Neden Türkiye’deki meslek sahibi insanlar kendi gibi tahsilli biriyle evlenmek ister?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Avrupa’da öyle birşey yok aralarında sorun çıkmıyor yani bu sadece Türkiye’de oluyor öğretmen gidip bir inşaat amelesiyle evlenmiyor kibirden mi maddiyatla mı alakalı bilemem burada çok gördüm inşaat işçisi eşi avukat yada mesleksiz ipsiz sapsız biri yüksek eğitim görmüş biriyle evlenebiliyor anlaşıyorda bizim tahsildarlar kendini birşey zannediyor cinsss

Her eğitim gören çok kültürlü ya da bilgili diye bir kural yok ancak birbirine yakın meslek grupları ya da eşit eğitim düzeyleri, kişilerin birbiri ile daha kolay empati kurmasını sağlıyor. Örneğin bir avukatın eşi de avukat olursa mesleki açıdan avantaj sağlıyorlar, ortak bir avukatlık bürosu açabilir ya da iş yaşamında birbirlerine destek olabilirler.

Köyde bizim doktor vardı ailece bu işi yaparlardı eczanede onlarındı baş ağrısı için giden bilinçsiz hastaları kaz gibi görürlerdi 4,5 ilaç yazıp yollarlardı çoğu kez ölümlerede yol açtılar şimdi ise o milletten topladıkları paralarla inşaat sektörünü girdiler milyonları vurdular hele sağlık sektöründeki çalışanlar bu konuda çok ahlaksız sabah kendi muayenesinde 150 TL ye kontrol eder 5 dk da yolar seni öğleden sonrada hastanede çalışır ordan maaş alır

geçen sene Konya’da bir doktora gittim kanal d ‘de görmüştüm ağzından bal damlıyor ultra lüks malikanesine gittim neyse çıtır kızlar koymuş yan odada 19 yaşlarında oğlu duruyor selam kelam içeri girdim randevu almıştım boyun sırt ağrıları için oturdum anlat dedi anlattım oğluda not tutuyor iki dk sürmedi kendi yaptığı ilaçları tavsiye etti reçete yazdı iki hafta kal dedi burda ağrı kesici ile beraber 200 TL ödedim kendimi sapsalak gibi hissetim Kalmam dedim köyden geliyorum yarın ararım sizi dedim kaçtım ordan anlayacağınız hiç kimse mesleğini ahlaki bir şekilde değil maddiyatta dayalı bir düşünce içinde yapıyor ameliyat olmayacak kişiye ameliyat yapıyorlar üç beş kuruş için

Kpss puanında atanacak puan almadı diye kız vermeyen bir ülkeyiz biz ahahaass

Polis gidiyor ev kızı alıyor ya da hemşire ile evlenecek olan ev düzenine göre düşünüyor. Malum yaşam şartları. Mantığın baskın olduğu durumlar var, ekonominin baskın olduğu durumlar var, keyfi takılanlar var, evde kalanlar var. Yakın akraba içinde evlenenler de var, dışarıya miras bırakmak istemiyorlar sanırım.
Herkesin dengi, kafa yapısı, beklentisi farklı. Abisi olmayan kız varsa dm atabilir (:

Elbette evlenmeden önce ALES ve KPDS’den kaç aldığını soracağım. Suç mu?

Çalışmaktan kimse ile tanışmaya fırsatımız olmuyor. Biz çok çalışır az kazanırız. Bir tek iş yerinde birileriyle tanışabiliyoruz. Veya eskiden olduğu gibi birileri aracılık yapar. (Cahil olanın kahrı da hiç çekilmez. Bunu da ilave edeyim.)

Bana hep gariban denk geliyor bende okumuş meslekli maaşlı birine bakayım artık böyle olmuyor

Bir wc temizleyennen kim evlenir?

Elbet de.
Ask laftan anlamio bsksls

Sizosun yeminnen.

Geri