Neden Kadınlar Çok, Erkekler Az Konuşur?

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Bazı araştırmalar ve erkeklerin teorisine göre kadınlar çok konuşmaktaymış. Bilinen odur ki erkeklerin hep şikayet ettiği bir şey var:"Kadın Dırdırı"

Mesela çok konuşan erkek nadirdir. Genellikle suskundur erkekler. Peki neden daha çok sessizdir erkek ve kadın neden çok konuşur?

Bir söz var ve ben ona çok katılıyorum. Erkekler az konuşur; çünkü, leb demeden leblebi demeye çalıştığını anlayacak kadar zeki bir karşı cinsle karşı karşıyadır.
Bu cümleye noktasından virgülüne kadar katılıyorum. :)

Ya sizler?

Bu soz fazla kustahca.
Erkekler in yapisi nedeniyle biz kadinlarin cenelerine maruz kaldiklarini dusunurum.
Iyi ki de oyle
Ya onlarda cok konussaydi!

Bazı erkekler kadınlara taş çıkarıyor :o

Çok konuşan erkek de var ama azınlık. Kadınlar erkeğin bi sözünden ne demek istediğini anlayabiliyor. Bunun için de erkekler dikkat ettiğinizde uzun cümleler kurmaz. Kısa ve özdür ağzından çıkanlar.
En basiti bi kadın aldatıldığını bile hissedebiliyor; altıncı his tavan yapmıştır kadında.
Bi söz var kadının tahmin ettiği şey erkeğin emin olduğu şeyden daha doğrudur.

Çok konuşan erkek de var ama azınlık. Kadınlar erkeğin bi sözünden ne demek istediğini anlayabiliyor. Bunun için de erkekler dikkat ettiğinizde uzun cümleler kurmaz. Kısa ve özdür ağzından çıkanlar.
En basiti bi kadın aldatıldığını bile hissedebiliyor; altıncı his tavan yapmıştır kadında.
Bi söz var kadının tahmin ettiği şey erkeğin emin olduğu şeyden daha doğrudur.

Cunku erkekler bizim gibi detayci degil.
Onlar duz dusunur.
Biz tek kelimeden binlerce anlam cikarabilen canlilariz.
Aramizdaki fark bu.
Adamlar basit yasiyor.p

Offf hep boyle sacma sapan bir seyler bulup kadin ve erkek ayrimi yapan sizlersiniz sonrada "esitlik" dersiniz :dusun:
Ikiside ayni, ceneye gelince masallah herkes her konuda uzman kesiliyor bilsin bilmesin :rolleyes:

Böyle bir genelleme baştan yanlış bence
Ya da bütün konuşkan erkekler benim çevremde bilemedim şimdi :dusun:

Bakın Dünyada herşeyin çaresi bulundu bunun bulunamadı
3013 yılında umarım bulunur.

çünkü o kadar gereksiz detay, saçma konulardan bahsedeler ki konuş konuş bitmez. erkekseniz gülerek anlatıyorlarsa bitiminde tebessüm edin, sinirli anlatıyorsa haklısın vs. tarzı onay cümleleri sarfedin. dinliyormuş gibi yapmayı iyi öğrenin.

kadının doğasında yaşam tarzında çok konuşkan olmak vardır.nitekim erkeğinde doğasında vardır az konuşmak.bunu zekaya bağlamayalm lütfen

Çünkü, erkekler çok konuşunca kadınlar yalan söyleyip söylemediğini anlayacak zekâya sahiptir. Özetle, erkekler leb demeden kadınlar leblebiyi anlar. :)

kadının daha sadık oluşuna bağlıyorum ben bunu. erkek yanlış yaptığında kadın yanlışı görür çünkü onu telafi edebilmek için efor sarf eder erkek öyle değil. bu yüzden diyoruz ya hep yuvayı dişi kuş yapar diye.

Ben buna esprili bir cevap vermiştim başka bir konuda =) erkekler zor anladıgı için iki kez tekrar etmek zorunda kalıyoruz , bazen daha fazla tekrar ediyoruz napalım :p

Erkekler daha çok eyleme yönelik yaşarlar. Konuşma ihtiyacını kadınlara göre daha az hissederler.

Kadınlar ise, eylem den çok duygu ve düşünceye eğilimlidirler.
Bu yüzden daha çok konuşma ihtiyacı hissederler.

aslında erkeklerin yapılarında bu vardır şüpheli davranışlar veriyorsa karşı tarafa kadının konuşması çok doğaldır kadına herşeyi anlatmadan kısa kelimelerle bitirmek istenilirse konuşmamız çok doğru olacaktır

Kadınlar herşey hakkında konuşabilirler aklınıza gelebilecek herşey hakkında teoride üstündürler. Erkekler de bilirler ancak konuşamaz ve öğretemezler sadece pratikte başarılı olmak için adım atarlar onu da başarabilen erkek kadının gözünde gerçek erkektir.

Kıssadan hisse kadınlar konuşuyorsa bir bildikleri, erkekler uyguluyorsa kadınının gözünde erkek olabilmek içindir.

Geri