Nefret edilen insana bile duyulan birtakım hisler

Konu sahibi son olarak 670 gün önce görüldü
Zamanında sizi çok üzmüş ya da gözünüzde kendini bitirmiş dahi olsa müşkül bir durumda olduğunu görünce içinizden yine de Allah yardımcısı olsun demek.
Ya da o durumdan kurtulunca sevinmek.

Kin tutamamak özellikle.

Edit: Bu bende var karşıdakine vicdan azabı çektiren bir özellik olsa gerek.
Ama keşke olmasa.

Bende kin ve nefret yok; ancak yanlış yapıldığında uzaklaşırım.
Allah herkesin tabii yardımcısı olsun. Düşman bile olsam kimseye beddua etmem.

bu merhamet duygusundandır.
merhametten uzak kalpler bunu hissetmezler.onlara da katı kalpli diyoruz.

kalbi güzel Lelis

Merhametten maraz doğar o bizim insanlıgimizdan

GM 5 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İyi duyguları sadece iyi olduğuna inandığım insanlara beslerim. Yaşam döngüsü bilinci gelişmiş bir organizmaysam yapmam gereken budur.Ha tabi şu var;sırf eleştirdi ya da mikserlik yaptı diye de ergen tripleriyle birinden nefret etmem. Bilirim ki nefsi var onun da, hata yapmak var oluşunun bir parçası kolay kolay nefret etmem yani fakat bile isteye yapılan şerefsizliğin,bile isteye çalınan zamanların,umutların hiç bir telafisi olmayacağı gibi beslenilebilecek iyi bir duygusu da olmaz.
Kötü duyguları iz elementlere benzetirim.
Vücutta çok az bulunurlar fakat yoklukları ya da fazlalıkları ölüme ya da ciddi hastalıklara sebep olur.
Nefretin,kinin,şehvetin,envai bed duygunun bir var olma sebebi var ve gerekli anlarda kullanabilmeniz sizi akıllı biri yapar,vicdansız değil.
Ek olarak;
Geçmişinize dönüp bir bakın, size zarar vermiş insanlar hırs ve nefretle beslenen bir imaj çiziyor muydu? Bence hayır. Aksine hepsi gayet soğukkanlı,profesyonel ve sonsuz güven duyabileceğiniz bir imaj çiziyordu.Temkinli olacağınız insanları da iyi seçin olur mu?

Dip:Karalık duygularla beslenilmesini savunmuyorum, iki de bir sivri insanların eleştirilmesinden fenalık geldi sağda solda.
Kimse tavrının o hale nasıl geldiğini düşünmez,sivriliğin batar ve onu düşünürler.

Mesela ben şuan tüm Kelkitlileri Kelkit Çayı'na götürüp su şakası yapmak istiyorum. :dyg: Yani nefret ediyorum ama kıyamıyorum en fazla su şakası yapabilirim. :gamer:

Mesela mastor bey yarali69 karesi beyliği ve kelkit çayını sevmesede birtakım hisler beslediğini düşünüyorum

nefretten başka hangi his duyulabilir ki ?
kendimizi kandırmayalım ve işimize bakalım )

Nefret ediyorsun, sonra bir bakmışsın ki unutmuşsun. Ne nefret kalmış, ne de başka bir şey..

Sana inanıyorum çok uzun sonunu getiremedim..

Geri