Netanyahu: Türkiye'nin Suriye’nin güneyine girişini engelledik

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Netanyahu:

▪️ Biz Türkiye ile bir arada yaşama düzeni istiyoruz.

▪️ Türkiye'nin Suriye’nin güneyine girişini engelledik.

▪️ Sınırımıza yakın bir yere girmek istiyorlardı. Dedim ki: “Böyle bir şey asla olmayacak.”

▪️ Ayrıca Suriye’nin merkezindeki T-4 denilen bölgeye girmelerini de istemedik ve o meydanı hatta bombaladık.

▪️ Manşetlerin ötesinde, temaslar kurup diyoruz ki: “Çatışmama konusunda karşılıklı çıkar var.”

▪️ Biz, ülkemizi korumak ve savunmak için ne gerekiyorsa her zaman yaparız. Ama önce, mümkünse temas da kurarız; aynı zamanda sahada kararlı bir duruş da gösteririz. Bu birinci konu.

▪️Şimdi ikinci konu ise, gücü ileriye dönük nasıl inşa edeceğin.

▪️ Bu, onların gücü nasıl inşa ettiğine de çok bağlı. Onları izliyoruz.

Amaçları, hedefleri belli. Savaş zamanı geldiğinde güçlü olmalıyız.

Adamlar Suriye’nin güneyini işgal etmiş durumda. Tampon bölge olarak kullanıyorlar ve kendisine “tehdit” olabileceğini düşündüğü tüm havaalanlarını, tüm askeri üsleri ve hava savunma sistemlerini imha ettiler. Üstelik nereye kadar ilerleyecekleri de bilinmiyor. Tamamen keyiflerine kalmış. Orada onları durduracak veya topraklarımı işgal ediyorsun diyebilecek bir güç de yok üstelik. Şu an Türkiye ile aralarında hiçbir hava savunma sistemi yok. F-35 ile elini kolunu sallayıp istediğini yapabilirler. Şu an için iki taraf da birbirine tehdit değil ama orta uzun vadede şartların değişebileceği gerçeğini göz ardı etmemek gerekir. Bence açılım süreci de bu açıdan bir devlet refleksi. Dar seçim hesapları ile açıklanabilecek bir şey değil. Seçim olsa bence tersini yaparlardı. Tabutun üstüne el koyup popülizm yapmak daha kolay zira.

Fehim Taştekin dış haberleri yorumlama konusunda en çok itibar ettiğim gazeteci. Dinlenmesini öneririm;

Suriyenin PKK sı silahları Şaraya teslim edip orduya entegre olsun, görürsün sen neyi engelleyebildiğini.

Amerika götünüzü kollamasa iki adım atamazsın, burda boş boş gevezelik yapıyorsun. Salak adam, bizim İsrail'le bir derdimiz mi var sınırınıza yakın yere gelelim. Filistin konusunda duruşumuz belli ama biz İsrail'in varlığına tehdit değiliz. Ortadoğu'da tüm halkların barış içinde yaşamasından yanayız. O kadar çok masum kanı döktünüz ki artık sizinde psikolojiniz bozulmuş. Hayal dünyasından çıkamıyorsunuz, psikoz olmuşsunuz. Biz sanki başka kıtadayız, zaten İsrail'e iki adım ötede duruyor anadolu. Yani mal olunurda bu kadar mal olunmaz, mallığında bir limiti vardır, mal Netanyahu.

İsrail siyasal islamcılar sayesinde Ortadoğu'nun süper gücü konumuna geldi. İran'ın, Hizbullah'ın, Hamas'ın, ....... durumları ortada, seslerini çıkartamıyorlar bile.

Arkadaslar endiselenmeyin. Allahtan basimizda akp var. Israil ile iyi anlastiklarindan oturu bize saldirmazlar ayip olmasin diye. Bide cok kinadi bizimkiler , yuzleri yok ve birazcikta bozuldular bize sanirim israilliler.

Ben şeyi anlamıyorum. Zamanında aynı güruh “bizim ne işimiz var Suriye’de?”yi savunuyordu.

Geri