Neden hep yanlış kişiye aşık oluyoruz? Burçların doğru aşkı bulamama sebebi

Konu sahibi son olarak 1206 gün önce görüldü
Aşık oldugunuz kişiyi beyniniz seçmez. Çok daha aşağılarda olur o seçim.

Aşık olunacak kişiyi beyin seçer ve o an için o kişi çok doğru gelir ancak sonrasında aşk bitince de karşı tarafın değiştiği iddia edilir ya da suçlanır oysaki değişen karşınızdaki kişi değil, sizin yok olan duygularınızdır. Her aşkın bir sonu vardır, bu gerçek asla değişmez.
Yalan aşkların sonu vardır

Neyse ki gezegen kaynakliymis korkulcak bisi yokmuş.

İlişkiler konusunda aceleci ve sahiplenicisiniz ve inadınız yanlış seçimler yaptırıyor size!

p.ç seviyorum ben

Aşık olmuyoruz aşık olduk zannediyoruz. Bir insan birine aşık oldum deyip bir süre sonra ay buna da aşık oldum diyemez. Aşk lan bu.

Aşık oldugunuz kişiyi beyniniz seçmez. Çok daha aşağılarda olur o seçim.
Duyguları oluşturan beyin olduğuna göre elbette seçimi de beyin yapar ancak şu konuda haklısın: Aşk, insan türünün devamı için tarafları birbirine bağlayan hormonal bir faaliyettir ve şayet aşk olmasaydı, erkeği dişiye bağlayacak hiçbir faktör olmayacaktı. Dişi de çocuğunu zorlu şartlarda tek başına büyütmek zorunda kalacaktı.

İnsan sahip olduğu yaşam deneyimleri ile beyninde bir veri tabanı oluşturmuyor mu? Yeni karşılaştığı her insanı da bu veri tabanına göre değerlendiriyor ve kimisine de ön yargı geliştirip doğrudan eliyor.

Aşık olma ihtimaliniz olan kişi ile yüz yüze geldiğiniz zaman, öncelikle feromonlar devreye giriyor ve karşı tarafı çekici bulup bulmadığının kararını vermeni sağlıyor. Çekici bulduktan sonra ise beyin gerekli hormonları devreye sokmak sureti ile seni o kişiye yakınlaştırıyor. ( Dopamin / Vazopressin + Oksitosin )
İki hormonun belli bir seviyede salgılanması için gerekli şartlar oluşursa aşık oldun demektir, oluşmazsa da aşktan asla bahsedilemez.

Çok güzel anlatıyorsun @Lefty .. ohh.. sabaha kadar dinlerim.

Yalan aşkların sonu vardır
Aşkın yalanı ya da gerçeği olmaz çünkü aşk varsa zaten gerçektir ancak her ilgiyi aşk sanmamak gerekiyor ki senin bahsettiğin de sanırım o geçici hevesleri aşk zannetme durumu...

Hormon seviyeleri düşünce aşktan eser kalmıyor, bu konuda kimse bir şey yapamaz.

Bir gün aşklar biteeeer
Hatıralar kalıır
Kimi seversen seev
Hep hatırlanııır

Hajhajajajjqjwj

KOÇ
Öyle enerjiksiniz ki, sabredemiyor, bazı işaretleri kaçırıyor ve hemen vaatlerde bulunuyorsunuz!

Milletvekilleri misali Hım.

Bakınız listede yay burcu yok. Neden? Çünkü herkese her şeye aşık olabildikleri için salmışlar yayı..

Yay yok. Çünkü aşık edemiyorlar ondan herhalde…

Geri