Neden Yürürken Kollarımızı Sallarız?

Konu sahibi son olarak 1947 gün önce görüldü
Yürürken kolları sallamanın enerji kaybından başka bir anlamı olmadığını düşünebilirsiniz. Çünkü kolları sallamanın yürürken herhangi bir işlevi yokmuş gibi görünür. Ancak yapılan araştırmalar kolların sabit tutulması durumunda yürürken daha fazla enerji harcandığını gösteriyor.

2009 yılında yapılan bir araştırmada yürürken kolların sabit tutulması durumunda, normal bir şekilde sallandığı duruma göre %12 daha fazla enerji harcandığı anlaşıldı.

Yürüyüş esnasında kolların sallanmasının sebebinin, bacakların hareketi nedeniyle vücudun üst bölümünde ortaya çıkan dönme etkisinin dengelenmesi olduğu düşünülüyor. Ancak bu etki sadece sağ ayağın sol kolla, sol ayağın da sağ kolla uyumlu şekilde hareket ettiği durumda ortaya çıkıyor. Araştırmalar sağ ayak ile sağ kol, sol ayak ile sol kol birlikte hareket ettiğinde normal yürüyüşten %26 daha fazla enerji harcandığını gösteriyor.​

Isin asli ben sallamayi sevmiyorum ellerimi bi yere koymak zorunda hissediyorum alaz hanimcim... Kiyaferimin cebi olmayinca birbirine bagliyorum....

Canta tasimayi da sevmiyorum prensip olarak boyundan geciriyorum....

---Mesaj 11:57 de Eklendi ---------- Önceki mesaj 11:55 de Eklendi ---

Bazen de nereye koyacagimi bilmiyorum.....

Son düzenleme:
Ben de sallamam
Hatta dar bir kaldırımdan geçerken
Özellikle kadınların iteleyerek geçmesi elini kolunu sallarken küt diye vurmaları
Beylerin de sigarayi üstüme değdirmelerinden nefret ederim
Beyler bi sağınıza solunuza bakın insan geçiyor mu diye

Kaldırımı ortalayanlara da sinir oluyorum
Gidişler hep kendi sağından lütfen
Babanızın malı değil

Sallamazsanız komutan kızıyor? Ben ondan sanıyordum (ehehe)

normalde istemsizce yapılan, istemli bir şekilde yapınca yolda aptallaştırıp sizi bocalatan detay.

Geri