neyzen teyfik in anıları

Z
  • Kullanıcı zulfikar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Kültür
Neyzen askerdedir. Ancak asker ocağında da rahat durmaz ve gizli gizli tuvalette içer. Bir gün kafa bir dünya halde tuvaletten çıkarken yüzbaşıya yakalanır. Yüzbaşı kükrer:
- Ulan Tevfik! Yine mi içtin lan?!
Neyzen zilzurna sarhoştur ve leş gibi rakı kokmaktadır. Yani inkar edecek yeri yoktur. Dolayısıyla kabul eder:
- Evet içtim komutanım.
- Nerde içtin bakayım?
- Şurada, tuvalette…
Ve yüzbaşı bombayı patlatır:
- Ulen dürzü, mezenin bol olduğu yeri de ne iyi bilirsin!

[SIZE=+1]Yesilayci bir profesör, "içkinin zararlari" konulu bir konferans veriyormus.Konusmasinin bir yerinde dinleyicilere sormus:[/SIZE]
[SIZE=+1]" iki kovadan birine raki digerine su doldurup bunlari bir esegin önüne koysak, esek hangisinden içer acaba " Dinleyiciler hep bir agizdan " Suyu " demisler. " Neden suyu içer" demis profesör, Neyzen hemen atilmis " Esekliginden "[/SIZE]
[SIZE=+1]Ahmet Rasim milletvekilligi döneminde bu espriyi Mustafa Kemal'e anlatmis.M.Kemal bunu çok begenmis.[/SIZE]
[SIZE=+1]Atatürk beraberindekilerle bir aksam çiftliginde içerken,az ötede dolasan bir köylü çocugunu yanina çagirarak sormus :[/SIZE]
[SIZE=+1]--Biz ne yapiyoruz ?[/SIZE]
[SIZE=+1]--Raki içiyorsunuz.[/SIZE]
[SIZE=+1]--Söyle bakalim, iki kovadan birine raki digerine su doldursak,bunlari esegin önüne koysak,esek hangisini içer ?[/SIZE]
[SIZE=+1]--Rakiyi ![/SIZE]
[SIZE=+1]--Aman,demis,sebebini sormayalim!!![/SIZE]

[SIZE=+1]Herkesin Bildigini[/SIZE]
[SIZE=+1]Basin çevrelerinde taninmis bir hanim,Neyzen'le karsilasinca,[/SIZE]
[SIZE=+1]--Askolsun,benim için asifte filan gibi sözler söylemissiniz ?[/SIZE]
[SIZE=+1]Neyzen elini sinek kovalar gibi sallamis;[/SIZE]
[SIZE=+1]--Hanim,sen beni tanimiyorsun.Ben herkesin bildigi seyleri söylemem.[/SIZE]

[SIZE=+1]Yüzü gülmez...[/SIZE]
[SIZE=+1]Sert,kavgaci,geçimsiz bir adam olan komsusu Tahsin Bey'le karsilasir.Tahsin Bey:[/SIZE]
[SIZE=+1]--Bugün hanimi disçiye götürecegim.Dün gülerken gördüm,ön dislerinden ikisi çürümüs.[/SIZE]
[SIZE=+1]--Yalan söylüyorsun[/SIZE]
[SIZE=+1]--Neden yalan söyleyecekmisim?[/SIZE]
[SIZE=+1]--Seninle yasayan insanin yüzü gülermi hiç?[/SIZE]

[SIZE=+1]Kirk yillik ölü[/SIZE]
[SIZE=+1]Dr.Fahrettin Kerim Gökay "içkinin zararlari" konulu konferansini vermektedir. Bir ara:[/SIZE]
[SIZE=+1]--Rakinin her kadehi,hayatimizi bir saat kisaltir,der.[/SIZE]
[SIZE=+1]Dinleyiciler arasinda olan Neyzen yerinden firlayip bagirir:[/SIZE]
[SIZE=+1]--Eyvah,yandik![/SIZE]
[SIZE=+1]--Hayrola?[/SIZE]
[SIZE=+1]--Hesap ettim,meger ben öleli tam kirk yil olmus!!![/SIZE][SIZE=+1][/SIZE]

Geri