Nihal Candan'ın Babası Sessizliğini Bozdu: 'Kızım Yaşamak İstemiyor'

Konu sahibi son olarak 15 gün önce görüldü
Fok3ypp.md.jpg

Anoreksiya nedeniyle 25 kiloya düşen Nihal Candan yoğun bakıma kaldırıldı. Kızının durumu nedeniyle büyük üzüntü yaşayan baba Hakan Candan ise kalp krizi geçirdi. Sessizliğini bozan Candan, “Kızım yaşamak istemiyor” dedi.

“İşte Benim Stilim” yarışmasıyla tanınan Nihal Candan, zor bir süreçten geçiyor. Anoreksiya nedeniyle 25 kiloya kadar düşen Candan, geçtiğimiz günlerde devlet hastanesinin yoğun bakımına kaldırıldı. Kızının durumu nedeniyle büyük üzüntü yaşayan baba Hakan Candan ise kalp krizi geçirdi.

Anoreksiya tedavisi gören ve ciddi kilo kaybı yaşayan Nihal Candan, uzun süredir sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu. Edinilen bilgilere göre, yoğun bakıma yatırılmadan önce ailesine direndiği de iddia edildi.

Kızının sağlık durumu nedeniyle derin bir üzüntü yaşayan baba Hakan Candan, kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı. İki kez anjiyo geçiren Candan, şu anda evinde istirahat ediyor.

Bugüne kadar sessizliğini koruyan Hakan Candan, bugün Kanal D ekranlarında yayınlanan “Neler Oluyor Hayatta” programına telefonla bağlanarak duygularını paylaştı. Hakan Ural ve Ferda Yıldırım’ın sorularını yanıtlayan Candan, şunları söyledi:

"Kızım yaşamak istemiyor. Kalp krizi geçirdiğim doğru. İki kez anjiyo oldum, şu an dinlenme sürecindeyim. Bu yüzden kızım Nihal’le çok fazla ilgilenemedim. Bu durum, kamuoyunda hakkımda ‘kızıyla ilgilenmiyor’ gibi yanlış bir algının oluşmasına yol açtı. Çok üzgünüm."
Yarışma programlarına katılmalarını istemediğini ifade eden Candan, sözlerine şöyle devam etti:

“Medyadan ve bu tür platformlardan uzak durmalarını söyledim. Ama sonuçta kendi iradeleri vardı, söz dinletemedim. Çok rahatsızlık duydum ama elimden geleni yapmama rağmen yeterli olmadı. Bugün geldiğimiz nokta ortada. Nihal’in durumu çok ciddi. Hayati riski devam ediyor. Yaşamak istemiyor. Yaşadıkları onu derinden etkiledi. Psikolojisi çok bozuldu. Evliliği, eşi, geçirdiği süreçler... Her şey üst üste geldi.”
KAYNAK

Hastalığı ölümcül noktaya kadar gelmiş kimselerin, tedaviyi reddetme hakları olmamalı.
Sen insansın, değersiz değil yaşamın.
Bu kızın vefat ettiği haberini duymak istemiyorum, inşallah yaşar ve iyileşir.

Kolay değil, yaşayan bilir ancak linç kültüründen kurtulabilmek için sosyal medyadan da uzak kalmaları gerekiyor.

Nihalin gözlerindeki fer gitmiş Allah yardımcılari olsun

Hastalığı ölümcül noktaya kadar gelmiş kimselerin, tedaviyi reddetme hakları olmamalı.
Sen insansın, değersiz değil yaşamın.
Bu kızın vefat ettiği haberini duymak istemiyorum, inşallah yaşar ve iyileşir.
Neden tedaviyi reddetme hakki olmasin? Sen haber duyma diye o aci mi? Ceksin..
Yanlis dusunuyorsun.
Ayrica siz ilahi adalete inanan insanlarsiniz. Belkide rabbiniz bu dunyada akladigi paralari , tuyu bitmemis yetimlerin hatrina yedirmedi.
Ayrica ölüm bir kurtulus. Yasatanda oldurende o..
Neydi o bi sozunuz vardir.
Bu dunyada kimse ettigini bulmadan gocmezmiydi neydi?
Yasamak istemez tabi. Ne hikmetse basa gelince isyan edilir. Ama o satafatli yasamdan eser yok gel gorki.

Neden tedaviyi reddetme hakki olmasin? Sen haber duyma diye o aci mi? Ceksin..
Yanlis dusunuyorsun.
Ayrica siz ilahi adalete inanan insanlarsiniz. Belkide rabbiniz bu dunyada akladigi paralari , tuyu bitmemis yetimlerin hatrina yedirmedi.
Ayrica ölüm bir kurtulus. Yasatanda oldurende o..
Neydi o bi sozunuz vardir.
Bu dunyada kimse ettigini bulmadan gocmezmiydi neydi?
Yasamak istemez tabi. Ne hikmetse basa gelince isyan edilir. Ama o satafatli yasamdan eser yok gel gorki.
Tabi bu da bir görüş.
Benim kızım aynı durumda olsaydı asla izin vermezdim tedaviden uzaklaşmasına.
Yani düşünsene bebekliğinden itibaren baktığın büyüttüğün evladın, canın.
Hani bir seçenek olsa kızının hayatı mı senin hayatın mı diye işte o zaman kendi hayatımdan vazgeçerdim o yaşasın diye.
İnsan ne olursa olsun asla keni canını sonlandırmamalı demiyorum, ötenazi hala tartışmalı konu.
Bitkisel hayatta yaşayan insanlar için uygulanmalı mı uygulanmamalı mı mesela.
Felsefi açıdan bakıp etik değil diyenler var, zaten ölecekse acıyı dindirmek için uygulanabilir diyenler var.
Babayla empati yaptım ve duygusal baktım biraz olaya.

Ünlü bir fizikçinin şu sözünü çok severim mesela, 'Hayat varsa, umut da vardır'. -Stephen Hawking

Nihal Candan’ın kalbi durmuş diye yazmış, şu başından beri haber aktarımı yapan kişi, arkadaşıydı sanırım. Kalp masajı yapılıyormuş.

Malesef

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-06-21-00-12-22-147_com.twitter.android.jpg
    Screenshot_2025-06-21-00-12-22-147_com.twitter.android.jpg
    116.5 KB · Görüntüleme: 8
Allah rahmet eylesin çok üzüldüm

bütün organları iflas etmişti sanırım kalıcı bir hasar olmadan bu hastalığı atlatması mucize olurdu
allah rahmet eylesin.

Yaşayacak diye umut etmiştim. Olmadı. Huzur içinde yatsın. Rabbim mekanını cennet eylesin.

• Alkış
Tepkiler: ne
Sevenlerinin başı sağ olsun.

Geri