .. Cenab-ı ALLAH Yahudi ve Hristiyanlardan doğru yol üzerinde olanlarını mükafatlandıracağını buyurmuşken SİZ KİMSİNİZ VE HANGİ KAFAYLA hakkında bilginiz olmayan kimseleri kendinize düşman belliyorsunuz ..

Bu kadar kapaktan sonra yılbaşı kutlamaları ile ilgili de bir iki kelam edeyim ..

Hristiyanların noel tortusu adını verdikleri bayramları 25 Aralıkta başlar ve ayın sonuna dek sürer .. Elbette ki hiç bir Müslümana hristiyan bayramını kendi adetiymiş gibi kabullenmek yakışmaz zaten ülkemiz de de kimse 25 aralıktan 1 ocağa kadar kutlama yapmıyor .. Sadece yeni yılın gelişini kutluyorlar .. Şahsen ben o gece de herhangi bir kutlama içine girmem gerek görmem .. İLLE DE KUTLAMAK İSTEYENE NAMAZ KILIP ALLAH'TAN YENİ YILDA İYİLİK GÜZELLİK NİYAZ ETMESİNİ TAVSİYE EDERİM ..

Bu günlük bu kadar ders sana kafidir .. İster olgunluk gösterip teşekkür edersin ( ki bunu yaparsan kazanmış olursun kaybetmiş değil ) ya da istersen çamura yatarsın sen bilirsin ..

Edit : ALLAH'a şükürler olsun ki Kitap ehlindenim .. Kitapların en hayırlısından hemde .. Kuran ehlinden .. Sana da nasip olsun inşaALLAH ..

bkz: kurtuba sen misin

bu ileti fiskos masamdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Laf kalabalığı demiş eleman :)
Sözde müslüman .. Bilgi veriyorum ayet paylaşıyorum laf kalabalığı diyor .. Ateist olsa karşımda ki o bile ayetlere laf kalabalığı demezdi ama bunlar derler çünkü bunlar nefislerine ters geldi mi KURAN Ayetlerini dahi beğenmezler ..

Geri