Nergis Kumbasar Kimdir - Nergis Kumbasar Biyografisi

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Türk Ünlüler
Nergis Kumbasar kimdir?

Nergis Kumbasar, 25 Mayıs 1963 tarihinde Ankara’da doğmuştur. Babası profesör doktordur. Bir erkek kardeşi vardır. Ankara Kolejinden mezun oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan mankenlik diploması aldı. Üniversite eğitimini yarıda bırakarak mankenliğe başlamış ve mankenliğe devam ederken Reklam filmleri, sinema ve TV tekliflerini değerlendirip oyuncu, sunucu ve senaryo yazarı olarak hayatına yön vermiştir.

1989 yılında Mehmet Ali Erbil ile evlenmiş ve bu evlilikten Yadmin isminde kızı olmuştur.

Filmografisi:
* Papatyam – TV Dizisi (Semiha, 2009)
* Yeniden Başlasın (Sunucu, 2008)
* Acemi Cadı – TV Dizisi (Melda, 2006)
* Çapkın – TV Dizisi (Kevser, 2005)
* Tam Pansiyon – TV Dizisi (Sermin, 2004)
* Muhteris Ruhlar (Rüstem’in Kuzeni, 2002)
* Eyvah Kızım Büyüdü – TV Dizisi (Berna, 2000)
* Sevmek ve Ölmek Zamanı (Aysun, 1989)
* Dokuzuncu Hariciye Koğuşu (Nüzhet, 1985)

Yasemin denince yüzünün gözünün şekli değişiyor ya bitiyorum :D

Ekranların köklü isimlerinden birisi olan kariyerinde oyunculuk dışında manken, sunucu ve senarist olarak da farklı çalışmalar yürüten Nergis Kumbasar, profesyonel kariyerine 80’li yıllarda adım atmış ve geride kalan süreç içerisinde hem oyuncu hem de sunucu olarak farklı çalışmalarda bulunmuştur. Özel yaşantısında Mehmet Ali Erbil ile evlenen oyuncunun bu evliliğinden bir çocuğu bulunmaktadır.

1963 tarihinde Ankara’da dünyaya gelen Nergis Kumbasar, aslen Rizeli bir aileye mensuptur. Babasının sağlık alanında çalışması nedeniyle ilkokul döneminde Amerika Birleşik Devletlerinde bulunan Kumbasar, Türkiye’ye döndükten sonra Ankara TED Kolejinde eğitim almaya başlamış aynı dönemde annesinden aldığı destek ile mankenliğe adım atmıştır.

Lise yıllarından itibaren mankenlik ve zarafet okulunda eğitim almaya başlayan Nergis Kumbasar, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde İktisat eğitimi almaya başlamış ancak eğitimini yarıda bırakarak İstanbul’a gelmiştir. Kariyerinde pek çok reklam filminde kamera karşısına geçen oyuncunun profesyonel ilk deneyimi ise 1985 tarihinde TRT ekranlarında yayınlanan Dokuzuncu Hariciye Koğuşu olmuştur.

Sinema dünyasında 1989 tarihinde Sevmek ve Ölmek Zamanı isimli yapım ile adım atan Nergis Kumbasar, Muhteris Ruhlar ve Neva gibi yapımlarda yer almıştır. Dizi dünyasına baktığımızda ise Dokuzuncu Hariciye Koğuşu ile başlayan süreçte Eyvah Kızım Büyüdü, Çapkın, Acemi Cadı, Papatyam ve son dönemde yayınlanan Kiralık Aşk gibi diziler yer almaktadır.

Geri