Nihat Hatipoğlu: Deistliğin sonu hüsrandır

Konu sahibi son olarak 1193 gün önce görüldü

Nihat Hatipoğlu: Deistliğin sonu hüsrandır​

"Kendilerini koca bir yalana teslim ediyorlar. Sizi de zehirlemek istiyorlar"​

745551-1824764355.jpg

Fotoğraf: AA

Sabah gazetesi yazarlarından Nihat Hatipoğlu, gençlere seslendiği yazısında “Deistliğin sonu hüsrandır” dedi.
Hatipoğlu, bugünkü köşe yazısında “gençlerle dertleşmek” istediğini belireren bir dizi öneride bulundu.

Hatipoğlu, yazısının “Deistliğin sonu hüsrandır” başlıklı kısmında şu ifadeleri kullandı:

Gençler, sözde Allah'a inandığını söyleyerek "Yüce yaratıcı var ama peygamber ve din yok" diyen kişilerin büyüsüne kapılmayın. Sizler bir yaratıcının var olmasına rağmen insanlığa bir görev veya mesaj iletilmeyeceğine inanıyor musunuz? Bu zihniyet sahipleri, heves ve hevalarına uyacak bir ilah arayışlarındadır. Onlar, Allah'a inanıyor değiller. Kendilerini koca bir yalana teslim ediyorlar. Sizi de zehirlemek istiyorlar.

Sabah, Independent Türkçe

Deistlik insanlığın kurtuluşudur.

Müslümanlığa yönelik hiçbir eleştiriye yer verilmezken Müslümanların her şeyi eleştirmeleri tersliğinde bir iş var.

Nihata katılıyorum , inanç eleştirmek bana göre değil ama deistlik yerine ate / agnostik olabilirsiniz.

eşim şey diyor "ben senin inandığına inanmıyorum" dkfjfjfgjfjfj adam, benim tarafında olduğum her şeyin karşısında. SAD. bi de şey diyor ona katılıyorum bak "bunlar cennete gidecekse (tyyp) ben cehenneme gitmek istiyorum" fkfjfjfjf

Deistlik!
Sanırım Allah'a inanıp ta sözlerine yada emirlerine inanmamak gibi bir şey oluyor. Ateistler bence bir derece daha mantıklı düşünüyor.

Her koyun kendi bacağından asılacak, bana ne.

Son düzenleme:
yasak meyve
kötülük olabilir mi

Deizm bir nevi oportünist bir düşünce yapısıdır aslında. Bana hiç samimi gelmiyor. Tanrıya
"ya seni severimde babus kurallarin cok sacma **Spam/Adversiting**" demek gibidir. Ama açik kapıda bırakmaktır. Yarın öbür gün "ama ben sana inandim bak tamam kitaplarına inanmadim ama sana inandim yap bisilerde girelim iceri" demektir.

Geri