Nihal Candan Cezaevinde 7 Vakit Namaz Kılıyordum

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
1715668640809.jpeg

Dolandırıcılık çetesine üye oldukları iddiasıyla tutuklanan Nihal-Bahar Candan kardeşlerden Nihal, cezaevinde anoreksiya (yiyememe) hastalığına yakalanınca 37 kiloya düşmüş ve sağlık nedeniyle tahliye edilmişti. Nihal konuk olduğu bir programda cezaevi günlerini anlattı.

Bir dönem sosyal medyanın en ünlü isimlerinden olan Nihal ve Bahar Candan kardeşler, ucuza otomobil satma bahanesiyle onlarca kişiyi 'sazan sarmalı'na düşüren bir çeteye üye olmakla suçlanıyor. İki kardeş, 16 Kasım 2023'te tutuklandı. Cezaevinde bir çeşit yeme bozukluğu olan anoreksiya hastalığına yakalanan ve hastaneye sevk edilen Nihal Candan için savcılık, tahliye kararı aldı.

Aile evine dönen Nihal Candan önceki gün 'Bir Bak Burası Çok Önemli' adlı YouTube programına konuk oldu. Cezaevindeyken 7 vakit namaz kılmaya başladığını söyleyen Candan, şu ifadeleri kullandı:

"Betonlar arasında bildiğimiz tüm meditasyon uygulamalarını yaptık Bahar'la. Günlük tuttuk. Sabah namazını zaten ben kaçırmazdım. Sabah namazı benim için çok değerli. Çünkü bir hadis var, 'Namaz uykudan hayırlıdır' diye. O benim en sevdiğim hadis."

"Sadece 7 vakit kılmıyordum, cezaevinde çıkardım. Teheccüd ile nafile namazlarıyla. 7 vakit kılıyordum cezaevinde. Biraz daha tasavvuf, Mevlana bilinci aşılamaya çalıştım kız kardeşime, onu öyle uyuttum."

kaynak

37 kiloya düştü diye tahliye etmişlerdi. Hiç de sağlıksız yada 37 kilo gibi de görünmüyor. Kanal kanal geziyor bir de. Kilolarını tekrardan geri aldığına göre cezasını çekmeye devam etmesi gerekmez mi? Bir de bunun için duyar kasanlar var. Çok yazık.

86 yaşındaki emekli generalleri bir nefret kin için intikam.için cezaevinde tutup ölmesini bekleyenler böyle tıktok sarlantani dolandirilari cezaevinden salıyorlar. Yahu namaz 5 vakit degilmiydi Ne zaman 7 vakit oldu
@ismail89 gel aydınlat beni

“Namaz uykudan daha hayirlidir.” Diye bir hadis yok.Sabah namazinin ezaninda gecen bir ibare bu.Belli ki aldigi tasavvuf egitimi yeterli gelmemis.

İlginc bir haber.Biraz daha zorlasalar kadini basimiza kaaat onderi atayacaklar.

Bir yanda tartışmaya açık bir şekilde yatan siyasi suçlular, düşünce suçlusu (normalde yok böyle bir şey diye biliyorum) gibi nitelendirilebilecek gazeteciler...
Bir yanda anoreksi olunca salınabilen dolandırıcılar,bireysel suçlular,dikkate alınmayan tecavüzcüler falan.
Cezanın caydırıcılığı ilkesi tam olarak nerede burada?

Benim de aklıma Zübük filmi geldi zaten . ;d

Olabilir.Yani cok garip bir haber.5 yerine 7 rekat kiliyor.Kaza yerine nafile kiliyor,teheccud zaten nafile namazi.Sabah ezanindan bir pasaja hadis diyor.Ahirin de tasavvuf ve Mevlana bilinci diyor.Kilisede bir papaz esligin de gunah cikardim dese sasirmam. : ))

• Kahkaha
Tepkiler: Kim
Ulan sen kabeyi tek ayak uzerinde agzinda kasik ucunda yumurtayla 24 saat pitstop yapmadan donsen bile kabul olmaz yezid

Aman kılsa suç kılmasa suç… ruhani bişey değil mi zaten kendisini nasıl huzurlu hissediyorsa öyle yapsın 5 kere kılsın 7 kere kılsın 10 kere kılsın… gözümde hala iyi biri değil o ayrı xd

Çok duygulandım.
Hatipoğlu amcaya rakip mi geliyor yoksa? : ))

o kadar eğilip kalkarsa 37 kiloya düşer tabii… şunların tahliye haberlerini gördükçe içeride bazılarının keyfi öyle istediği için yatan, hastalanan, hastalığı belgelenen ama ya tahliye edilmeyen ya da tahliyesi çok geç yapılan ve hayatını kaybedenler geliyor aklıma. sinir bozucu. yaşadıkları şey zor olabilir ama yemeden içmeden kesilip kendini bilinçli olarak hasta edip, çıktığı günden itibaren de kuaföründen, alışverişine, programlarından, röportajlarına her şeyi kovalaması hiç de bozuk bir psikolojiyi işaret etmiyor. daha çok dinlicez herhalde bu vasatları.

Geri