Nihat hatipoğlu

Konu sahibi son olarak 2798 gün önce görüldü
NİHAT HATİPOĞLUNUN, İPE SAPA GELMEZ CEVAPLARI-
SORU: Hocam, benim eşim zengin ama zekât vermiyor. Ondan habersiz parasını alıp fakirlere versem günah mı?
VERDİĞİ CEVAP: Kocanızı zora sokmayacak kadar alırsanız günah olmaz.
İŞİN DOĞRUSU: Kadın, kocasının malını, onun izni olmadan hiç bir yere harcayamaz. Kocanın işlediği günahlar kadını ilgilendirmez. Kadın, kocasının malına ya da namusuna ihanet ...ederse, kocasının onu cezalandırması caiz olur.
SORU: Hocam, midye yemek caiz midir?
VERDİĞİ CEVAP: Çok seviyorsan yiyebilirsin.(!)
İŞİN DOĞRUSU: Midyeyi ve balık görünümünde olmayan her türlü deniz canlısını yemek, Hanefi mezhebinde tahrimen mekruhtur. Diğer üç mezhepte caizdir. Hanefi mezhebinde olan bir kimse, zaruret olmadan yiyemez. Mecbur kalırsa, diğer üç mezhebin birini taklid eder.
SORU: Hocam, ben gitar çalıyorum günah mıdır?
VERDİĞİ CEVAP: Gitar çalarak kızlara serenat filan yapma, onunla güzel ilahiler söyle. Türk sanat müziği, Türk halk müziği gibi güzel müziklerimiz var, onlarla meşgûl ol.
İŞİN DOĞRUSU: Düğünlerde def, davul çalmak, harplerde ve askeri törenlerde mehter marşı vb. şeyler çalmak haricinde, her türlü çalgı haramdır. Bu haramları ilahi söylemek, Kuran okumak gibi ibadet olan işlerde kullanmaksa, daha fenadır. Böyle yapanların kâfir olacağına fetva veren âlimler vardır. Bir harama helâl diyen kâfir olur.
SORU: Hocam, Hristiyan bir kızla evlenebilir miyim?
VERDİĞİ CEVAP: İyi olur. Güzel ahlâkınla onu da müslüman yaparsın. Sevaba girersin.
İŞİN DOĞRUSU: Müslüman bir erkeğin, ehli kitap olan Hristiyan veya Yahudi bir kızla evlenmesi, tahrimen mekruhtur. Haram değildir fakat harama yakın mekruh olduğu için günahtır. Hristiyan ve Yahudilerden, Allahü teâlâya ortak koşmayan, ellerinde ki bozuk kitaplara inananlara, ehli kitap denir. Ancak günümüzde ki Hristiyanların çoğu, Îsâ aleyhisselâmı, Yahudilerin çoğu da Üzeyr aleyhisselâmı hâşâ Allahın oğlu bildikleri için, müşrik olmaktadırlar. Bunlarla evlenmek kesinlikle caiz değildir. Evlenmeye niyet eden erkek kâfir olur ve evlenirse, iki kâfir evlenmiş olur. Müslüman bir kız ise, ehli kitap bile olsa, hiç bir gayrimüslim ile evlenemez.
***Nihat Hatipoğlunun, din adamlığıyla uzaktan yakından alâkası olmadığı için, onu dinleyen, takip eden biri değilim. Bunlar sadece, televizyonda konuşurken, bakalım ne saçmalıyor yine diyip rastladıklarımdan aklımda kalanlar. Sürekli bu adamın programlarını izlesek, verdiği yanlış cevaplardan bir kitap yazılır.
Bunları kim profesör yapıyor, kim destekliyor, kim bunların eliyle bu dini yıkıyor bilmiyoruz. Konuşurken, hiç mezheplerden bahsetmiyor, hangi mezhebe göre konuşuyor belli değil, verdiği cevapların kaynağı(!) ne, meçhûl. Bu adamları dinlemeyin. Süslü, acıklı sözlerine kanmayın. Bu adamlar, Efendimiz aleyhissalâtü vesselâm tarafından bildirilmiş olan, halkın isteği yönünde fetva vererek, halkı saptıran din adamları. Su yolunu kesen kaya gibiler. Ne bi işe yarıyorlar ne de bırakıyorlar ki başkası bir şey yapsın.

Basit bir soru soruyorum,
TV'lerde fon müziği ile din satan şarlatanlar ve el üstünde tutulanlarla Fetullah'ın Din anlayışı ve Peygamber algısı arasında ne fark var?
Cevap çok basit ve net: Hiçbir fark yok.
Peki bunca vaveyla neyin nesi? Yoksa hala kripto paralelciler var da, devletimizin gözünden mi kaçtılar?

O kadar zenginlikle "Allah fakiri sever" cumlesini kuran tv hocalarindan. Adam cidden zengin, kesin bilgi :)

Basit bir soru soruyorum,
TV'lerde fon müziği ile din satan şarlatanlar ve el üstünde tutulanlarla Fetullah'ın Din anlayışı ve Peygamber algısı arasında ne fark var?
Cevap çok basit ve net: Hiçbir fark yok.
Peki bunca vaveyla neyin nesi? Yoksa hala kripto paralelciler var da, devletimizin gözünden mi kaçtılar?

Çağımızın gerekliliği adam TV aracılığıyla milyonlara hitap ediyor aşkı memnu çevirmiyor

Çağımızın gerekliliği adam TV aracılığıyla milyonlara hitap ediyor aşkı memnu çevirmiyor

Bir din adamından ziyade bir şovmen..

Madem şov neden dini ve Kuran gibi bir kitabı ve Peygamberimiz gibi güzel örnek olan bir insanı istismar ediyor...

İslamda din sınıfı yoktur. Kuran bir şey diyor Resul bir şey yapıyor.. Dini örnekliği sunuyor sen çağımızın gerekliliği diyorsun üstelik Kuran'a ve Sünnet'e açıkça aykırı bir davranışa.

Merak ediyorum acaba faiz yemek, zina işlemek, dini para kazancına getirmek de mi diğer çağımızın gereklerinden?

Hem kimin haddini din anlatmaya para biçmek bu ne rezilliktir. Bak kitap yazmaya bir yere kadar bir şey demem. Ancak televizyona çıkıp din anlatmak için para alınmaz.

Neye alacak mesela sence nedir bir ayet okumanın maddi değeri?
Kim biçebilir buna değer? Yahudileri eleştirip papazları eleştirip onlar gibi davranmayın lütfen..

Hoş ayette anlattığı yok ya yüzlerce hurafe ve yalan.. Utanmadan bir de adam çıktı televizyondan Kuran'ı anlatan az sayıdaki insanı hedef aldı.

Doğruluğun ölçülüğü kitle yığınları ile ölçülmez. Doğruluğun ölçüüs adalettir haktır, doğruluktur..
Şov yapacak başka alan mı bulamadınız da dinin ve prygamberin sırtına yapışıp oradan sülük gibi para kazanıyorsunuz? Kusura bakma da bu tavır indirilen İslam da olan bir tavır değildir.

Emeğin yok sayılmasına ben de karşıyım ama ortada bir emek yok. Ayrıca şimdi hiç kimse bana İslam'ı sevdirmek falan demesin.. Bizim inancımız öyle boş sevgi edebiyatlarına kapalıdır.

Ayetlere göre eğer Allah'ı seviyorsan Resul'e itaat edersin. Bu da yalnız ve yalnız Kuran'a uymakla olur. Hikaye anlatmakla değil..

Din samimiyet ve ciddiyet işidir. Rekor ve pofpoflanma değil..

Ona bakarsan papada milyarlara hitap ediyor.. Ne yani laf mı bu şimdi? :)
Elinde ucube bir bebek İsa heykeli ile İncil'i anlatıyor para biriktirmenin kötülüğünü anlatıyor geçmişte Klise'nin sahip olduğu eski malı mülkü toprakları unutarak..

Bak niyetin eminim iyidir senin bu adamı savunurken de, bu mantık İslam'ın değil günah çıkarmka için para alan Klise'nin mantığıdır.

İnsanlar dinini öğrensinler.. Kuran'ı öğrensinler.. Dinin öğretilmesini ben de isterim ama içine madid kaygı girerse orada din eğitimi yapılmaz. :)

Ona bakarsan papada milyarlara hitap ediyor.. Ne yani laf mı bu şimdi? :)
Elinde ucube bir bebek İsa heykeli ile İncil'i anlatıyor para biriktirmenin kötülüğünü anlatıyor geçmişte Klise'nin sahip olduğu eski malı mülkü toprakları unutarak..

Bak niyetin eminim iyidir senin bu adamı savunurken de, bu mantık İslam'ın değil günah çıkarmka için para alan Klise'nin mantığıdır.

İnsanlar dinini öğrensinler.. Kuran'ı öğrensinler.. Dinin öğretilmesini ben de isterim ama içine madid kaygı girerse orada din eğitimi yapılmaz. :)

Sen alım misin nesin neye dayanarak din tüccarı diyorsun senin din bilgin neyki günün çoğunu burada geçiyorsun

Sen alım misin nesin neye dayanarak din tüccarı diyorsun senin din bilgin neyki günün çoğunu burada geçiyorsun

Sence dini öğrenmek için mutlaka alim mi olmak gerek?

Peki o zaman Peygamber neden ilim öğrenmek kadın ve erkek herkese farzdır demiş?

Ben kendimce dinimi temizce yaşamaya çalışan ve ilim öğrenmekten zevk duyan biriyim.

Din üzerinden para kazanmak Kuran ve Sünnet'e aykırıdır.

Eğer doğru olduğunu savunuyorsan Kuran'dan delilini yaz.

Bir de şu soruma cevap verirsen sevinirim.

Hani diyorsun ya din para için alet olsun, peki o zaman ölçüsünü kim belirleyecek?

Mesela İhlas suresini 1 milyon kişiye öğretmenin bedeli maddi olarak nedir? Kaç lira değer biçiyorsun mesela buna? 1 milyar mı? 2 milyar mı? Kaç?

Hem Nihat Hatipoğlu dini falan öğretmiyor bana bunlarla gelmeyin.. Hurafe masal öğretiyor.

Din adamı olup sorulan soruları cevaplandırırken bir tane bile ayet okumamak nasıl din öğretmektir?

Eskiden ben de bu adamı savunmuştum. Sırf solcular gereksiz yere eleştiriyorlar sanıyordum din anlatıyor diye ama yanılmışım adam da samimiyet eksikliği var.

Hele de güya Peygamberi savunuyormuş gibi yapıp Kuran'a göre müslüman olmaya hakaret ettiği o videosu halen internette..

Ben Kuran'a ve Peygamber'imin sahih sünnetine güveniyorum. Orada bu adamı haklı çıkaracak söylediklerini doğrulayacak bir şey yok.

Eğer varsa kanıtlarını okumak isterim. :)

Sence dini öğrenmek için mutlaka alim mi olmak gerek?

Peki o zaman Peygamber neden ilim öğrenmek kadın ve erkek herkese farzdır demiş?

Ben kendimce dinimi temizce yaşamaya çalışan ve ilim öğrenmekten zevk duyan biriyim.

Din üzerinden para kazanmak Kuran ve Sünnet'e aykırıdır.

Eğer doğru olduğunu savunuyorsan Kuran'dan delilini yaz.

Bir de şu soruma cevap verirsen sevinirim.

Hani diyorsun ya din para için alet olsun, peki o zaman ölçüsünü kim belirleyecek?

Mesela İhlas suresini 1 milyon kişiye öğretmenin bedeli maddi olarak nedir? Kaç lira değer biçiyorsun mesela buna? 1 milyar mı? 2 milyar mı? Kaç?

Hem Nihat Hatipoğlu dini falan öğretmiyor bana bunlarla gelmeyin.. Hurafe masal öğretiyor.

Din adamı olup sorulan soruları cevaplandırırken bir tane bile ayet okumamak nasıl din öğretmektir?

Eskiden ben de bu adamı savunmuştum. Sırf solcular gereksiz yere eleştiriyorlar sanıyordum din anlatıyor diye ama yanılmışım adam da samimiyet eksikliği var.

Hele de güya Peygamberi savunuyormuş gibi yapıp Kuran'a göre müslüman olmaya hakaret ettiği o videosu halen internette..

Ben Kuran'a ve Peygamber'imin sahih sünnetine güveniyorum. Orada bu adamı haklı çıkaracak söylediklerini doğrulayacak bir şey yok.

Eğer varsa kanıtlarını okumak isterim. :)

Kusura bakma kardeşim yazdıklarını okumadım, Allah imanını daim kılsın ama kişilere bu tür ithamlarda bulunmak doğru değil şudur budur tüccar vs kanallarda soyunanlara ahlaki ayaklar altına alan programlara dizilere laf söyle

Kusura bakma kardeşim yazdıklarını okumadım, Allah imanını daim kılsın ama kişilere bu tür ithamlarda bulunmak doğru değil şudur budur tüccar vs kanallarda soyunanlara ahlaki ayaklar altına alan programlara dizilere laf söyle

Dostum bu da çok büyük bir ahlaksızlıktır. Ahlaksız yarıştırmaya gerek yok. :)
Neyse iyi akşamlar.. Tartışmayalım. Ben bu konuda neyin doğru olduğunu biliyorum.

Kişileri eleştirmek doğru değil ama umumi bir şekilde insanları Kuran'dan saptırıyor ve Kuran'a düşmanlık ediyorsa ben orada susmam.

Kuran'ımıza kimse laf söyleyemez. Ben kimseyi durduk yere eleştiren biri değilim zaten..

İŞİN DOĞRUSU: Düğünlerde def, davul çalmak, harplerde ve askeri törenlerde mehter marşı vb. şeyler çalmak haricinde, her türlü çalgı haramdır.

işin doğrusu nihat hocanın cevabından daha bok. :cici:

Müzik haram değidlir. Kuran'da öyle bir ayet yok. Yeni yeni haramlar uydurmayın.

sizene yahu..birde lolilop Peygamber diye hitap ettigin Peygamber efendimizdir dikkatini cekerim

bugun turkiyede dizi basina 100 bin tl alanlar var..niye? opusurler sarki soylerler iki yalan mermi sıkarlar vs vs dizi neyi gerektiriyorsa

Nihat H.'lu Kuran i Kerimden verdigi orneklerme din tuccarimi oldu sahtekarmi oldu gereksizmi oldu simdi?

ben kendisinin oruc programlarini pek severim Karatas la dahildir.onlarin bilgilerine gore bazen haraket eder bazende caminin hocasina sorarim

amma velakim Kuran i Kerim heryerde mevcuttur tabikide acip okuyup ogrenilir bukadar basit

baskalarinin kazanci vs kimseyi kurtarmaz herkes onune baksin

begenmiyirmysun? kanalini degistir

sizene yahu..birde lolilop Peygamber diye hitap ettigin Peygamber efendimizdir dikkatini cekerim

bugun turkiyede dizi basina 100 bin tl alanlar var..niye? opusurler sarki soylerler iki yalan mermi sıkarlar vs vs dizi neyi gerektiriyorsa

Nihat H.'lu Kuran i Kerimden verdigi orneklerme din tuccarimi oldu sahtekarmi oldu gereksizmi oldu simdi?

ben kendisinin oruc programlarini pek severim Karatas la dahildir.onlarin bilgilerine gore bazen haraket eder bazende caminin hocasina sorarim

amma velakim Kuran i Kerim heryerde mevcuttur tabikide acip okuyup ogrenilir bukadar basit

baskalarinin kazanci vs kimseyi kurtarmaz herkes onune baksin

begenmiyirmysun? kanalini degistir

Bak beni eleştirmeye çalışmışsın ama bence bu konuda çok fazla bir bilgin yok. Olsa böyle konuşmazdın.

Kuran'ı Kerim'den veridği örneklerle değil, halkı Kuran'dan soğutarak Kuran'ın anlaşılmasını istemerek..

Hurafe ve yalanları anlatıp tevhid yerine şirki insanlara pazarlayıp üstüne bir de kaçak vakıf alanlarına otel dizmesiyle sahtekar oldu.

Eğer Peygamberimizi gerçekten seviyorsan bu efendimiz deyip demenle değil, onun tebliği ettiği dini yaşamakla olur ancak. Ayrıca ben Peygamberimize efendimiz demekten rahatsız olan biri değilim beni saçma sapan şeylerle uyarmayın.

Kuran ve Sünnet asla bu adamın yaptıklarına izin vermiyor.

Din ile diziyi kıyaslamak cidden saçma, din bir hayat işidir. Hayatını bu uğura adaman gerekir. Ramazan'da iki program izlemeyle din öğrenilmez.

Beni dinin anlatılmasından rahatsız birymişim gibi bu konuda eleştirmeyin. Dinin öğrenilmesini en çok isteyen insanlardan biriyim. Yalnız gerçek hakiki Kuran'daki dinin.. O dinde böyle tiplerin yeri yok.

Şirk dinini kastetmiyorum.

Tamam bu ülkede dini sevmeyen insanlar var ve onlara karşı savunmak için şimdi bu adamı savunuyorsunuz ama boşuna, bu adam İslam'ı anlatmıyor ki.. Kuran göre müslüman olmaya mikrop diyen bir adamı savunmayı mı sen İslam sanıyorsun?

Ya da uydurma olduğunu bile bile bazı hadisleri Peygamber'e iftira eden birini mi İslam'ı anlatıyor sanıyorsunuz?

Lütfen biraz samimiyet.. :)

Geri