Neden sonuç ilişkisi

• Kullanıcı climax
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🕒 Konu sahibi 2 saat önce aktifti
Şimdi bir sorum var.

Ani ısı artışı olunca mı lodos oluyor, yoksa lodos olunca mı hava ısınıyor?

Lodos gelince hava ısınıyor.
bonusta verelim lodos esti mi baş ağrısı, uyku hali, sinir… hepsi bedava geliyor.

Lodos gelince hava ısınıyor.
bonusta verelim lodos esti mi baş ağrısı, uyku hali, sinir… hepsi bedava geliyor.
Rüzgari oluşturan şey ısı farkı sonrası oluşan basınç değişikliği degil mi. Önce ısı farkı oluşmuyorsa, lodos nasıl meydana geliyor

Sıcak rüzgar diye bilinir ve sıcaklığı artırır.

İyi de bu sıcak rüzgarı kim oluşturuyo. Allah mı
Güney'de alçak basınçlı hava var olduğu için esen rüzgarlar da sıcak olur. Birbirini tetikleyen zincirleme hava olayları sonucu Lodos da sıcak eser.

@climax,

Bu sorudan bağımsız olarak, evrende tüm sistemi kuran bir üst akıl olduğunu düşünüyorum, bunu nasıl isimlendirmek istersen tercih senin çünkü çok ilginç bir sistem var ve her şey birbiri ile bağlantılı ilerliyor. Matematiksel bir sistem var ve doğa kendini bu sisteme göre yeniliyor ya da bitiriyor. Küresel ısınma da işte bu sistemin sapması ile alakalı olarak yaşanan olumsuz bir süreç. İnsan doğaya müdahale ettikçe sistemi de bozuyor.

Güney'de alçak basınçlı hava var olduğu için esen rüzgarlar da sıcak olur. Birbirini tetikleyen zincirleme hava olayları sonucu Lodos da sıcak eser.
Şu an sallıyorsun.
Rüzgar yüksek basınçtan alacağa olur. Yani güneyin alçak basıncı beni ısıtamaz

Şu an sallıyorsun.
Rüzgar yüksek basınçtan alacağa olur. Yani güneyin alçak basıncı beni ısıtamaz
Yüksek basınçlı hava Kuzey'den gelir, Güney'deki alçak basınçtan kaynaklıdır. Lodos da Güney'den eser. Sallama derken?

Yüksek basınçlı hava Kuzey'den gelir, Güney'deki alçak basınçtan kaynaklıdır. Lodos da Güney'den eser. Sallama derken?
Güneyden nasıl esecek güney daha alçaksa? Fön etkisi mi ne öyle bişi vardı. O mu bu. Allam keşke coğrafya derslerini dinleseydim

Hmm. Tavuk mu yumurtadan çıkar, yoksa yumurta mı tavuktan kozalitesi. Her tavuk yumurtasından tavuk çıkmadığı gibi her tavuk da yumurta yapamıyor. Yani, üst akıl, akıllı tasarım, bla bla tezleri inançsal argümanlardan öteye gitmiyor. Rastlantısallık yadsınamaz bir gerçek.

Güneyden nasıl esecek güney daha alçaksa? Fön etkisi mi ne öyle bişi vardı. O mu bu. Allam keşke coğrafya derslerini dinleseydim
Alçak basınçlı hava ile yüksek basınçlı hava karışmadan rüzgar nasıl oluşacak ki? Güney'den esmese nasıl sıcak olacak?

Bazen hızına göre fırtınaya bile sebep olabilir.

Sen tam olarak ne soruyorsun? Anlamadım ki...

Özetle Lodos, sıcak esen bir rüzgardır.

Hmm. Tavuk mu yumurtadan çıkar, yoksa yumurta mı tavuktan kozalitesi. Her tavuk yumurtasından tavuk çıkmadığı gibi her tavuk da yumurta yapamıyor. Yani, üst akıl, akıllı tasarım, bla bla tezleri inançsal argümanlardan öteye gitmiyor. Rastlantısallık yadsınamaz bir gerçek.
Yazdıklarımın inanç sistemleri ile hiçbir alakası yok, inanç konusunda forumda yorum bile yapmam. O kişiyi bağlar.

Farklı düşünüyor olabilirsin. Ama determinizmi üst akıla dayandırmak bence inançsaldır.
Evrim teorisine bakınca da bir sistem görüyorum, benimki biraz daha bilimsel yönde bir değerlendirme ancak tabii ki yeterli kanıt olmadan da düşünceden öteye gitmez.

Rüzgar için sen ne diyorsun peki?

Şimdi bir sorum var.

Ani ısı artışı olunca mı lodos oluyor, yoksa lodos olunca mı hava ısınıyor?
Arkadaşıma sordum ve basınç farkından oluşurmuş yani dediğim gibi alçak basınçla yüksek basınç bir araya gelince basınç farkından Lodos oluşuyor. Denizden ve Güney'den estiği için de sıcak esiyor.

Afrika çöllerinden gelen sıcak hava Kuzey'e ulaştığında ortama uyum sağlamakta güçlük yaşıyor ve ortalık birden karışıyor. Hun'ların Avrupa'ya girişi gibi düşünün.

Evrim teorisine bakınca da bir sistem görüyorum, benimki biraz daha bilimsel yönde bir değerlendirme ancak tabii ki yeterli kanıt olmadan da düşünceden öteye gitmez.

Rüzgar için sen ne diyorsun peki?

İklim bilimci değilim, orasını bilemem. Kozalite determinizmle doğrudan ilişkili. Determinizmin de iki dönemi var. Biri belirlenebilircilik dönemi, diğeri gerek şartların değişkenliği gerekse eldeki bilgi ile ölçüm kabiliyetinin imkanları doğrultusunda belirlenebilirliğin kesinlik veremeyeceği üzerine. İkisi de geçerli.

Evrim teorisine bakınca elbette ben de bir sistem görüyorum. Üst akıl görmüyorum ama. Kısıtlı alanda bir canlı kendi türünü bile yiyor. Çünkü yemek zorunda, yoksa hayatta kalamaz. Daha geniş bir karada ise besin bulamayınca oradan oraya göçebiliyor. Seçici davranabiliyor. Senin uçamayan ve yüzemeyen bir kara canlısı olarak bir adada dünyaya gelmenle birbirine bağlanan kara parçaları üzerinde dünyaya gelmen rastlantısal bence.

İklim bilimci değilim, orasını bilemem. Kozalite determinizmle doğrudan ilişkili. Determinizmin de iki dönemi var. Biri belirlenebilircilik dönemi, diğeri gerek şartların değişkenliği gerekse eldeki bilgi ile ölçüm kabiliyetinin imkanları doğrultusunda belirlenebilirliğin kesinlik veremeyeceği üzerine. İkisi de geçerli.

Evrim teorisine bakınca elbette ben de bir sistem görüyorum. Üst akıl görmüyorum ama. Kısıtlı alanda bir canlı kendi türünü bile yiyor. Çünkü yemek zorunda, yoksa hayatta kalamaz. Daha geniş bir karada ise besin bulamayınca oradan oraya göçebiliyor. Seçici davranabiliyor. Senin uçamayan ve yüzemeyen bir kara canlısı olarak bir adada dünyaya gelmenle birbirine bağlanan kara parçaları üzerinde dünyaya gelmen rastlantısal bence.
İşte bu noktada ben de raslantının olmadığını düşünüyorum. Her şey planlı sanki... Tabii ki bu görüşün kanıt gerektirdiğinin de bilincinde olarak, dilerim gün gelir netleşir diyorum.

Geri