Neden herkes ekmek yapmaya başladı?

Konu sahibi son olarak 1733 gün önce görüldü

Günlük rutin hayatımızda ofis hayatı, sosyal aktiviteler, spor ve ev arasında kendimize vakit ayırmak adına birçoğumuz elimizden geleni yapıyorduk. Yeni bir hobi ediniyor, yemek derslerine katılıyor ya da evde kendimiz YouTube kanallarını izleyerek tarifler deniyorduk. Ancak yoğun tempomuz biz kendimiz ne kadar istesek de, bizi rahatlatan bu aktiviteler için ayırdığımız vakit genellikle çok kısıtlı oluyordu. Şimdilerde ise evde vakit geçirdiğimiz bu dönemde kendimizi daha güvenilir ve rahat hissetmek için tüm hobilerimize her zamandakinden daha çok ihtiyaç duyar duyduk.

Bu zor zamanlar içimizdeki ressamı ya da fırıncıyı ortaya çıkardı. Örneğin, Müge Ergül, Yağız İzgül gibi şefler dışında, birçok sanatçı ve influencer’ında mutfağa girmeyi ve pratik tarifler hazırlamayı düzenli bir ev faaliyeti haline getirdiği görülüyor. Ancak bu tariflerden en dikkat çekeni hamur mayası ile ekmek yapımı oldu. Hamur mayası ile ekmek yapımı o kadar ilgi gördü ki kullandığımız bir çok uygulama ve marketlerde maya stokları çoktan tükendi bile.

Hatta çoğalan taleplerden sonra birçok fırın, hemen hemen şehrin her yerine kendi ekmeklerini ulaştırıyor oldu. Bunu tercih etmeyenler için ise ekmek pişirme kiti satarak kendini bu ekmek yapma işine kendini dahil ediyor oldu. Maya ile olan sınavımız sadece ekmek yapımı ile de sınırlı kalmıyor. Kendi hamburger ekmeklerimizi ve pizzamızı da oluşturmaya olanak sağlıyor.

2004’ten bu yana Google aramalarına bakarsanız, kasım ve aralık ayında yıllık bir artışla ‘ekmek’ kelimesine yapılan aramalarda sürekli bir artış bulunuyor. Çünkü insanların mutfaklarında doğal ve organik besinler üretmeye yöneldi. 2019 tarihlerinde de bu artış devam etti. Fakat 2020 Mart ayının ikinci haftasında en yüksek aranılan kelime ekmek ve hamur mayası oldu. Rakamlarında belirttiği gibi fırına artan bu ilgi uzun zamandır var. Ancak #EvdeKal hareketi kapsamında herkesin evinde “ekmek yapma”sı kaçınılmaz oldu.
Alıntı.

bu ara zaten sosyal medyam ekmek yapan yada börek çörek yapanlarla doldu taştı. Baktığında hiçbir şeyden anlamayanlar sanki 40 yıldır mutfaktan çıkmıyor havası yaratıyor ya gülüyorum :D

Fırıncının parayı aldığı elle ekmeği poşetlediği elin aynı olması olabilir mi.
O değilde ekmeğin ortasındaki çiziğin ustanın kulak arkasına koyduğu bir çubukla yapıyor oluşunu gördükten sonra tiksinmiştim. Allahtan pişiyor. Ama o kızarmış yerlerin daha tuzlu olmasına açıklık getiriyor :gamer:

pazar günü
ekmek isteyen var mı diyorlardı
çek sepeti
hop al sana ekmek

Antreman yapıyorlar. Bir hafta sokağa çıkma yasağı gelirse, Fırına nasıl gidilecek? meselesi. Mesela ben dün 5 kilo un aldım. Ne olur, ne olmaz. Maya da gerekiyormuş, o aklıma gelmedi.

Millet can sıkıntısından eve tıkılıp kalmış ne yapsın kendine eğlence çıkartıyor. :emoji_stuck_out_tongue_winking_eye: Bazı kendini beğenmişler de eğlence olduğunu anlayamıyor.

Ben de yapmadım çünkü evde fırın yok :))) fakat sürekli yapanlar hariç sosyal medya da bunda baya etkili olduğunu düşünüyorum.insanlar da ekmek,açma vb gibi yemek paylaşma çılgınlığı var.bunda tv de ki yemek kanallarınında etkili olduğunu düşünüyorum.ben tv eğer açık olursa 24 kitchen kanalı açık devamlı mesela.

Tamamen öyle.

Ekli dosyalar

• IMG_20200330_1616295.jpg
    IMG_20200330_1616295.jpg
    106.9 KB · Görüntüleme: 1
Ben asla fırından ekmek almam bu aralar
müsait olduğum zaman ekmeğimi yapıyorum, yapamadığım anlarda da yardımcım sağolsun yapıyor.

ekmek yapma da hiç bir şey yok yoğur mayalandır şekil ver fırına sür bu kadar

Ben asla fırından ekmek almam bu aralar
müsait olduğum zaman ekmeğimi yapıyorum, yapamadığım anlarda da yardımcım sağolsun yapıyor.

ekmek yapma da hiç bir şey yok yoğur mayalandır şekil ver fırına sür bu kadar

bende kesinlikle fırından ekmek almıyorum paketli tost ekmeği alırsam anca onu alırım.tek eksiğim evde fırınım yok bu sebeble evde yapamıyorum

Aman bu ara ortalıkta söylemeyin ekmek yapıyorum evde diye, aynı sokakta ekmek satan fırıncılar birbirine bıçak, silahla saldırıyor. Rekabetçi ortamı sevmez insanlar.

• Beğen
Tepkiler: Neo
Ekmek yapacagima pişi pizza pide yaparim kuru kuru ekmegi neyleyim ay

Ekmek yapacagima pişi pizza pide yaparim kuru kuru ekmegi neyleyim ay
Geçen pizza fotoğrafı attın, ellerin çok yıpranmış dedim, sonra pizzayı ben yapmadım dedin :)
Yap bir pizza yarın kendi ellerin ile at bakalım. Tarifi de ekle sonuna, ben de yapacağım.

Geçen pizza fotoğrafı attın, ellerin çok yıpranmış dedim, sonra pizzayı ben yapmadım dedin :)
Yap bir pizza yarın kendi ellerin ile at bakalım. Tarifi de ekle sonuna, ben de yapacağım.
Dun yaptim el yikamadan kotu oldu evet

Yalan Cuma akşamı herkes ekmek için sokağa dökülmüştü.

Geri