Nereye baksam Arap, Nereye dönsem Arap

Konu sahibi son olarak 1202 gün önce görüldü
Yahu adamları sigortasız sosyal haksız çalıştırıyorlar. Akverenlerin (akp li işveren) arap sevme nedeni bu. Size nooluyo? Ha devrime taşeronluk yaparlar falan diyorsanız o iş yaş. Adam zaten savaştan kaçmış canının derdinde.

Biz neden her ülkeye gitmeye ve oraya yerleşmeye veya orada çalışmayı, sıkışınca iltica etmeyi, hatta ekonomik sebeplerden dolayı çakma evlilikler dahi yapmayı,..... kendimizde hak görüyoruz?

Çünkü yoğurdu bulduk. Daha sebebe gerek var mı :)

Neyse ki doğuştan Arapça biliyorum. Daha doğrusu ilk olarak Arapça konuşup daha sonra okul yıllarımda Türkçe öğrenmişim. Anlaşabiliyorum diyecem de şimdi bunların çoğu Türkçe öğrenmiş zaten.:D

anlaşılan arapları gönderirken arap sevicileri de ekleyeceğiz pakete. yoksa sıkıntı yaratacaklar, kardeşlerimizi isterük diye.

Arkadaşlar "Arap sevicilerine" tepki gösteriyoruz derken ırkçılığa kapı açan söylemlerde bulunduğunuzun farkındasınızdır umarım. Yav Avrupa'yı istila ettik Türkler olarak aynısını Naziler biz Türklere söylüyorlar. Aynı kulvarda yüzüyorsunuz bilesiniz.

hocam neden basmadın engeli. ayıp oluyor.

ukraynalı güzel gelmiş
dövmüşler
geleni bezdirip kazıklarsan
başkaları gelir
yarın onlar da gelmez
kimse gelmiyor ne hale geldik dersin

• Beğen
Tepkiler: 0
Milyonlarca Suriyelinin gelip bize uyum sağlamak gibi bir çaba göstermeden yerleşmesi yanlış bir politika. Toplumsal sorunlar yumağı ve bunların ekonomik külfetinden bahsetmiyorum. Suriyeliler kadar göze batmasa da ülkede ciddi oranda Afgan göçmen de var.
Bunun dışında başta Karadeniz olmak üzere turistik yerlerimizi yağmalayan Arap sermayesi de var. Ülkemiz ekonomik olarak zayıf, Avrupa'dan aradığını bulamıyor; Araplar için de cennet gibiyiz. Para ile bütün kapıları açıyorlar. Bu tip turist akımının tek kitle de toplanması da risk, olası bir siyasi restleşmede ekonomik olarak zorda kalacaksın.

Sokağımdan geçenlerin çoğu Arapça konuşuyor, bazen Türkçe konuşan duyunca seviniyorum gerçekten. Suriyelilerin bu şekilde büyük bir kitle olarak yerleşmesi de tehlike, olası bir olumsuzlukta hemen dükkanlarını yağmalıyorlar.

Milyonlarca Suriyelinin gelip bize uyum sağlamak gibi bir çaba göstermeden yerleşmesi yanlış bir politika. Toplumsal sorunlar yumağı ve bunların ekonomik külfetinden bahsetmiyorum. Suriyeliler kadar göze batmasa da ülkede ciddi oranda Afgan göçmen de var.
Bunun dışında başta Karadeniz olmak üzere turistik yerlerimizi yağmalayan Arap sermayesi de var. Ülkemiz ekonomik olarak zayıf, Avrupa'dan aradığını bulamıyor; Araplar için de cennet gibiyiz. Para ile bütün kapıları açıyorlar. Bu tip turist akımının tek kitle de toplanması da risk, olası bir siyasi restleşmede ekonomik olarak zorda kalacaksın.

Sokağımdan geçenlerin çoğu Arapça konuşuyor, bazen Türkçe konuşan duyunca seviniyorum gerçekten. Suriyelilerin bu şekilde büyük bir kitle olarak yerleşmesi de tehlike, olası bir olumsuzlukta hemen dükkanlarını yağmalıyorlar.
Sizin bahsettiğiniz ayrı bir konu. Sorun Suriyeliler değil yanlış politika. Yani suçlu iktidar.
Mülteci politikası ve dış politika tamamen yanlış. Kimse başkalarını kızdırmak için evini barkinı bırakıp kaçmaz.

Sizin bahsettiğiniz ayrı bir konu. Sorun Suriyeliler değil yanlış politika. Yani suçlu iktidar.
Mülteci politikası ve dış politika tamamen yanlış. Kimse başkalarını kızdırmak için evini barkinı bırakıp kaçmaz.

Bilinçli olarak dilimizi küçümsediklerini görüyorum ben. Bu bana dokunuyor.
Fazla misafirlik de rahatsız eder oldu artık.
Siyasi hatalar ayrı boyut, Suriyeli davranışları ayrı boyut.

Bilinçli olarak dilimizi küçümsediklerini görüyorum ben. Bu bana dokunuyor.
Fazla misafirlik de rahatsız eder oldu artık.
Siyasi hatalar ayrı boyut, Suriyeli davranışları ayrı boyut.
Bireysel hataları konuşabiliriz, haklı olduğunuz noktalar olabilir ama genelleştirmek çok yanlış olur ki dünyanın dört tarafına milyonlarca Türk göç etmiş ve onlarda genelde gittikleri ülkelere ayak uydurmuyorlar, kendilerini geliştirmiyorlar.

Geri