Neden kırmadan tartışamayız..

Konu sahibi son olarak 661 gün önce görüldü
Neden bizimle aynı görüşü paylaşmayan insanı kırarak tartışırız..
aslında karşıt goruslerın bırbırını kırmadan saygıyla tartısması kadar guzel bırsey yoktur..
takdırle takıp edılır o ınsanlar..

Cunku herseyi en iyi kendimiz bildigimiz icin.

Ben guzel tartisirim kirmadan.

Cunku herseyi en iyi kendimiz bildigimiz icin.

Ben guzel tartisirim kirmadan.

karsıdakı kısının kısılıgıne hakaret ederek kısı kendı gorusunu dogru kılar (!)
karsısındakı kısınınkını oyle mı sabote eder..
aslında sabote ettıgı ınsanlıgıdır..

ve karşıt görüşlerin birbirinden öğrenecek o kadar çok şeyi vardır ki. kalıplar üzerine yaşamaya alışıldığından, düşünceler de kalıplaştığından olsa gerek

Bencillik, tahammülsüzlük diz boyu. "Benim dediğim, benim düşüncem doğrudur" veya " ben güçlüyüm, benim gibi düşünmüyorsan, bana da muhalefet etmeyeceksin" anlayışı var olduğu sürece bunlar yaşanacaktır. Oysa; tek bir doğrunun olmadığını, tek düşünce tarzının sadece bir kesimi mutlu edip diğer kesimi mutsuz edeceğini ve bunun da bazen hüsranla sonuçlanabileceğini bir türlü anlayamıyoruz. Düşünce; ifade edildiği takdirde düşünce niteliği kazanır. İfade edilmeyen düşünce, düşünce değildir. Yeter ki düşüncelerimizi ifade ederken karşı tarafı rencide etmeyelim ve onu yok saymayalım.

Sonuç itibariyle; Var olan ülkelere baktığımızda demokratik, gelişmiş ve çağdaş ülkelerdeki insanların daha mutlu ve huzurlu, totaliter rejimlerde ise halkın büyük bir bölümünün mutsuz olduğu görülecektir. Bunun sebebi; karşı tarafın fikrine ve yaşam tarzına saygı, ifade hürriyeti ve bunun yasalarla güvence altına alınmasıdır. Buna hoşgörü kültürünü de ekleyebiliriz.

Umarım hoşgörüsüzlük ve tahammülsüzlük daha da kötüye doğru gitmez.

Dusuncelerınıze katılmıyorum ama saygı duyuyorum bılıncı ıstıyorum..hepsı bu..

Allah ıslah etsin diyelim ne diyelim...

Arkadaşlar egolarını tatmin edip hakaret edince yada sataşınca zan ediyorlar ki onlar gibi düşüneceğiz...?

Bilmiyorlarki aslında hiç umursamadığımızı...
Yalnış düşünebilirler...
farklı düşünebilirler...

bu gayet doğal... Ama onlar gibi düşünmüyoruz diye Hakaret etme lüksleri yoktur. Varsa İddiaları uslubu ile dile getirirler...

Çünkü bağırarak üste çıkılacağına inanan bir toplumuz.
Karşı tarafın fikirlerine saygı duymak yerine,zorla kendi fikrimizi onlara kabul ettirme çabasında olduğumuz için.

Ben tartışırım kırmadan.

Konu içeriğine bağlı kalınmadığı vakit ortaya çıkar bu durum ..
Karşı görüştekilerden biri savunduğu fikri daha fazla savunamaz ve sıkışırsa karşısındakinin şahsına saldırıya geçer bu da gerilimi tetikler ..
Kendi adıma hiç alttan almam ama polemiği başlatan da olmam .. Başlatana da pabuç bırakmam ..

Kalplere oturmuş kin , öfke,
Ağızlaradan lağım akmasına sebep olur.
Lağım kokusu ortalığı sarınca,
Kırılanlar bol olur.

.s

Bir de bazı ezik tipler vardır .. Cinsine uygun davranmayıp dedikoducu karılar gibi arkadan laf soktuğunu sanıp ezik karakterlerinin bir yansıması olarak zavallıca laf çarpıtıp kaçarlar .. Böylesi gen artıklarını da asla kaale alıp adam yerine koymamalı .. ( Genellemedir )

Ya kusura bakmayın da tartışmada her halta kalp kırdı, incitti deniliyor. Zaten seninle aynı fikirde degil karşıdaki aşk cümlesi sarf etmek sacma. koskoca vekiller neler yapıyor be

suanda bile bana agzina geleni yazan biriyle kirmadan tartistim, ozur diledi.
ama ben beni kirani kirmiyorum sadece guzel sekilde anlatirim her seyi ve geri
cekilirim. kirmak can yakmak uzmek gibi seyler benlik degil. ulu orta ozur dilerim
yeri gelerse yeter ki o kisinin cani yanmasin. ama artik arkadas da olmuyorum bozuldugunda
o guzel buyu.

Ya kusura bakmayın da tartışma da her halta kalp kırdı, incitti deniliyor. Zaten seninle aynı fikirde degil karşıdaki aşk cümlesi sarf etmek sacma. koskoca vekiller neler yapıyor be
Kisisel hakaret etmekmidir oluru. ?

Tepetaklak Lidya :kiki:

Benim fikrimi herkes kabullenmek zorunda mantiğiyla devam ederseniz ne karşiliklli saygiyi yakalarsiniz ne de saglikli bir tartisma ortami olusur

Geri