Neden uçamıyoruz?

Konu sahibi son olarak 2126 gün önce görüldü
Neden uçamıyoruz?
Yer çekimi var diye mi?Yer çekimi varsa kuşlar neden uçuyor kanatları var diye mi... insanlarda kanat taksın o zaman ama olmuyor işte nedennnnnn?Hayel dünyanızdan güzel şeyler çıkarmanız temennisi ileee..

Merak ettim araştırdım.

'' Kuşların sahip oldukları kanatlar oldukça güçlü kaslardan oluşmuştur. Kuşlar kanatları ile vücut ağırlıklarının üzerinde bir çırpma işlemini gerçekleştirirler.
Kuşların kanatları vücutlarına oranla daha büyüktür, buda onların kanat çırpışları sırasında yeterince hava sirkülasyonu oluşturmasını sağlar.
Kuşların kanatlarında bulunan kemik yapısında hava torbacıkları vardır, bu da kanatların hafif, ama kuvvetli olmasını sağlamaktadır.
İnsanların kollarında bulunan kaslar yeterince kuvvetli değildir. Aynı şekilde kolları da yeterince uzun değildir. İnsanların kollarında hava kesecikleri de yoktur. Bu nedenlerden dolayı kuşlar uçabilmekte, insanlar ise uçamamaktadır. ''

Bundan dolayı imiş.Çok uçmak isteyenler uçağa binsinler,uçurucu madde alsınlar.:p

deve kuşu neden uçamıyor :/

Tavuklar uçamaz :T:

Penguen kuş ama ucamiyor onun bizden daha cok üzülmesi lazim :D bir de biz ucsaydik radyoaktiviteye daha cok maruz kalmış olacaktık

Yeryüzünü yeterince kirletiyoruz, gökyüzü kuşlara kalsın.

Çok duygusalım bugün .p

Uçmayı ilk deneyen kişi İbn Firnas.Hezarfen Ahmet Çelebi de uçmuştur.Bu bilim adamlarının Hayatını araştırarak uçmayı deneyebilirsiniz.

Deneyenler varmış.
[YOUTUBE]GYW5G2kbrKk[/YOUTUBE]

Oysa ben ruyalarimda hep catilara dogru ucarken ayagim kayiyor birden uyaniyorum.p

Neden oksijen tüpü olmadan su altında kalamıyoruz :T:

Ben yüksekten korkuyorum o yüzden uçmuyorum mesela

Yumurtlayan canlılar kuluçka sürelerini yumurta başında geçirmek zorundadır ve bu diğer avcılar için hazır lokma haline gelmeleri demek. Kuşlar kuluçka sürelerini geçirecek korunaklı noktalara ulaşmak için Ucarlar. Biz insanlar saklanabilir, kosabilir, avciya karsi iyi kullanabildigimiz ellerimizle karşı koyabilir yada tuzaklar kurabiliriz. . Dolayısıyla ucmamiz çok gereksiz olurdu..

Ikı ayagı uzerınde dururken bu kadar tehlıkelı olan ınsan eger ucsaydı basa cıkılamaz bır canlı turu olabılırdı. Tanrı boyle uygun gordu.

Geri