“Netflix” Abone Sayısında Büyük Düşüş

Konu sahibi son olarak 5 gün önce görüldü

“Netflix” Abone Sayısında Büyük Düşüş

Platform 2022 ilk çeyrek raporunu yayınladı.

“Netflix” 2022 ilk çeyrek raporunu yayınladı. Platform paylaştığı istatistik ile 200.000 abone kaybettiğini duyurdu.

Dünyanın en ünlü izleme platformlarından biri olan “Netflix”, her yıl belirli periyotlarla paylaştığı istatistik raporunu yayınladı. 2022 ilk çeyrek raporuna göre platform, 200.000 kullanıcı kaybettiğini duyurdu. Uzmanların yaptığı tahminlere göre bu rakamın yıl sonuna kadar 2 milyonu geçeceği öngörüldü.

HBO Max, Amazon Prime Video, Paramount Plus, Apple TV+ ve Disney+ gibi çeşitlenen izleme platformlarıyla rekabet yaşayan Netflix hisselerinde düşüş de gözlemlendi. Platform şimdiden %25 değer kaybetti.

Sinemayı bitirme noktasına gelen netflix hem ücretlere zam gelmesi hemde diğer digital platformların açılmasıyla birlikte düşüşe geçti,ülkemizde de baya pahalandı. şimdi de reklam koymayı düşünmeye başlamışlar,reklam da koyarlarsa düşüş devam eder.bende üyeliği yok,almayı da düşünmedim hiç,torrent sağolsun hallediyoruz : )

Açıkçası HBO MAX uygun fiyat olursa ( ki hiç sanmıyorum ) almayı düşündüğüm digital platform,birde Amazon Prime. Amazon 7.90 tl hala.bakalım neler olacak.

Netflix 200 Bin Abone Kaybetti! Reklamlı İzleme Modeli Gelebilir

Dijital yayın platformu Netflix’in abone sayısı, 10 yılı aşkın bir zamandır ilk kez azaldı. Şirket, yaptığı açıklamada 2022’nin ilk çeyreğinde 200 bin aboneyi kaybettiklerini söyledi.

Söz konusu düşüş, şirketin Ukrayna savaşının ardından Rusya’dan çekilmesi ve de ABD ve İngiltere de dahil olmak üzere pek çok önemli pazarda abonelik ücretlerini artırmasıyla birlikte yaşandı.

Ancak Netflix daha büyük kayıpların olabileceğini söylerken, hane halkları arasında hesap paylaşımının da önüne geçmeyi hedeflediklerini işaret etti. Netflix yatırımcılara yazdığı mektupta, ikinci çeyrek itibarıyla iki milyon abonenin daha ayrılmasının beklendiği konusunda uyardı.

Şirket son olarak Ekim 2011’de abone kaybetmişti. Şirketin dünya çapında hâlâ 220 milyondan fazla abonesi var.

Netflix, Reklam Göstermeye Başlayabilir

Netflix, yıllarca bu seçeneğe direndikten sonra akış hizmeti için daha ucuz, reklam destekli katmanlar sunmaya açık.

CEO’su Reed Hastings Salı günü bir röportajında şunları söyledi;

Netflix’i takip edenler, reklamcılığın karmaşıklığına karşı olduğumu ve aboneliğin basitliğinin büyük bir hayranı olduğumu biliyorlar. Fakat bunun bir hayranı olduğum kadar, tüketici seçiminin daha büyük bir hayranıyım ve daha düşük bir fiyata sahip olmak isteyen ve reklamlara toleranslı tüketicilerin istediklerini elde etmelerine izin vermek çok mantıklı. Şu anda baktığımız bir şey var, önümüzdeki bir veya iki yıl içinde anlamaya çalışıyoruz. Ancak, tüketici tercihi olarak reklamlarla daha da düşük fiyatlar sunmaya oldukça açık olduğumuzu söyleyebiliriz.

Son dönemde hem Netflix’in artan fiyatları hem de rakip platformların düşük fiyatlar ve yine iyi içeriklerle pazarda yer almaya başlamasıyla Netflix’in bu abone kaybı normal görünüyor.

netflix-kumanda-1024x576.jpg

Asiri vasat dizilerin hastasi oldugum icin netflix tam bana gore. Sacma sapan pasta yarismalari, asiri cop diziler tam benlik. Hele bi dizi vardi komedi zombi dizisi. Mukemmel. Resmen cop.

Stranger Things i bekliyorum izleyip kapatacam ben de.
Çöp gibi çöp diziler filmler.

Kıvanç Tatlıtuğ u yıllar sonradan gördük dün bir dizide o neydi öyle ya :(

netflix'i iptal etmem. pandemiyi en ağır etkileriyle yaşadığımız günlerde, beni yalnız bırakmayan dostum olmuştu dkdj zor günlerimde yanımda olanı, yalnız bırakacak değilim, seni abdülhamit'in yalnızlığına terk etmeyeceğiz netflişk

Cidden izleyecek bişi yok artık
ne izliyosunuzzz
düşünün en son geçenlerde
İbrahim tatlısesin Aşıksın filmini izledim xd

Asiri vasat dizilerin hastasi oldugum icin netflix tam bana gore. Sacma sapan pasta yarismalari, asiri cop diziler tam benlik. Hele bi dizi vardi komedi zombi dizisi. Mukemmel. Resmen cop.
Santa clarita mı

ben buluyorum ya çok severek izlediğim şeyler var. neblim.

oh olmus :p artik netflix abone olan ve olmayan kisilere netflix'i daha cekici kilmak icin bol bol guzellik yapar herhalde. sonucta rakip cok, kayip cok. ben aboneligimi sonlandirmam bu arada. gayet keyifli filmler/diziler/belgeseller var

@Thalassa deniz katedrali ve toprağın varisleri diye hikayeleri ayrı ama birbirile ilintili iki dizi var. tarihi. tavsiye ederim. bir de aynı anda bir diziye daha başladım, "anatomy of a scandal" tam bir yılan akademisi dkdjd entrikalı, devam eder miyim bilmiyorum ama sardı şimdilik

Geri