Neden olmuyor.

🕒 Konu sahibi 12 saat önce aktifti
İnanan vardır ya da yoktur saygı duyarım. Kafama takıldı sormak istedim. Hepimiz internet dünyasında gezinen insanlarız. Bu nazar, büyü, nuska, cin olayları gibi şeyler neden Almanya, İtalya, Fransa, İngiltere ve İspanya gibi ülkelerde olmuyor da Türkiye gibi ülkelerde oluyor.

Bu arada benzer bir iki şey başıma geldi. Bizzat şahit oldum.

İnanan vardır ya da yoktur saygı duyarım. Kafama takıldı sormak istedim. Hepimiz internet dünyasında gezinen insanlarız. Bu nazar, büyü, nuska, cin olayları gibi şeyler neden Almanya, İtalya, Fransa, İngiltere ve İspanya gibi ülkelerde olmuyor da Türkiye gibi ülkelerde oluyor.

Bu arada benzer bir iki şey başıma geldi. Bizzat şahit oldum.
Olmuyor mu ? (:

Cahillikten. Bunda inanma bunlar sadece saçmalık diyeceğim ama demiyorum Bazı şeylerin insan psikolojisine tesir ettiğini biliyorum. Sadece buna körü körüne inanıp etkilendiğini sananlardan oluşan bir toplum olmamızdan dolayı olduğuna inanıyorum. Zayıf bir karakterin, daha doğrusu karaktersizliğin, yoksa böyle şeylerden etkilenmeyeceğini bilmesi lazım insanın.

Onların cini cadı oluyor aslında cin ve cadı ruh ikizi ve aynı yumurta ikizi 😂😻😻

Sanırım inanışlarımız her yerde olduğu gibi burda da etkili misal Kuran'da cinlerin de insanlar ve melekler gibi Allah tarafından yaratıldığını yazıyor hal böyleyken Kur'an da bahsi geçmeyen ama farklı toplumlarda adı geçen "ruh, peri, cadı," gibi varlıklar üzerinden masal hikaye turetmemiz biraz abes olurdu herhalde...d

Belki oluyo ne biliyon

Ya valla bisey yazacak olsaydim da yazamam artik. Napmissiniz konuyu😒
Neyseki ben de sizin yaptiginizi yapmaya gelmistim 🤭

Geri