Neden Kuran Okumuyorsunuz ?

• Kullanıcı EkSen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 54 gün önce görüldü
Yıllardır şu forumdayım bu soruyu soracak kadar hatırım vardır sanırım ..
Hakikaten neden Kuran okumuyorsunuz ?
Yani düşünsenize ; bir tanıdığınız hatta hiç sevmediğiniz bir yakınınız bile kitap yazsa " lan ne yazmış şu mendebur " diye merak eder okursunuz kitabını ama bizi yaratan bizi bize anlatan bir kitap indirmiş yine de merak etmiyoruz ..
Sebep ne ?

Kur'an okumadan araplaşma sevdalılığı yaparak dinini icra ettiklerinin kanısındalar. Çünkü en kolay o geliyo işlerine

Düşünsene Kur'an açıp okuduklarını, şuanki hallerine baksalar tövbe edip yaşadıkları bu araplaşmadan vazgeçip Hacca gidip gelilerler 500 tane kurban keserler :)

Aksine, ben daha cok merak edip kendi dilinde okuyani, anlamaya calisani goruyorum. Okuduklarini anlamayanda var (bizler mesela, Arabca bilmedigimizden dolayi, sadece okumasini biliyorsun), fakat okurken bir hiss var, degisik bir hiss. Okuduklarini anlamiyor olsan bile, bos bos okumadigini da hissediyorsun. Ruha hitap ediyor.

Okumayanlar ise, merak etmiyorlardir muhtemelen yada Kurani kerimi kitap olarak anlamiyorlardir. Yada istemiyorlar, sebebi yok.

Okudum ben. Tanrı kendini övüyor. Kendisine tapınmamız isteniyor. Fantastik bazı tasvirler. Bolca tehdit. Başka bişi göremedim.

türkçe mealini okumaya kalkıyorsun diyorlar ki tasvir yanlış, hatalı :T:
senin, "bu tam anlamıyla hatasız bir çeviri" diyebileceğin bir meal var mıdır mesela abi? :bekle

Ben okuyorum

Discovery II Mini cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kimler okuyor veya okumuyor bilemezsin ki..
Ki böyle birsey zaten göstermelik olmamali..
Örnegin ; kuran okuyorum Ben yea :D diye Hava mi atilmali ?nerden bileceksin kimin ne yaptigini?
Allah ile kulun arasina girilmez..Rabbim zamani geldiginde Bu soruyu soracak kuluna yani sana burda kimse cevaplamak zorunda degil..
Sorusun bana cok ters geldi neyse..

Adam bişey sormamış. Namaz kılan kılmayan dememiş. Okuyonuz mu demiş. Sıkıntı yok

türkçe mealini okumaya kalkıyorsun diyorlar ki tasvir yanlış, hatalı :T:
senin, "bu tam anlamıyla hatasız bir çeviri" diyebileceğin bir meal var mıdır mesela abi? :bekle

Arapça dilini Türkçe tam karşılayamayacağı gibi Türkçe'yi de İngilizce, İngilizceyi de İtalyanca vs vs karşılamaz ve bu böyle devam eder gider .. Genelde bu bahaneyi KURANI OKUYUP ANLAMAYA ÇALIŞMAMIZI İSTEMEYENLER ÖNE SÜRER .. Bir kesim vardır ki asla Kuran'ı okumamızı istemezler .. Bunun yerine bizim Kuranı onlardan dinleyip anlamamızı isterler ..
Sana rahatlıkla Diyanetin meal ve tefsirlerini tavsiye edebilirim ..

kimler okuyor veya okumuyor bilemezsin ki..
Ki böyle birsey zaten göstermelik olmamali..
Örnegin ; kuran okuyorum Ben yea :D diye Hava mi atilmali ?nerden bileceksin kimin ne yaptigini?
Allah ile kulun arasina girilmez..Rabbim zamani geldiginde Bu soruyu soracak kuluna yani sana burda kimse cevaplamak zorunda degil..
Sorusun bana cok ters geldi neyse..

Bana da şu çıkışın çok manasız geldi .. Hani soruyu şöyle sorsam sana hak vereceğim ; SÖYLEYİN LAN NİYE KURAN OKUMUYORSUNUZ HAA ZINDIKLAR ? !!!
Oysa ben samimi bir merak ve ilgiyle sebebini anlamak için sormuşum .. Kaldı ki ALLAH ile kimin arasına girmişim !! Yani ALLAH ile aranız olsun da girersem ayağım kopsun ama yeter ki olsun bilakis mutluluk duyarım ..
Ve ayrıca iddia ediyorum Müslümanım diyen çoğunluğun büyük bir kısmı ömrü hayatında Kuranı okumuş değildir .. Hatta istersen bir gün buluşalım istediğin bir meydana gidelim ve senin seçeceğin on kişiye soralım .. Göreceksin ki bir çoğu ömürlerinde Kuranı mealinden okumuş olmayacaktır .. 40 yaşındayım ve ben dahi otuzumdan sonra açıp okumaya başladım ki çevremde tanıdığım bir çok insan daha FATİHANIN ANLAMINI BİLMİYORLAR .. Hatta besmelenin bile .. Ve işte bu noktayı merak ediyorum ister istemez .. NEDEN ? Neden merak etmiyoruz ? Anladın ?

[YOUTUBE]cFk74Nvvr80[/YOUTUBE]

Günümüzde bir çok kimse hayatını inandığı dinin ekseninde şekillendiriyor ve yorumluyor. Aldığı ve alacağı kararlarda inancını dahil ediyor ve gündelik yaşantısında selamlaşmadan tutun da her alana oradan edindiği kültürü yansıtıyor. Dolayısıyla bu kadar içselleştiren kişinin inandığı dinin kitabını okumaması kadar tuhaf bir şey yok. Düşünsenize, Türkiye'de ortalama insan ömrü 78 yıl civarlarında. Hadi ilk 18 yıllık erişkinliği boş verelim, 60 yıl kalıyor geriye. 60 yıl boyunca dine inanacaksınız ve hayatınızı yönlendirmesinde etkin rol vereceksiniz ama sadece ve sadece bir tane kitabı var ve onu da okumayacaksınız...

Tamam Abi soruna ters yönden bakmis olabilirim .
Videoya bakinca insan hasta olur ..

Türkiye de inanmayanların inananlardan daha çok Kuran okuduğu aşikar..
Gerek forum ortamında gerek gerçek hayatta biri dine ters bir şey söylediğinde veya inanmıyorum sizin inandığınız dinin şurasında eksiklikler var dediğinde direkt saldırıya geçiyoruz neden çünkü verecek cevabımız yok, bilmiyoruz.. bizim yaptığımız maalesef körü körüne inanmak namazı, orucu vs dededen, ordan burdan öğreniyoruz ne biliyorsun belki onların anlattığı yanlış..

Ben 3 kere hatim etmiş biriyim ama sadece cuma geceleri yasin okuyorum,bilipde okumama daha günah bunuda biliyorum:(

Eksen güzel bir soru sormuş.
30 yaşındayım Kuranı Kerim'i daha bir kere bile açıp bakmadım ve işin garip tarafı merakta etmedim.
Şimdi bunun üzerinden adam olup olmadığımı sorguluyorum ( sanırım değilim )

Okursak bildiklerimizi yapmakla mükellef olacağız, okumayınca bilmediğin şeylerin günahından sorumlu olmuyorsun ya hani o yüzden okumuyoruz/okumuyorlar sanırım.

İlk maaşımla mealli bir Kur'an-ı Kerim almıştım.
Allah'ın kelamından daha doğru bilgi var mıdır?
Yaradılışın anlamını ,sırrını onu yaratandan daha iyi bilecek?
Öyleyse okunmalı,elle değil sadece kalbe de dokunmalı.

Okudum digerlerini de okudum. Bu nasil algiladiginizla alakali birsey yukarda denmis ya "kalp ile okumak"
inancliysaniz farkli hissediyorsunuz, degilseniz daha farkli.
"Bir kitap okudum ve butun hayatim degisti" gibi bir durum olmuyor.
Okuyunca hidayete erilmiyor dusundugunuz gibi.
Ben muslumanlarla da yahudilerle de Hristiyanlarla da birarada yasadim.
Kitaplarini degil toplumlarini da okuma sansim oldu dinlerinin toplumlar uzerindeki etkilerini.
Benim sansim hepsi uzerinde gozlem yapabilmek olmus olmamdir belki bilmiyorum.
Ama etkilenmedim hicbirinin kutsal kitabindan.

Okuyorum öyleyse varım okudukça suyu çıkıyor en iyisi fazla kurcalamayın

Okudum digerlerini de okudum. Bu nasil algiladiginizla alakali birsey yukarda denmis ya "kalp ile okumak"
inancliysaniz farkli hissediyorsunuz, degilseniz daha farkli.
"Bir kitap okudum ve butun hayatim degisti" gibi bir durum olmuyor.
Okuyunca hidayete erilmiyor dusundugunuz gibi.
Ben muslumanlarla da yahudilerle de Hristiyanlarla da birarada yasadim.
Kitaplarini degil toplumlarini da okuma sansim oldu dinlerinin toplumlar uzerindeki etkilerini.
Benim sansim hepsi uzerinde gozlem yapabilmek olmus olmamdir belki bilmiyorum.
Ama etkilenmedim hicbirinin kutsal kitabindan.

Dini kitaplar sizi etkilemediyse bu kitabı okuyun ayş u tarab Osmanlı’nın bütün iç yüzünü anlatıyor bize dindarmış gibi anlatılan abdestsiz toprağa basmayanlar filan herşeyi belgeli devlet arşivlerinden alınmış profesör dr halil İnalcıkın muhteşem eseri

Geri