Nedir bu katar meselesi?

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Neler dönüyor? bizi nasıl etkiler? Çok mu palazlanmisti? Cin olmadan adam mı çarpmaya çalışmışlardı? Yani bize para akıtmayı keserler mı? Phoibos sen bilirsin

i

Senin bakış açınla yaklaşmaya çalıştım.

Ben birliğin aldığı Katar kararını çok cesur ve takdir edilesi buluyorum.

Etkileri çok sığ ve geçici kalacaktır.
Konunun Türkiye ye yansıması ancak durumun şu anki net ve sert halinin çok uzun zaman devam etmesi haliyle mümkün ki
bu olası bile değil.

Katar Bölge ülkeleriyle gerçekleştirilen iş birliği anlaşmalarına ihanet ve kendi sınır güvenliği için diğer ülkelere tehdit olabilen silahlı güçlere desteği sebebiyle bu yaptırıma uğradı.

Katar Irak süriye Afganistan'daki savaş sanayisinin devamı olacak Yeni kurbanlar bol kazançlar Amerika ve batıdaki savaş paZarını bekliyor ..

Neler dönüyor? bizi nasıl etkiler? Çok mu palazlanmisti? Cin olmadan adam mı çarpmaya çalışmışlardı? Yani bize para akıtmayı keserler mı? Phoibos sen bilirsin

Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen, Libya Maldivler ve Mısır gibi ülkeler, Katar ile diplomatik ilişkilerini kesti. Sanırım en son Mauritius da bu diplomatik ilişkilerini kesen ülkeler arasında yerini almış.

Türkiye'yi büyük ölçüde etkileyecek. Çünkü Türkiye, Katar'dan gelecek olan maddi kazançlar için askeri yardımda bulunma sözü vermişti / verdiği söyleniyordu. Katar, askeri gücünün zayıf olduğunu bildiği için Türkiye'den böyle bir şey istemişti / istediği söyleniyordu. Bu konuyla ilgili net bilgim yok. Ama eğer askeri yardım söz konusuysa, Türkiye'nin işi çok zor. Çünkü Katar'ın hiç bir ülkeyle sorunu olmadığı günlerde yapılan bu anlaşmada, Türkiye "Kaz gelecek yerde, tavuk esirgemeyelim." şeklinde düşünmüş olabilir ama şimdi Katar'ın bir çok düşman edindi. Herhangi bir savaş olasılığında Türkiye'nin Katar'a yardımcı olması sonucunda, Türkiye'nin de iç işleri karışacak. Bir kere halk, "Bizim askerlerimizin Katar'da ne işi var." diye tepki gösterecek; Erdoğan karşıtları ve tarafları yine karşı karşıya gelecek.

Tabi, Katar'la arası iyi olan Türkiye'nin, Müslüman Kardeşler Cemiyeti'ni bir terör örgütü olarak görmemesi, ülkemizin Katar'a sırtını dönen ülkelerle de sorun yaşayacağı ve bu ülkelerle Katar arasında kalacağını göz önünde bulundurmak gerekir. Dolayısıyla dış politikada da sorunlar yaşayacağız.

Eğer işler daha da kızışırsa, Türkiye yeni bir darbe girişimi görebilir.

Katar, gaz rezervi, kişi başı milli gelir, dış ticaret gibi alanlarda dünyanın önde gelen ülkelerinden birisi. Dolayısyla isimlerini Amerika Birleşik Devletleri, Rusya gibi ülkelerle birlikte duyurması da çok normal.

Ama ben bu süreçte, Türkiye'nin Katar'ı kaybetmek isteyeceğini düşünmüyorum. Kaybetmeyecektir. Yine de bekleyip göreceğiz.

O kadar çok paraları var ki, ABD'yi bile transfer ederler, o biçim. Yalnız kazın ayağı biraz farklı. İşin içinde farklı dolaplar dönüyor. Petrol kokusu da almıyor değilim hani. Yine de neticede dünyanın sonu değil.

katar ne yahu bunların hepsi arabistan diye geçmiyor muydu, katar diye ülke mi var. :cici:

Katar'ı askeri olarak destekleyelim. Bostancı kadar nüfusu yok adamların. Ama para var. Petrol boru hattına sahip çıkalım. Petrol gelirlerinden pay almaya devam edelim. Gerekirse ABD' ye atarlanalim. Tam Erdoğan lık bir olay bu. Eyyyyy diye yardırma zamanı.

Trump'ın ağzına çalınan 350 milyar dolarlık baldan sonra krizin çıkması çok manidar. Katar, Suud güdümünden çıkıp Ortadoğu coğrafyasında kendine yer edinmek istiyordu. İlişkileri Hamas ve İran ve hatta Hizbullah ile iyiydi. Bir çok ülkede yatırımı vardı. Türkiye 7. sırada geliyor. Yani anlayacağınız Suudi Kralının rolünü çalmaya çalışırken ( Suudiler'in tarihi düşmanı İran'dır ve ortadoğuda oyun kurucudurlar.) böyle bir çelme yedi. Geri vites yapmaz ise daha kötüsü olur ve savaş bile çıkabilir. Katar da cia destekli darbe de olasıdır. Bekleyelim ve görelim neler olacak.

Katar'ı askeri olarak destekleyelim. Bostancı kadar nüfusu yok adamların. Ama para var. Petrol boru hattına sahip çıkalım. Petrol gelirlerinden pay almaya devam edelim. Gerekirse ABD' ye atarlanalim. Tam Erdoğan lık bir olay bu. Eyyyyy diye yardırma zamanı.

Her şeyi çözdün şimdi, he mi?

Çözdüm tabi. Ya ne yapacağız? Satacak mıyız katar'ı?valla yarın beş lira olur dolar. Kimin parasıyla yaşıyorsun sen haberin var mi

Olacağını biliyorum. Uzungöl'ü Arap diyarı yaptığında neyi amaç edindiğini gördüm. Sana o ekmeği yedirirler mi deliganlı?

Para dediğin ne ki? Kazanılır. Necip Fazıl göndermesi yaptım, densizlik etme.

Geri