Neden İnsanlar Sosyal Medyada Her Yaptığını Paylaşırlar.

Konu sahibi son olarak 29 gün önce görüldü
644_1.jpg

Sosyal medya araç olmaktan çıkıp ‘amaç’ haline geldiği zaman ‘mahremiyet’ de yerini ‘kendini açığa vurmaya’ bırakabilir. Özel hayatının sınırlarını çizen, insanları sorunlarıyla boğmadan çözümü sosyal destek sistemi içinde arayan bireyler, yerlerini ‘neredeyse her anını paylaşmadan duramayan’ , ‘çektiği fotoğraflar, yediği güzel yemekler ve gezdiği güzel mekanlarla’ gündemden düşmek istemeyen; kendilerini ‘açığa vuran’ kişilere bırakmış vaziyette.

Peki ya bu soruna nasıl bir çözüm bulunabilir?

Sosyalleşme ortamı, yeni ben varım, çok mutluyum, hayatı anlıkta olsa doya doya yaşıyorum deme biçimi. Garipsemiyorum.

Çözüm bulunamaz çünkü şov dünyasına dönmüş durumda ve bazı insanlara ciddi paralar kazandırıyor. Fenomen olmak uğruna şekilden şekile girenleri takdir eden ve destekleyen kitleler var. Eşi ile tartıştığı ve boşanma arefesinde olduğu halde mutluluk pozları paylaşan insanlar mevcut yazık ki... Kendi adıma çözüm göremediğim için tüm hesaplarımı kapattım. Çoğunluğu sahte insanlardan oluşan sahte bir dünya gibi geliyor ve hayatımdan çıktığı günden beri daha mutlu-huzurluyum. Yıllarını eğitime veren insanların bir dikili taşı yok ama bazı sosyal medya fenomenleri milyoner oldular, cidden acı bir durum...

Son düzenleme:
Özellikle özgüven sorunu yaşayan kişilerin sosyal medyada, çok cesaretli olabildiklerini gözlemliyoruz. Tabii sosyal medya sayesinde saklanıyoruz da.
Bir çeşit varolma psikolojisi aslinda.
Sosyal medyayı başkalarına ‘’Ben de buradayım’’ demek, var olduğumuzu göstermek için kullanıyoruz daha çok.

Gosteris
kiskandirma
hayatim cok guzel, catla der gibisine bazilarina inat yapanlar da var

Her yediğini ,her yaptığını paylaşanların o anın tadını çıkaramayan kişiler olduğunu düşünüyorum. Bir anlık mutluluk pozundan başka bir şey değil. Ben arkadaşlarımlayken resim çekmeye fırsat bile bulamıyoruz biz. Gerçekten eğleniyorsan resim çekmek aklına gelmiyor :)

irc ve forum da facebook/ınstagram gibi sosyal medya kabul edilmeli midir ?

Tatile gittiğini, en güzel yemekleri yediğini, sürekli gezdiğini, o hayal edilen hayatı yaşadığını deklare etmezse nasıl durur insan? Saçma saçma konuşmayın lütfen... :m24:​

• Beğen
Tepkiler: W
Ördek sendromu adını vererek açıklamışlar bu durumu.
Çok sağlıklı değil.

Aslinda mevzu o degil. Aslinda mevzu insanlara hayatini dolu dolu gosterebilmek. Cogu disariya cikmiyor o kadar. Evdeyken gonderiyor onceden cektigi bir seyi. Oyle yasayan da vardir mutlaka.

• Beğen
Tepkiler: W
Beğenilme arzusu, kendi çapında şöhret kaygısı, bahsedilme isteği, başkasından görüp yapma merakı. Bunlar kendi başına doğruya ulaşamayan insanların ortak özellikleri.

Şuan sosyal medyadan yorgunluğumu paylaşmak istiyorum. :/

Geri