Neden Maymunlar İnsan Olmuyor?

🕒 Konu sahibi 10 saat önce aktifti
Yani koskoca bir çalışma alanına "tek bir teori" demek insafsızlıktır be kardeşim. Teorinin ismi tek kelime olabilir ama şu yazı bile sadece bu teorinin ne olduğunu anlamaktan ibaretse varsın gerisini sen düşün, teori acaba kaç bin sayfaya sığar.

Sanırım sizin incelediğiniz tek evrimsel biyolojiye dair kaynak Darwin'in "Türlerin kökeni" adlı eseri. Şimdi baktığımızda evrimciler dahi Darwin'in çoğu konuda eksik ve yanlış olduğunu söylerken, kalkıp bir teori için Darwin'i baz almak ne kadar doğru olur?

Darwin bu işin öncüsü olduğu için bilim camiasında önemli kabul edilir. Misal Graham Bell telefonun mucididir deriz, ama yaptığı şey ve bugün elimizdeki şeylerin aynı "şey" olduğunu düşüneniniz varsa evrim teorisini Darwin'e indirgeyip istediği kadar konuşabilir.

Kitabını okudunuz mu bilmiyorum, 600-700 sayfalık koskoca kitap çoğunlukla hayvan ve bitkilerde benzer noktalardan söz ediyor ve bu türlerin belirli bir sistematik içerisinde ilişkilendirilebileceğine işaret ediyor. Tüm evrim teorisini Darwin'e mal etmek ve var olan teoriyi Darwin anlayışından ibaret zannetmek hem bu alanda çalışan binlerce bilim insanına hem de teoriye hakarettir. Yani emeğe saygı +rep kardeşim felsefesiyle ilerleyelim arkadaşlar. :D

peki şunu söyler misin ?Darwin in karşısına geçip tanrı vardır desem ve tüm din kitaplarını önüne koysam binlerce Allahın vahih ettiği kitapları ve Peygamberlerini karşısına çıkarsak acaba bu teorisinden ve tüm hayatını adadığı binlerce sayfalar dolusu araştırmayı çöpe atar size saygı duyuyorum ama sizi gördüğüm halde inanmıyorum derse buna ne yapılabilir ?

Tek bir aTa olmalı diyorlar Adem yaratıldı herkes onun soyu diyoruz bu mantıklı gelmiyor ama 48 kromozoma sahip bir hayvanın bilgi azaltarak kromozom sayısı ki oda şaibelidir 46 oluşunda daha akıllı bir yaratığın çıkması çok mu mantıklı geliyor?

Kromozomları birleşen hücre hangi hücredir?

48 kromozomdan bir çifti birleşirse sayı kırkaltıya iner mi?

Bu soruya verilecek cevap hayırdır. Çünkü ortaya çıkan kromozom sayısı 23 çift artı tek yani 47 olduğudur.

47 kromozomlu canlılar yaşasa ve aralarında çiftleşseler 23 kromozomlu sperm 23 kromozomlu yumurtayı aşılasa 46 kromozomlu bir canlı oluşur ama bu kez bir kromozom devre dışı kaldığından gen bilgi kaybı oluşur. Böyle bir canlının ise yaşamını devam ettirmesi mümkün değildir.

yani olay şu ki tek bir teori üzerinden gidilirse bunun inanılacak mantıklı yönünü görmek kolaydır...

Evrim teorisini tartışabilmek için uygun zeminin oluşturulması gerekir. Evrim teorisi bilimin bir teorisidir. Bunu tartışırken de ''Allah, kitap, peygamber'' gibi kavramları bu tartışmanın içine dahil etmemek gerekir. :T:

''İnsanlar maymundan geldiyse bugünkü maymunlar neden insan olmuyor'' sorusu evrim teorisini yeterince bilmemekten kaynaklanmaktadır. Keza benzer şekilde ''kedi solucandan nasıl meydana geldi'' yada ''çınar ağacı maydanozdan nasıl meydana geldi'' sorusu da benzer durumun tezahürüdür.

Çünkü bu soruyu düşünenler evrim teorisini düz bir çizgi gibi düşünmekteler.

Şöyle tarif edelim: ''Evrim teorisini bir ağaç gibi görmek gerekir. Bilindiği gibi bir ağacın ana gövdesinden, alt dallar, her alt daldan daha küçük alt dallar ve onlardan da başka küçük alt dallar çıkar. Doğadaki türlere bakmak, bir dalın milyonuncu alt dalından çıkmış bir canlıyı karşılaştırmak gibidir. Dolayısıyla, bir türün bir diğerinden daha ilkel olması, onun atası olduğu anlamına gelmez.''

peki şunu söyler misin ?Darwin in karşısına geçip tanrı vardır desem ve tüm din kitaplarını önüne koysam binlerce Allahın vahih ettiği kitapları ve Peygamberlerini karşısına çıkarsak acaba bu teorisinden ve tüm hayatını adadığı binlerce sayfalar dolusu araştırmayı çöpe atar size saygı duyuyorum ama sizi gördüğüm halde inanmıyorum derse buna ne yapılabilir ?

Tek bir aTa olmalı diyorlar Adem yaratıldı herkes onun soyu diyoruz bu mantıklı gelmiyor ama 48 kromozoma sahip bir hayvanın bilgi azaltarak kromozom sayısı ki oda şaibelidir 46 oluşunda daha akıllı bir yaratığın çıkması çok mu mantıklı geliyor?

Kromozomları birleşen hücre hangi hücredir?

48 kromozomdan bir çifti birleşirse sayı kırkaltıya iner mi?

Bu soruya verilecek cevap hayırdır. Çünkü ortaya çıkan kromozom sayısı 23 çift artı tek yani 47 olduğudur.

47 kromozomlu canlılar yaşasa ve aralarında çiftleşseler 23 kromozomlu sperm 23 kromozomlu yumurtayı aşılasa 46 kromozomlu bir canlı oluşur ama bu kez bir kromozom devre dışı kaldığından gen bilgi kaybı oluşur. Böyle bir canlının ise yaşamını devam ettirmesi mümkün değildir.

yani olay şu ki tek bir teori üzerinden gidilirse bunun inanılacak mantıklı yönünü görmek kolaydır...

Yanlış düşündüğünüz nokta şu. Bir canlıdan tak diye başka bir canlıya dönüşülmüyor. Yani bu tek bir döllenmede meydana gelmiyor. Bir canlı farklılaşıyor nesiller boyunca ve bu mutasyonlar nesiller arasında yıllar boyunca belirgin farklılıklar oluşmasına neden oluyor. Farklı döller vasıtası ile de türler gittikçe farklılaşıyor ve bir canlı türünden belki de binlerce canlı türü oluşabiliyor. Pek tabii bu canlı türlerinin bir çoğu adapte olamayıp yok oluyor. Neandarteller ve kromagnonlar bunun en büyük kanıtıdır. Kromagnonlar biz homo sapiensten daha zeki insansı maymunlar olmasına rağmen (dış gorunuş olarak modern insana oldukça benzerler) bizim tarafımızdan egale edilmiş türlerdir. İlginçtir, bunun sebebi de homo sapiensin doğurganlık oranının daha yüksek olmasıdır. Yani sayı ustunluğumuz sayesinde kazanan tarafta olabilmişiz.

Oranlar meselesine gelince, bir Boeing 747 tipi uçakta kaza sonucu hayatınızı kaybetme olasılığınız 1/16.000.000 dur, aynı şekilde bir Volkswagen Passat'ta bir kazada ölme ihtimaliniz 1/12.000.000'dur. Lakin her sene yüzlerce insan uçak ve araba kazalarında ölmektedir. Bu oranlar alanının en iyi mühendisleri tarafından hesaplanıyor ve neredeyse bilimsel olarak imkansıza çok yakınlar, fakat yine de oluyorlar. Bir şeyin olma ya da olmama ihtimalini etkileyen milyarlarca değişken vardır, bunlar için kaos kuramlarını inceleyebilirsiniz. Yani kelebek etkisi pek de yalan yanlış bir söylem değil. Bunları tesadüf olarak nitelemek çok yanlış olur, evren asla bu kadar tembel çalışmaz. Her canlının vücudu ana bilinçten bağımsız milyarlarca organizmadan oluşur bildiğiniz gibi. Ve bu hücreler, kromozom veya herhangi bir yapı varlığını sürdürmek amacıyla bulunduğu koşullara en uygun olacak şekilde evrilir. Vücudumuzdan örnek vermek gerekirse yirmilik dişler, apandisit, pankreas, dalak, ayak serçe parmağı, rsl sinirleri, köprücük kemiği bunlara verilecek en iyi örneklerdir. Şimdilik bu kadar olsun, mobilden zor oluyor. Eve geçince daha detaylı yazarım. Sağlıcakla kalın.

Maymunlar neden insan olsun şimdi :T: İnsanlar yeteri kadar maymun olabiliyor. Bu yetmiyor mu?

Ve akıl koşarak uzaklaşır.

Sonuçta milyonlarca atılan teori gibi buda bir teori yani varsayım. İlkokuldan beri öğretilen bir çağ var bize karanlık çağ kimse ne olduğunu bilmiyor o çağda. Ki bu maymundan geldiğimizi savunan dangalakta dahil. Sadece işsizlikten adam yazmış bişiler bizim sözde entel akıl küpleri arkadaşlarımızda okuyup, savunuyorlar. Gereksiz ve boş bir konu .

Tabii ki sabah 6:30'da kalkip ise gitmemek, onca strese katlanmak zorunda kalmamak, eve donus sirasinda trafik cilesi cekmemek, guc bela kendini eve attin, kari dirdiri dinlememek icin. Daha bunun elektrigi, suyu, dogalgazi, kirasi, aidati, cocuk masrafi var. Sabahtan aksama kadar muz yiyip yatmak varken... Siz maymunlari salak mi sandiniz? Sizden akillilar.

Atayiz arkadaşlar maymunlara karşı daha bir ilgili olup seksüel anlamda onlarla paralel hareket etmek istedikleri ÜÇÜNNNN, maymunların zahmet etmesine gerek kalmiyir dediler.

herşey bir gerizekalının ''insanlık maymundan gelmedir'' demesiyle başladı sonra önünü alamadık bir nesil böylece heba oldu

kimse bana adriana limanın maymundan gelebileceğini söylemesin :T:

bende o attan geldi :D

Niye insan olsunlar?
Onların doğalarına aykırı bir kere.
Ama ne hikmetse insanlar maymunlaşıyor, birde ne şebeklik, ne küstahlık ne kendini bilmezlik.
Rabbim öylesinden sakınsın.

Uzun zaman önce, Dawkins'in ''Yeryüzündeki En Büyük Gösteri'' kitabını okumuştum. Daha sonra da bitirmeden kitabı fırlatıp attım.
Yahu, Kuran-ı Kerim evrimi zaten reddetmiyor ki. Lakin; İnsan, kendi özüyle evrimleşmiştir.
Bir insanın maymundan gelmesi, ya da insanın maymun olması imkansızdır. Maymun evrimleşmesi mümkün müdür? elbette ki değildir.

İnternette gezinirken, Süleyman Ateş'in bu konuda bir acıklamasını okumuştum.
Kuran’da insanın bir evrim geçirdiğine işaret ediliyor. Ama bu evrim insanın kendi kökenindendir, herhangi bir hayvan ya da maymundan değildir. Ben Darwin’in görüşünü doğru bulmuyorum. Mantıklı da değil zaten. Kuran’da insanın bir evrim geçirdiğine işaret ediliyor. Ama bu evrim insanın kendi kökenindendir, herhangi bir hayvan ya da maymundan değildir. Ben Darwin’in görüşünü doğru bulmuyorum. Mantıklı da değil zaten. Bir tek hücreden bu kadar çeşitli ve farklı hayvanın oluşması mümkün olabilir mi? Kuran’da insanın henüz halife olmazdan önce, yani yeryüzünde Allah’ın temsilcisi olmazdan önce barbar, kan dökücü bir canavar gibi olduğu söyleniyor. Ama akıl potansiyeliyle insan olgunlaşıyor ve yeryüzündeki varlıklara hakim olacak duruma geliyor. Bu Allah’ın bir lütfu sayesinde oluyor. Bakara suresinin ayetlerinde buna işaret edilmektedir. İnsan suresinde ise ” İnsan kendisinin hiç anılmadığı uzun zamandan geçmedi mi “ diye buyurulmaktadır. Yani insan daha insan değildi ama insan olma yönüne yönlendirilmişti.

O kadar güzel açıklamış ki, gerçekten de hiç bir mantığı yoktur.

Şimdi ben Darwincilere sormak isterim;
Bir insan, aklı ve teknolojisiyle şu an cansız maddeden canlı yapamıyor öyle değil mi, (yanlışım varsa düzeltin lütfen.) Doğa kendiliğinden nasıl oluşsun, ya da oluşur.?

WFpy06n.jpg

Uzun zaman önce, Dawkins'in ''Yeryüzündeki En Büyük Gösteri'' kitabını okumuştum. Daha sonra da bitirmeden kitabı fırlatıp attım.
Yahu, Kuran-ı Kerim evrimi zaten reddetmiyor ki. Lakin; İnsan, kendi özüyle evrimleşmiştir.
Bir insanın maymundan gelmesi, ya da insanın maymun olması imkansızdır. Maymun evrimleşmesi mümkün müdür? elbette ki değildir.

O kadar güzel açıklamış ki, gerçekten de hiç bir mantığı yoktur.

Şimdi ben Darwincilere sormak isterim;
Bir insan, aklı ve teknolojisiyle şu an cansız maddeden canlı yapamıyor öyle değil mi, (yanlışım varsa düzeltin lütfen.) Doğa kendiliğinden nasıl oluşsun, ya da oluşur.?

Efendim mobildeyim link atamıyorum lakin size anahtar kelimeleri verebilirim.

İncelemek isterseniz tamamen insan üretimi yaprak yapıldı. Oksijen üretiyor ve solunum yapıyor. Aynı şekilde üretilen ve çalışan yapay organlar var. Tabi komplike bir canlı yapılabilir mi yapılamaz mı bilinmez.

Bir de şöyle bir şey var evrim asla insan maymundan gelmiştir demez. Tüm canlılar ortak bir atadan gelmiştir der, ustune konuşulabilir isterseniz

saygılar, iyi akşamlar.

bir maymunun olmak istediği en son tür insandır bence.

hangi maymun 1 yaşındaki bebeğe tecavüz etmiş.

hangi maymun soykırım yapmış.

hangi maymun nükleer bomba üretmiş.

kısacası maymun tarihi para ve güç için akıtılmış kan gölüyle mi dolu.

işte bu yüzden maymunlar insan olmuyor. :)

Çocuğun biri babasına sormuş :

-baba biz nasıl olduk?
baba cevap vermiş
''maymunlardan türeye türeye biz olduk'' demiş...
tabi çocuk babasının lafına inanmamış.
annesine biz nasıl olduk demiş?
annesi:
ALLAH Adem babayla Havva annemizi yaratmış nesilden nesile biz olmuşuz demiş.
çocuk demişki
'' ama babam maymunlardan türeye türeye biz olduk dedi

anne cevap verir: o babanın sülalesi oğlum bizi ilgilendirmez...

Bu soruya benzer sorular yada konu görsem bu fıkra aklıma gelr

Geri