Neden Sünnet oluruz.

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Peygamber kural koyar. Bu yetkiyi Allah'tan alır. Kur'an'da yazar.

Ne cüküymüs arkadas iştiyen iştedigini kestirsin
kimseyi ilgilendirmez bu bence Yabani bos ver bu işleri usta

7 yasında sunnet oldum. O yasta neden sunnet edıldıgını anlamıyorsun. Erkek olacak benım oglum dedıler kestıler.

Cok dındar bır aıleden gelmıyorum geleneklere baglı bır aılem var. Babamın, dını duygularla bu ıslemı yaptırdıgını dusunmuyorum. Suan sunnet konusunda daha aklı basında dusunuyor.

Eger ıllakı yapılacaksa ben dogum sonrası hastanedeyken yapılmasından yanayım. Iyıleşme surecı kolay ve cocuga baskı olusturmadan.

Yaptırmam dıyenlerın de soyle bır sorunu dusunmelerı lazım okulda cocukla dalga gecıyorlar. Erkek cocukları bu durumu aralarında konusuyor.

Boyle boyle durumlar.

Peygamber kural koyar. Bu yetkiyi Allah'tan alır. Kur'an'da yazar.

Peygamberin koyduğu kurallar gündelik yaşama dair olur. Ancak ibadetin farzlarını değiştiremez, çünkü ibadet allah tarafından belirlenmiştir farzlardır. Sünnet ve farz ayri şeylerdir.

Peygamber tek başına ibadet icat edemez çünkü allahın koyduğu kurallari değiştirmek bizzat dini değiştirmektir.

Yani peygamber tavsiyede bulunur kural koymaz.

Onu boşver de, peygamber olmadan önce dini neydi sav'in?

Peygamber bile 40 n dan sonra müslüman olmuş sen hala akıllanmadın mı

Tevbe 29:

"Kendilerine kitap verilenlerden Allah’a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah’ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslâm’ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek (boyun eğerek) kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın."

Ateist imamlara itibar etmeyiniz :)

Diyanet İşleri: Haram aylar çıkınca bu Allah’a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.tevbe süresi 5

Bak bak içindeki kurtları nasıl döküyor :)

Bunları konunun başına yazmayı unutuyor insanlar da bir şey zannediyor :)

Diyanet İşleri: Haram aylar çıkınca bu Allah’a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.tevbe süresi 5

Sen ne ile alay ettiğini sanıyorsun.
Akıllı ol insanların inanışlarıyla dalga geçme.

Yani olanı yazdım ekleme yok ben kendimde müslümanım elhamdulillah biri süre paylaştı bende karşılık olsun diye yazdım daha bu ayetlerin konusunu açacağım bakalım nasıl izah edecekler şüphe doğruya götürür

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri