Nihal Candan'ın Babası Konuştu: 'Kızlarım Şöhret Dünyasına Girince Sapıttı'

Konu sahibi son olarak 15 gün önce görüldü
F5L49Yg.md.jpg

Kızını anoreksiya nedeniyle kaybeden Hakan Candan, şöhretin ailelerini nasıl sarstığını anlatırken diğer kızı Bahar’ı bu dünyadan korumak için her yolu deneyeceğini söyledi.

Geçen hafta anoreksiya nevroza nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ve 23 kiloya kadar düşen sosyal medya fenomeni Nihal Candan’ın babası Hakan Candan, yaşadığı büyük acının ardından sessizliğini bozdu. Sabah'a konuşan baba Candan, kızlarının şöhretle gelen değişimini ve kendi sorumluluğunu anlattı.

"KIZIMI ŞÖHRET DÜNYASINDAN KORUYAMADIM"​

Nihal Candan’ın ölümünden sonra konuşan Hakan Candan, kızlarının şöhretle birlikte savrulduğunu dile getirerek, “Bizim gibi memur bir aileden gelen çocuklarım, şöhret dünyasına girince sapıttı” ifadelerini kullandı. Candan, bu dünyaya ait olmadıkları halde kızlarının rol yapmak zorunda kaldığını ve bu durumun Nihal’i büyük bir yıkıma sürüklediğini söyledi.

"KENDİMİ ELEŞTİRİYORUM"​

Çocuklarının yaşadığı hatalarda kendi sorumluluğunu da kabul eden Hakan Candan, “Çocuklarımın yaptığı hatalardan birinci sorumluluk onlarda ama ikinci sorumluluk bizde. Ahlaki değerleri yeterince veremedim, onları bu ortamdan koruyamadım. Başaramadım” dedi.

"NİHAL ROL YAPIYORDU, O GERÇEK KARAKTERİ DEĞİLDİ"​

Candan, kızlarının şöhretle birlikte farklı bir kimliğe büründüğünü belirterek, “Kızım tanınır olmasaydı bunları yaşamayacaktı. Şöhret için oynadıkları roller, onların gerçek karakteri değildi. Yarışmalarda ve sosyal medyada gördükleriniz kurgu karakterlerdi. Bu kurgu, kızımı sersemletti ve sonunda gerçeklerle yüzleştiğinde yıkıldı” şeklinde konuştu.

"BAHAR’I DA KORUYACAĞIM"​

Diğer kızı Bahar Candan’ı da şöhretin zararlarından korumak için elinden geleni yapacağını ifade eden Hakan Candan, “Bu olaydan sonra daha dikkatliyiz. Bahar’ı şöhret dünyasından uzak tutacağım, İstanbul’dan uzaklaştıracağım. Bu ortamdan korumak için ne gerekiyorsa yapacağım” dedi.

KAYNAK

yaşanılanlar çok üzücü. ben de eski arkadaşı olduğunu iddia eden birinin, ‘idealleri ve yaşam enerjisi olan bir kızdı; annesi başını yedi.’ tweetini okumuştum.

• Beğen
Tepkiler: W
yaşanılanlar çok üzücü. ben de eski arkadaşı olduğunu iddia eden birinin, ‘idealleri ve yaşam enerjisi olan bir kızdı; annesi başını yedi.’ tweetini okumuştum.
Anne ikisinden de manyak. Bi programa katilmisti kuliste Nihat Doganla basildi diye haberi gecti bi kac sene once. Boyle bir anne'nin kizlarinin normal olmasi mucize zaten.

Bir röportajını izlemiştim, Esra Ezmeci ile olanı. Çok pişman görünüyordu -veya ben öyle gördüm- ve çok savunmasız. Çocuk tiyatrosunda rol aldığını ve ona iyi geldiğini vs anlatıyordu. Hatta çalışarak para kazanmanın onun için yeni bir tecrübe olduğunu filan da söylemişti aynı röp içerisinde. Bu kadının vefatından sonra herkes kadınla ilgili beden algısı üzerinden yorum yaptı, sanki günümüz güzellik standartlarının onu bu hastalığa sevk ettiğini iddia eder tarzda. Beden üzerinden yapılan zorbalamalara karşı yazılıp çizildi, yazılanlar çok doğruydu gel gör ki Nihal’in hikayesi bence bambaşkaydı, bununla bir ilgisi olmadığını düşünüyorum. Çünkü kendisi bu süreci, yaşadıklarından soyutlanmak için cezaevinde başlattığını belirtiyordu. Tabii ne yaşandı ne etti, asla tam olarak gerçeği bilemeyeceğiz ancak bence üzerine konuşulması gereken şöhret dünyasıdır, popüler kültürdür, sosyal medyadır, kolay para kazanma yolları ve buna karşı gençlerimizi eskilerin deyimiyle “alın teri”ne yönlendirmektir. Ahlakçı bir yerden söylemiyorum bunu, vicdani bir yerden söylüyorum. Babası yaşananların sorumluluğunu kendine de yüklüyor, bazı değerleri veremediğini belirtiyor üstü kapalı bir biçimde. Elbette herkes kendi tercihlerini yapıyor bu hayatta, bunu da unutmamak lazım.
Ne yaptı ne etti, neye karıştı bu kadın tam olarak bilemiyorum, belki hem fail hem mağdur, belki suçlu, belki mağdur; göçtü gitti bu dünyadan. Bunun üzerindenden ben ancak şöyle bir ders alabilirim kendi adıma; Gençleri, sosyal medyanın zararlı yönünden, şöhret ve şov dünyasının yalan ışıltısından uzak tutarak vicdani değerlerle bilinçlendirmek gerekiyor. Çok ürkütücü yoksa gidişat.

kimse ne yaptığını nasıl biri olduğunu tam olarak bilmiyor bende o kimselerdenim... ama okuduğum ve gördüğüm kadarıyla annesi... ve şöhret bağımlısı kız kardeşi.... Nihal'in pişmanlıklarından sonra da çok üzmeye devam ettiler hatta kız kardeşiyle aynı evde yaşamaz ondan uzak durmaya çalışırmış... ki ölümünden sonra da görüyoruz ki ölümünü bile like alabilmek için kullanan bir mahlukat kardeşi... çok yazık gencecik bir kadın...

Yanlış seçimler bazen insanları olmadık sonuçlar ile karşılaştırabiliyor, üzücü gerçekten de...

Ya bırakın allah'ınızı severseniz AKeP'nin yargısı yüzünden günahsız yere hiçbir günahı olmadan hapse atılan, orada geçirdiği Bunalım nedeniyle Yemeden içmeden kesilen bir kadının ölümü ile ilgili neden yürüyüş yapılmıyor. Sokaklar'daki konteynırlar yandaşların dükkanlarının çerçeveleri çöp kutuları bir umut yürüyüşü bekliyor Hadi bakalım. Boş laf ile bir şey olmaz Dağ başını duman almış Hadi yürüyün arkadaşlar : ))))

Geri