Neki bu sonsuzluk?(Kafandaki sesi merak ediyorum)

M
  • Kullanıcı Myself
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
Eskiden Türkçe derslerinde bir kelimenin manasını bilmediğimiz zaman Türkçe sözlüğümüze başvururduk hemen Manasına bakar, parçayı kavrardık İnsan büyüdükçe birçok şeyin manasını daha iyi anlıyor hatta birçok şeye farklı manalar bile katabiliyor Bir kelime söylendiği zaman hepimizde çağrıştırdığı şey daha farklı oluyor Gelelim aklımdaki sözcüğe:Sonsuzluk Şimdi diyeceksiniz nerden çıktı bu? Son günlerde nedenini anlayamadığım bir şekilde Pentagram'ın Sonsuz adlı şarkısını dinliyorum ve içimden böyle bir konu açmak geldi Sonsuzluk deyince kiminin aklına mavi deniz gelir, kiminin aklına ise içinde yaşadığımız dünya hayat Benim aklıma ilk başta matematikteki sonsuzluk gelir Ya da ne bileyim Fen derslerinde hepimiz biliriz iki aynayı karşı karşıya getirdiğimizde sonsuz görüntü elde ederiz muhabbetleri vs Aslında birincil olarak içinde bulunduğum yalan dünya gelir, sonu yok ucu bucağı yok Belki de var da biz bilmiyoruz Bazen sonsuzluğu düşünmeye çalışırken o an delirebileceğimi düşünüyorum Ee her kafadan çıksın bakalım bir ses Sence nedir bu sonsuzluk, ne çağrıştırır sende ?

Sonsuzluk bir şeylerin bitmesiyle veya ölmesiyle sonuçlanır.
Kişisel olarak ele alırsak, sana göre bitmiştir diğerlerine göre devam ediyordur.
Buna göre herşeyin bir sonu vardır, kişiye göre şekillenir diyebiliriz.
Ben sonsuzluğa inanmıyor da olabilirim. Sonuçta benim için bitecek. Benden sonra nereye gider bilemem.

bir zamanlar dünya sonsuzdu
şimdi uzay

Geri