Neyinize yılbaşı?

Konu sahibi son olarak 5 gün önce görüldü
Yıl boyunca; sömürülen milletleri, açlıktan ölen insanları, savaşlar Dolayısıyla göç eden insanları, birkaç babası belirsizin yönettiği ülkenin Filistin'de yaptığı soykırımı görüyorsunuz. Vah vah, yazık Yazık, çok yazık gibilerinden teraneler söylüyorsunuz. Kiminiz milli hasletlerden kültürden kimlikten bahsederek dem vuruyorsunuz ahkam kesiyorsunuz. Ne olacak bizim gençliğimiz diyerek güya üzülüyorsunuz.

Ama o yılın ortasında olacak işler değil mi? Yıl sonu geldi mi, bazen iğrenerek, bazen tiksinerek, bazen küfür ederek baktığınız adını Batı koydunuz **Spam/Adversiting**ları çok fena kıskanıyorsunuz değil mi?

Batının yılbaşı dediği hangi gün soruyorum size? Ben çok cahilim ondan dolayı size sordum lütfen söyleyin. Umarım Müslüman Türk insanı olarak İsa ile ilgili bir kutlama günü değildir değil mi? Yoksa size sormazlar mı lan dümbük Hani sen müslümandın hani sen Türktün? Demezler değil mi? Biz içimizi Ferah tutalım demezler demezler.

Ve biz yine ahkam keselim. Biz şöyle milletiz böyle milletiz şöyle insanlarız böyle insanlarız diye arkamızda yaslanalım alkolümüzü elimize alıp 3 2 1 diye geri sayalım değil mi? Farkında mısınız bugün Regaip Kandili. Allah için ne yapacaksın? Beyin işine gelmeyen konularda örtbas hususunda hünerini yine sergileyecek mi merak ediyorum. Yoksa çoğunuz zaten Lay Lay Lom eğlence mekanlarında randevu alıp program oluşturdunuz mu?

Vallahi millet doğru diyor; millete para yok gerçekten Haklılar, yalnız ufak bir husus var bozuk para yok!

İsteyen istediğini yapar kamil abi bize düşen tatlı dille uyarmak

Kamil ağam dorguyu süyler, biz kimik ki yılbaşı kutlayak. Maraba kısmının neyine yeni yıla girmek falan.

Yeni sene üzerimden mi geçecek, bilmiyorum ki. Öyle hemen yüz göz olmak benim de işime gelmiyor. Bir bakalım nedir ne değildir. Doğru diyorsun.

Bize dikmişler çam ağacını zaten. Dört mevsim iğneli.

Ben de diyordum ne zaman başlayacak bu saçma yılbaşı kutlama tartışmaları..
Şuan yılbaşı kutlamaya doğru gitmekteyim, selametle ;s5

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman bile güncelleme getirdi gidin örnek alın biraz onu

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman bile güncelleme getirdi gidin örnek alın biraz onu
O adam çağ atlattı ülkesine. Ben oraya çalışmak için gitmiştim 2013 yılıydı. İnanılmaz bir ülke. Çalışmak için gidilmez ama birkaç günlüğüne görmek gezmek adına gidilir.

O adam çağ atlattı ülkesine. Ben oraya çalışmak için gitmiştim 2013 yılıydı. İnanılmaz bir ülke. Çalışmak için gidilmez ama birkaç günlüğüne görmek gezmek adına gidilir.
Türkiye'yi gezdin dolaştın ve bitirdin her kuşu geçtin bir leylek mi kaldı ;)

“Yılbaşını kutlamamak gerekir” diyenlerin söylemi, görüntüde bir ahlak ya da gelenek savunusu gibi görünse de, aslında sığ bir bakış açısının , zihniyet sıkışmasının ifadesi sadece.

Bunu diyenlerin dini veya politik sebeplerden bağımsız dar bir penceresi olduğunu düşünüyorum. Kültürel çeşitliliği ve insanın sevinçle kurduğu bağı daraltmanın ne manası var?

İnsan dediğimiz canlı, yalnızca siyasal, dini, ekonomik ilişkilerle değil, aynı zamanda ritüeller ve duygulanımlar üzerinden de kendini inşa eder. Bu yüzden kutlamayı reddeden, neşeyi ve birlikte olmayı “yasaklı alan” haline getiren bir tutum yasakçılığın kutsanmasından başka bir şey değil benim nezdimde.

Neşeyi ve yenilenmeyi kendinizden esirgemeyin her şeye rağmen.

Gücümüz neye ne kadar yetiyorsa yettiği ölçüde kutlayacağız (:

Yılbaşına gelene kadar neler var neler neyimize olan.

Ahlak dersi veren ahlaksız büyükler sokaklarda sapkın ilişkiye giriyor yılbaşı çok masum kalıyor bunun yanında.

Kişinin tercihidir her zaman

Geri