Nefes Almak Yaşamak Mıdır?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Nefes Almak Yaşamak Mıdır

Tatlı bir uykudan aniden nefessiz kalıyormuşçasına uyandım.Nefesimi kaybedeceğimin korkusuna kapıldım ve derinden bir nefes alarak varlığımı / yaşadığımı hissettim.

Kafamdan nefesime dair bunlar geçerken birkaç defa derin derin nefes alış verişi yaptım.Her nefes alışımda yaşamı içime çekiyordum.Her nefes verişimde ise ömrümden bir nefes daha veriyordum yaşama.

Bir an korkudan gözlerimi kapadım ve düşündüm.Zaman akıyor, insanlar akıyor, nefesler akıyor, nefesler bitiyor.Her saniye Dünya'dan onlarca insan ölüyor.Her saniye onlarca bebek Dünya'ya geliyor.Birilerinin son nefesini verirken; birileri ilk nefesini alıyordu.

İlk nefesin acısıyla yanan akcigerlerinden sonra yaşama merhaba ağlaması belirir yüzlerinde.'Yaşama merhaba tatlı bebek.'Her nefesinle daha da çok yaşayacaksın.Sanki nefes almak, yaşamaktır dercesine.

Hayat bir nefestir bebek ve sen bu nefesi aldın.Hayatı yaşıyorsun artık.Bir gün son nefesinle ilk nefesin arasında tek bir nefes bile hissedemeyeceksin.Aldığın en anlamlı nefes ilk nefestir.Belki de tek nefes budur.Yaşamak bir nefestir.Gerisi aldığın ilk nefesin bedeli.

Yaşam bazen nefes nefese bırakır seni bazen de her şeyden bezmişçesine zorla nefes verir sana.Yaşam budur işte tatlı bebek.Bazen ilk nefesin gibi acıtır bazen de iyiki yaşıyorum dedirten cinsten sevindirir.Yaşam budur işte tatlı bebek.Yaşadığın hayat biçimi, her nefesinden hissedilir.Yaşadığın, nefesinden hissedilir.Bir kaza anında yaralının ilk baktıkları durumu nefes alıp vermediğidir.Yaşam, nefestir bebek.Yaşamak bir nefestir, yaşamak nefes alıp vermektir.

Sonra ilerleyen yıllarda sorarsın:
"Nefes almak yaşamak mıdır?" diye.
Gerisi anlamsız gelir sana.Yaptığın en anlamlı eylem nefes almaktır.Gerisini anlayamadığın için yaşamayı tek anladığın şeyle sorarsın:"Nefes almak yaşamak mıdır?"

Hayat böyle bir şey.Her şey bir nefes almakla başlar ve bir gün bir nefesin kalmadığında biter.Son nefesinde isteyeceğin tek şey bir nefes daha, bir nefes...İşte o zaman anlarsın:

"Nefes almak, yaşamaktır."​

01.09.2010
06.00 / 06.30​
[

değildir, yemin edebilirim ama ispatlayamam :ofof:

Geri