Nedir Bu "Kinezi"ler?

Konu sahibi son olarak 17 gün önce görüldü
Hayatımızda bizi etkileyen olaylar, insanlar olur. Ya da kineziler. Peki nedir bu kinezi dediğimiz şey? Kinezi sözlük anlamında insanın metafizik ile doğaüstü sayılabilecek olayları gerçekleştirmesine denir. Bazı kinezi çeşitleri ve bu kinezilerle yapabilecekleriniz ise şunlardır:

1)Telekinezi
Kinezi deyince akla ilk gelenlerden birisi ve muhtemelen tüm insanların özellikle annelerimizin istediği kinezidir. Cisimlerin düşünce gücü ile hareket ettirilmesidir. Ağır ya da hafif cisimleri hiç dokunmadan bir yerden bir yere taşıyabilir, kapıyı açabiliriz.

2)Biyokinezi
İnsanın psişik yöntemlerle kendi vücudunu değiştirip DNA’ları üzerinde değişiklik yapabilmesidir. Göz renginizi değiştirebilir, eski hücreleri yenileyebilir, vücüdunuzdaki kalıcı hasarlardan kurtulabilirsiniz. Bu kinezi özellikle ajansanız kılık değiştirmede çok işe yarardı doğrusu.

3)Terrakinezi(Geokinezi)
Beyin gücüyle toprağa hükmedebilmektir. Bu kinezi size toprağı ve taşı oynatma hatta depremler oluşturabilmeyi sağlar.

4)Sonokozi
Beyin gücüyle ses dalgaları oluşturup kontrol etmektir. Bu kinezi sayesinde camları sesinizle değil beyin gücünüzle de kırabilirsiniz. Ya da kulak zarının tahriş olmasını da sağlayabilirsiniz.

5)Nekrokinezi
Canlı varlıkları öldürebilme, ölü varlıkları hareketlendirebilmektir. Eh, diğerlerine göre biraz daha hayalvari. Bu yüzdendir ki biraz daha karışık. Öncelikle telekineziyi bayağı iyi bilmek gerekiyormuş. Daha sonra ise öldüreceğiniz canlının anatomisini iyi bilmeliymişsiniz. Siz siz olun bu işe elinizi sürmeyin.

6)Aerokinezi
Ah ah keşke bende olsa dediğimiz kinezilerden biri daha. Beyin gücüyle havaya hükmetmektir. Rüzgar çıkartabilir, hatta fırtına çıkartıp durdurabilirsiniz.

7)Umbrakinezi
Beyin gücüyle ışığı nötrleme, karanlığı yönetmektir. Gölgenizle oynayabilir hatta ampulleri söndürebilirsiniz. Eh bir Dumbledore gibi çakmamağımız yok ama bizim de ufak sırlarımız var.

8)Gyrokinezi
Yerçekimsel alanların kontrolüdür. Yani uçmak için Superman olmanıza ya da tavanda yürüyebilmek, uçabilmek için Ay’a gitmenize gerek yok. Dediğim gibi tavanda yürüyebilir, havalanabilir hatta çok yüksek bir yerden yumuşak bir iniş yapabilirsiniz.

9)Psikokinezi
Zihnin maddeye hükmetmesidir. İnsanlarda az bulunur. Bu konu hakkında daha fazla detay için bir sonraki sayımıza bakmanızı tavsiye ederim.

10)Lunarkinezi
Negatif enerjiye yöneliktir. İnsanların kızgınlıklarını, nefretlerini kendinize yükleyebilir ve bunu saldırı da kullanabilirsinz.

Yaklaşık 10 tanesini versek de daha bir sürü gerekli gereksiz kineziler var. Merak edenler için kısaca konu başlıklarını da vermiş olalım.

Elektrokinezi: Beyin gücüyle elektriğe hükmetme.
Hidrokinezi: Beyin gücüyle sıvı haldeki maddelere hükmetme.
Pyrokinezi: Beyin gücüyle ateşe hükmetme.
Fotokinezi: Beyin gücüyle ışığa hükmetme-ışığı yönlendirme.
Magnetokinezi(Magnokinezi): Elektromanyetik ve manyetik alanları yönetme.
Termokinezi: Bir cismi-maddeyi ısıtabilirsiniz.
Cryokinezi: Bir cismi-maddeyi soğutabilirsiniz.
Laktokinezi: Süt ve süt ürünlerini kontrol etme.
Metakinezi: Metallerin kontrolüdür.
Kuantokinezi: Kuantum fiziğiyle bir alakası yoktur, maddeleri moleküler-atomik düzeyde etkilememizi sağlar.
Chrono-telekinezi: Kendiniz dışında kalan hayvan ve insanlara zamanda -yine belli bir ölçüde- yolculuk yaptırabilirsiniz.
Vitakinezi: Psişik tedavi yöntemleridir.
Atmoskinezi: Atmosfer olaylarını kontrol etmemizi sağlar. Bazı tekniklerinde yüksek aerokinezi bilgisi gerektirir.
Chronokinezi: Zamanı belli bir ölçüde yavaşlatıp hızlandırabilirsiniz.

ALINTI

Bunu mesleğe dönüştüren ve bu işten epey para kazanan insanlar var.
Ama ben hiçbirine inanmıyorum.

Telekinize acaba telkin yöntemi ile aynı mı.-telkin yöntemi de insanın beynine hükmetmesi düşünce kontrolü ya ondan yani-
Hiç inanmıyorum bu şeylere,inananları anlamıyorum ama saygımız sonsuz :d

Yani umbr. ambır, ambırella, yani Şems, şemsiye...

Umbrakinezi, tek şemşiye altında 2 kişi sığım adlı dünyanın en zor ve rahatsız olgusunun öğretisidir, çek şu götünü kız, diyorsak, ya kanepedeyizdir ya da şemsiye altında.

bir de şemsiye altında senkronize şekilde yürünmüyor ya, boyu 1,51 zaten, adımı olsa olsa 37 santim, fıtıfıtı, kendini yoruyor, şu bacağınız biraz aç aç, 88 saattir yürüyoruz daha 100 metre gidemedik, ay şiştim, taksi çağıralım ya da sırtıma zıpla, boşicam bunu ya bu ne biblo gibi küçücük.

Geri